Hotelul Sol Milanos Pinguinos.

E pe plaja din Son Bou.
Sunt două corpuri. Pinguinos și Milanos.
Noi am stat în Milanos.

Când am ajuns la intrare și am văzut acolo “*** Superior” m-a bufnit puțin râsul,  în sinea mea.  Nu îndrăzneam să râd tare de vacanța nevestei.
Credeam că-i vreun internat de campanie ceva. Speram să comparabil cu ăla de 4 stele din Bulgaria în materie de curățenie și dotarea canerelor. Sau măcar pe aproape :).

De la recepție ni s-a spus ca vom primi upgrade de la camera dublă sea view, la apartament. Tot sea view.  Dacă nu ar fi fost o chestiuta mică nu ar fi fost nicio diferență pentru noi. Apartamentul ăla e de patru persoane cu două paturi duble și două camere, cum nu suntem cu copiii, e irelevant,  dar am zis sarumana și l-am luat.
Oferă prosoape de plajă.  10 Euro depozit.
Seif pe bani. Nu am luat,  nu mi-a păsat.
Camerele sunt bine întreținute și arată  bine. Sigur că nu e vreun lux, cum ți-ai putea imagina că ar fi la 5 stele, dar am stat la 5 stele în Tenerife la Meridian Palace Mare Nostrum… ceva, adică tot în Spania – și nu se compara cu ăsta la nimic în afară de micul dejun și piscină,  care, la ăla erau ambele la superlativ.

image

În cameră ai sistem de aer condiționat central, pe care l-am pornit doar ca să văd că merge și l-am oprit la loc. Temperatura era așa de bună natural, la fel și umiditatea, că era păcat să o stric cu aerul condiționat.  Afară se mai crestea temperatura spre 27 grC și mai pușca soarele, dar nu în cameră.
Priză la fiecare căpătâi de pat. Să îți încarci vibratorul, fleshlightul,  ce mai ai tu pe baterii.

image

 

Televizorul era un LG mare și plat, LCD. Diagonala peste 102 cm, nu l-am măsurat, deci nu pot spune exact cât.
Din păcate nu am avut laptopul la mine să pot vedea un film ceva, iar stickul de USB nu îl vedea neam. Nu știu dacă așa e el, sau din cauza softului personalizat pentru hotel, habar nu am ce model era, că nu eram disperat după asta. Erau canale spaniole și cele de bază internaționale de știri.  M-am uitat jumătate de oră la paralimpiada.

image

Patul în prima cameră era ok de dormit, dar cam scârțâia și se muta, din partea mea – problema vecinilor, doar că  am observat că în cealaltă cameră era mai bun.

image

Vederea din pat era numai bună de pus pe Facebook, sau numai bună să stai toată ziua acolo. Nu fabulați, la 8:30 eram la masă, doar cei mai bătrâni și mai adormitori o data cu găinile moși ne luau fața.

image

 

Baia e mare, are și bideu, nu am văzut așa ceva până acum la un hotel de 3*. Uscător și oglindă de aia să îți vezi părul din nas.

Baia e cu cadă cu dop,cum ar zice copiii, mă enervează mizeria aia de draperie, dar aia e, au cadă, au ales să nu pună panou din sticlă,  trebuie să o suporți.
Chestiile de toaletă: săpunul de mâini și  gelul de duș par de calitate bună și  miros plăcut a portocală.  Erau în baie și ceva cremă de plajă și una de bronz. Miroseau a gumă de mestecat. Plus un set cu pilă de unghii și bețe de urechi.
Am gustat de probă apa rece de la baie să văd dacă se poate bea. Gen să iau o probă de germeni, sau ceva. Mă,  avea un gust fad, ciudat,  nu de clor, de altceva, dar nu știu ce.  Nu că ai avea vreun motiv să nu bei apă îmbuteliată,  dar în fine, revin mai jos ca să înțelegeți de ce am gustat. Aia caldă de spălat oricum e salcie ca dreacu de și pielea reacționează la ea, nu vad eu apă de spălat ca în București sau ca acasă.  Sau ca în Germania, de poți să o bei.

image

Ca peste tot acum, îți schimbă prosoapele doar dacă le lași pe jos. E mizeria aia de normă, cică de economisit apa,10 litri la fiecare nespalare de prosop.
Ăsta e un “statement” de civilizație săracă la care refuz să mă supun. Există atâta ploaie care cade pe ocean, pe care dacă ai colecta-o, sau dirija-o (…), există atâta apă în ocean pe care dacă ai desaliniza-o (…). Eu zic că într-acolo ar trebui să fie îndreptate eforturile, nu în “hai să nu vă mai spălăm prosoapele încă o zi”.

image

image

În fine, să nu zăbovesc aici, apartamentul are și o terasă mare. Am observat terase mai mici pentru camerele “regular”.

image

Ca idee, tot hotelul cred că e construit cu vedere la mare. Vedere frumoasă la mare.

image

image

Piscine au două, suficiente,zic eu, și o droaie de șezlonguri.
Mai au teren de minigolf, mese de biliard și de ping-pong, precum și mese de air-hockey, așezate afară pe o terasă.
Mai aveau biciclete din alea de sală de fitness și steppere afară.  Și un teren de minifotbal pentru copii. Și coșuri de mini baschet.

image

Înăuntru au pinball și alte mașinuțe de jocuri pentru luat banii de la copii. La pinball m-aș fi băgat și eu, dar am uitat, m-am luat cu alte prostii.

