Știri mișto ( de ieri, plm )

Exterminatorii de popi

De pe Mediafax.

”Doi terorişti au descins marţi într-o biserică din orăşelul francez Saint-Etienne-du-Rouvray, luând ostatici un preot, două călugăriţe şi alţi doi credincioşi.”

Acesta este un atentat religios corect executat. Nu mă oripilează absolut deloc . Bă, zic eu că așa ar fi normal, dacă islamiștii au ceva împotriva creștinătății infecte și mâncătoare de porc. Mergi la biserică  să îți rezolvi problemele cu biserica, nu la mall.

Atacarea unei biserici reprezintă profanarea Franţei. Preşedintele francez i-a promis Papei Francisc că bisericile vor fi protejate de terorişti

Da. Să facem o cruciadă, zic.  Serios, ca nepracticant, chestia asta mi se pare amuzant. Ilegal, criminal, dar amuzant.

Isărescu își face treaba exemplar

De pe ZF.

”Sistemul bancar românesc avea un indicator ROE (rentabilitatea capitalurilor) de 13,5% la sfârşitul primului trimestru, du­blu com­parativ cu media europeană, iar renta­bili­tatea activelor (ROA), a fost de aproape 1,59%, de peste patru ori mai mare decât me­dia UE, potrivit datelor cen­tralizate de Autoritatea Bancară Euro­peană (EBA).”

Cu toată jalea, cu tot cu trecerea dării în plată ăștia de pe-aci câștigă DUBLU,  față de media europeană.

Well,  ca să vă ofticați , sau să vă simțiți mai bine, în Bulgaria rentabilitatea capitalurilor e și mai mare decât la noi , 16.4%. Înțelegeți sper că specula și cămătăria abuzivă merg bine în țări de papuași, nu în lumea civilizată si avută. Acolo marginea de profit din împrumuturi ( aka costul banilor ) e mică.

Să țineți minte asta data viitoare când le plângeți de milă băncilor.

F1 a devenit neinteresant demult

Nu ma mai uit la F1, de pe vremea când  Schumacher câștiga tot, iar mie-mi plăcea Barrichello , care rupea pe ploaie, dar degeaba , că ăstălaltul rupea pe orice. A devenit plictisitor  și nu mă mai uit nici acum. Dar, daca te uiți la .gif-ul de pe BBC, ai să vezi cât de departe au ajuns. Pit stop de sub 2 secunde. Ok , nu se mai alimenteaza la boxe, dar mi se pare fantastic, baieții ăia care schimbă roți au propriul show, concurează la fel de tare ca și piloții.  Superb.

bbc-pitstop

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments