Nimic despre Olimpiada?

Mi-a zis cineva, probabil unu din cei doi cititori a ceea ce scriu pe aici si pe facebook, că se termină olimpiada și că n-am zis nimic despre nimic cum ar fi ”faptul ca Catalina Ponor a mers la olimpiada desi ” nu mai tin minte cine ” era mai buna si, ca atare, n-a castigat nimic”, sau ca ”echipa de handbal  a Romaniei nu s-a calificat din grupe” sau ca ce parere am despre „cum s-a castigat la scrima” , sau despre ”treaba cu echipamentele contrafacute”.

Mai întâi de toate părerea mea despre jocurile de la Rio e aici și încerc a mă limita la a fi ipocrit fix și doar în situațiile în care nu se poate altfel, a se citi, că am ceva de câștigat din aia și e mai bine așa.

Nu mă uit oricum la jocurile olimpice, nu mi se pare interesant. Dacă vor introduce și dansul la bară ca sport olimpic, că am înțeles că e cerere, promit că am să mă uit.

Am văzut un pic, întâmplător , din meciul de tenis Tecău-Mergea cu care  s-au calificat în finală. M-am plictisit în circa 5 minute și am trecut peste, ca un șofer de bulldozer.

Gimnastica nu mă mai interesează de la 14 ani , am trecut de vârsta la care mi se scula pula când vedeam copii sau femei urâte, n-am niciun motiv să mă uit la așa ceva. Chiar nu îmi pasă de orice can-can s-ar construi pe tema asta.

Am auzit că joaca România cu Norvegia în grupe la handbal , era interesant,  dar am uitat de el și s-a dus. Înțeleg că am pierdut un meci frumos. Poate, dar am lucruri mai interesante de făcut. Deși aseară am văzut un film  pe care îl puteam înlocui cu ceva eveniment sportiv de olimpiadă.

Despre scrimă nu știu nimic, în general, bravo lor dacă au câștigat, e mișto poza cu punctul din săritură.

Treaba cu echipamentele contrafăcute și contractele preferențiale e la fel ca treaba cu polițistul pe motor care-i deschidea calea lui Oprea și a murit în canal. M-aș preface că îmi pasă, dar nu. Nu port eu hainele ălea, nu e treaba mea. Eu, când îmi iau haine , ori le iau ieftine și îmi asum, ori plătesc calitatea și belesc ochii să nu fie țeapă.  Dacă îi deranjează că li se decolorează tricourile să  facă scandal. După mine, pot să alerge și în pielea goală. Sunt sigur că sunt 1000 de mișmașuri și la federațiile ăstea de sport și că sportivii fac ciocul mic ca să ajungă la astfel de evenimente, că toată lumea se ferește de trompete. Când faci compromisuri îți asumi sacrificiile. Și eu am făcut , de multe ori s-a dovedit o alegere proastă, dar nu am pretenții să le pese altora de prostia mea.

Și cam atât. Pe scurt, pentru mine olimpiada și federațiile sportive nu există. Nu îmi pasă. Nu sunt sportiv profesionist, nici nu am de gând să devin în viața asta.  Nici nu îmi place ce se întâmplă din postura de spectator, prin urmare, nu mă uit că mi-e scârbă.  Dacă toată lumea ar proceda la fel, problemele s-ar rezolva iute. Cum nu, enjoy!

Alt articol pe tema asta nu am să mai scriu că nu am de ce.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments