Cu patriotismul pe scări. De la Godină citire.

Zice Godină:

Cumva îi înțeleg nevoia de a exprima patriotism, de a reprima lăturile ăstora, doar că citind ce scrie :

”Mie îmi place țara asta. E țara în care avioanele nu au prostul obicei să aterizeze prin clădiri, dezaxații nu umblă cu automate prin licee împărțind gloanțe la întâmplare, nu prea explodează bombițe, iar la noi “kamikaze” e doar denumirea unei reviste.
Pe lângă toate astea, faptul că mă aşez în tren lângă ‘nea Ghiță care vine de la câmp şi nu miroase chiar a Invictus, mi se pare mizilic. Iar dacă m-ar deranja, mi-aş lua bilet la clasa 1.”

-nu-mi prea place ce văd.

Părerea mea e pe acolo pe undeva pierdută în miile de comentarii și aici:

Da boss, Romania e o tara de nespalati si, lasand dramatizarea la o parte, tiriplicii aia doi au pus degetul pe rana destul de bine.Poate ne spui cum a fost la mare in Romania, desi dintr-un post anterior inteleg ca nu a fost in Romania si ca ți-a fost jena pe acolo tot de romani.Cumva te inteleg , ca nici mie nu-mi vine sa merg la noi.
Din ce scrii mai sus inteleg ca nu prea ai mers la clasa I. Eu merg atunci cand merg cu trenul si tot rau e. Aproape la fel. Exista oameni care put si aici si nu-s eu ala, ca eu ma spal, asta inainte sa ma ridiculizezi. Plus ca trenul e la fel de lent si la clasa I ca si la a doua. Cel putin eu asa am observat. Si indicatiile din gari sunt la fel de proaste ( si in romaneste) pentru oricare din clase. La fel si ziarele si gunoaiele de pe jos de pe care poti citi stirile. Stiri care acum spun ca suntem un popor de mizerabili (trebuie sa ne stranga prim ministru gunoaiele din parcuri), dar “noua” ne place , pe “noi” nu ne deranjeaza si cam aici e problema, domnu’ Godina.
Ca atunci cand vine unul si iti scoate ochii, fie si pentru show, ca uite, bah, ai o problema, traiesti ca viermele intr-un rahat, preferi sa-l umpli si pe el de rahat si sa-i raspunzi ca la el sunt probleme mai mari si ca preferi mirosul de rahat de aici, nici gand de a admite ca suntem de rusine. Usor cu patriotismul pe scari, zic  .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments