Cu politisti. Sa fie, dom’ne, lasati in pace.

 

Godina se plange ca

“E îngrijorător ce se întâmplă în aceste imagini. E îngrijorător că din gloata de gură-cască adunați ca la urs, nu am auzit măcar unul care, punându-şi puțin neuronii la muncă, să gândească obiectiv, să ia partea polițiştilor şi să realizeze că acolo, o persoană încălcase legea.”

Nenea asta e baiat destept, prin urmare ma abtin de la cele 4378654 comentarii  peiorative la adresa meseriei pe care-o face, care-mi trec acum prin minte.  Doar ca aici greseste.  De fapt, nu ca greseste, dar e subiectiv. Na, doar e politist.

Nu, nu e ingrijorator. E asa cum trebuie sa fie.  Oamenii  sunt preocupati de privarea libertatii  unui semen de-al lor, care pare in imposibilitatea de a se apara.

Da, ei nu au nici cea mai vaga idee despre ce-a facut, despre faptul ca politia isi face sau nu meseria corect. Vad faptul ca o femeie e tarata de politie impotriva vointei sale si  cer socoteala agentilor.

E asa cum trebuie sa fie, altfel maine poate vii ma iei de pe strada cu japca, imi dai suturi in cur si-mi pui catuse ca asa vrei tu, sau ca, poate, incurc pe cineva. Iar eu n-am pe nimeni sa vada asta si sa fie martor la nelegiuire, pe principiul ca esti tu politist si trebuie sa avem incredere in tine. Ca stii tu ce faci.

Da, politistii si-au facut datoria si da, in cazul asta au facut-o decent ( tot respectul!) si da, conform legii, daca refuzi sa te identifici, in special cand trebuie sa fii sanctionat pentru o abatere, trebuie sa fii dus la sectie pentru identificare, altfel inseamna ca abuzezi sistemul. Deci, privarea temporara de libertate se justifica.

Insa acest lucru e destul de serios si e bine ca lumea reactioneaza.

Asa ca, domnule Godina, va place sau nu, obisnuiti-va sa “dati socoteala”, explicatii, as spune eu, pentru ceea ce faceti, cetatenilor. Ca in sprijinul nostru lucrati si vrem sa stim ca munca pe care o faceti ne ajuta.

Da, multi sunt prosti, multi va antipatizeaza,imi pare cumva rau, mai lucrati la imaginea politistului, dar aici nu e nici dictatura, nici stat politienesc. Aici e Europa, iar noi suntem francofoni, d-aia cu “liberte, egalite”. Inca. Iar cand nu o sa mai fie asa, va garantez ca nu o sa va mai placa nici dumneavoastra, ca, oricat de misto s-ar vedea la televizor, nu cred ca are sa va placa sa fiti nevoiti sa scoateti pistolul zilnic.

Asta e, sunteti antipatici, meseria va e ingrata, iar  societatea se polarizeaza, fireste, dupa aparente. Daca retineati un muschiulos tatuat, n-avea nimeni treaba, ala se poate apara si singur, o fi facut el ceva. Cam asta era optica populara . Dar nu e nimic ingrijorator. Este imbucurator. Lucrati cu “public”, aveti sansa sa faceti totul ca la carte si sa va castigati respectul. Asa castigam incredere in politie, facandu-va datoria elegant si corect. Nu cu ” Ce te bagi, bah! Ia vezi-ti de treaba ta, ca-ti dau si tie o amenda imediat!”.

Iar neterminatilor care o ard cu ” In SUA faceau si dregeau politistii” vreau doar sa le spun ca nu suntem in SUA, iar ei daca ar fi acolo, probabil ar sterge mese pe 5 dolari la Mec si ar face coada la Medicare din lipsa de bani de asigurare medicala, asa ca sictir! Aici e Europa, unde incercam sa ne comportam civilizat si sa respectam cetatenii.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments