De pe drum

Mergând prin Transilvania am observat ca toată lumea, mă gândesc, o chestie; că oamenii care au locuit în satele ălea au fost înstăriți.
Au fost cândva,  că acuma nu prea. Am să revin pe tema asta curând.

Mai peste tot sunt gospodării întreținute prost.

image

Doar că la ieșire din Sighișoara înspre Sibiu e un sat din care nu am poze, Daneș.
Cel mai frumos sat românesc pe care l-am văzut.
De fapt, bine întreținut,  cu trotuare, alei de iarbă trandafiri, porți garduri și case vopsite. Cam cum ai vrea să vezi un sat. Nu, tot nu arăta ca satele nemțești,  dar arăta plăcut.

Mai incolo nici Șaroșu de pe Târnave nu e urât, dar se aseamănă mai tare cu ce te aștepți de la satul românesc gen iarbă neîntrețiuntă , tencuieli căzute de pe unele case și alte detalii.

 

La Brateiu se înalță un nou Buzescu. Iar n-am poze că eu conduceam și nu mi-am deranjat nevasta cu mizerii d-ăstea, dar luati din google maps. Acum statiul construcțiilor e un pic mai avansat 🙂

brateiu

Orașul Mediaș era renumit pentru vechimea lui (sec. XIII), prin sec XIX se produceau acolo cristale ( gen sticla) si email, iar ulterior se exploata gaz metan . Habar n-am ce se mai face acum acolo, arata  sărac și poate fi lejer renumit pentru  drumurile proaste.  

Pe tot traseul jud. Vâlcea – Curtea de Arges – Bran – Predeal – Brașov – Sighișoara – Sibiu – jud. Vâlcea nu am întâlnit drumuri mai proaste. Nici măcar la mine în sat. Praf!

De exemplu la Copșa Mică, renumită pentru Turnul Eiffel românesc ( hehe , cu ăsta am poze) , drumurile erau muult, mult mai bune.
image
image

 

De fapt tot articolul l-am scris ca să spun o chestie .Traiam cu impresia ca ăștia , ardelenii , sunt domoli în trafic , după cum le e renumele . N-ai vedea! La fel ca oltenii și moldovenii se aruncă cu capul înainte în depășiri , ca din 50 în 50 de km trebuia să frânez și să trag dreapta ca să permit vreunuia  să-și continue drumul pe contrasens .

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
GLU
GLU
7 years ago

Nu poti generaliza ca toti ardelenii sunt molcomi, cum nu poti generaliza ca toti oltenii sunt iuti. Fa o plimbare prin Alba, Harghita sau Bistrita sa vezi cum se conduce: adrenalina frateee!

Si da! Intrarea in Medias dinspre Sighisoara e de tot CACATUL! De vreo 30 de ani! Isi rupea si tata bunaciune de Dacia 1310 pe acolo. Daca ai observat, drumul bun (E-ul) tine fix pana la tabla pe care scrie Medias, apoi incep transeele. Deci Romania multumeste primariei Medias si locuitorilor care fac posibil odata la 4 ani alegerea primului gospodar al urbei!