Oferă și servicii all-inclusive și chestiile care derivă de aici și cred că dacă te aranjează ideea e un loc bun de mera la all inclusive.

Prin urmare am observat că aveau ceva program de animație,  habar nu am ce fel, că am mai zis de 1000 de ori că nu sunt genul,  nevasta a mers la ceva program de dans pe muzică ( zumba?).

Oaspeții care populau hotelul în perioada asta erau, preponderent,  moși. englezi și nemțaloci. În toată insula sunt mulți englezi. Cred că au uitat că nu mai e a lor de niște sute de ani. La un moment dat e enervant să le tot auzi accentul schimonosit cu vocale lungi și spuse de zici că sunt constipați și se screm pentru fiecare.   Glumesc,  îmi place accentul asta și e, oricum, mai tolerabil decât ălea oltenesc, moldovenesc sau ardelenesc pe care nu le-am auzit neam, dacă înțelegi ce vreau să spun cu asta.

Plaja e în buza hotelului cu umbrele și șezlonguri,  17 euro pe zi pe 2 bucăți plus umbrelă.  Erau ocupate maxim 20% în zilele cu soare și de îndată ce o apuci pe pontonul de lemn ce hoinareste vreo 500 de metri pe nisip de-a lungul plajei de 3 km înțelegi de ce. Nu neaparat prețul e problema, cât că dacă nu vrei servicii de bar de plajă la botul calului trebuie să fi idiot să te înghesui cu alți 300 de inși pe o bucată de 50-100 m de plajă.
Vara presupun că e mai aglomerat peste tot și mai cald și e preferabil să ocupi unul.
La sfârșit de septembrie plaja aia e prea frumoasă și mai frumoasă în partea neamenajata ca să vrei să stai în fața hotelului.

Micul dejun.
Mă,  cum am spus, hotel de trei stele,  așteptările trebuie ajustate. Restaurantul e ditai, încăpător însă nici nu am fost când hotelul e plin, în full sezon.
Mâncarea să zicem că era mai de calitate și mai diversă la micul dejun al hotelului de 4 stele din Bulgaria.
Aici era mai pentru nemți, mai pentru englezi.  Multă cârnătărie ( voi știți ce greu e să scriu cuvântul ăsta cu diacritice pe 📱?  Din bucăți)  și șuncăraie, ouă și “beans”,mai puține legumicole, brânzeturi, dar aveau fructe.

image

image

image

La dozator aveau trei sucuri reci.  🍎,  🍍, portocală.  Și apă, care avea gust ca aia de la baie.
Cafeaua era de la dozator, cam nu pe gustul meu, dar nu rea. Măcar aveau cu lapte.

image

Aveau în schimb croissante,  waffle ( Cum se zice în românește?  – Raducioiu mă numesc),  clătite și alte chestii cu care se servește cafeaua.
Un român plin de aere ar zice că nu era diversitate, că mereu la fel, că nu aveai ce mânca,  că nu am văzut unde țineau icrele negre. Ehm, am stat 4 zile acolo, mi-am creat diversitate la celelalte mese, la banii dați a fost bună mâncarea de aprovizionat cu energie pentru mers  pe unde am mers.

Aveau launge-uri grămadă și confortabile,  dacă voiai să îți petreci ziua la bar.

image

image

Cam asta e. Recomand, gen, pentru trei stele ai dotări și servicii bune, vedere și poziție de 5.
Îmi place cum tund iarba și întrețin florile și palmierii și tema Flinstone de la intrare.

image

Ah,am uitat. Hotelul are 10 etaje(?) și 5 lifturi super rapide. Cred ca la coborâre pur și simplu cazi și îți atenuează căderea.  Dar nu se simte “în stomac”, prin urmare cred că nu sunt la fel de rapide ca cele mai rapide cu care am mers în Jerusalem la Malha Mall.

Și internetul. Internet peste tot, inclus în preț și de viteză bună. Un pic mai complicat cu pagina lor de login,pe android 4.1.4 nu mergea. La mine pe, nu știu cât am – 5 și ceva, merge beton. Pe calculator nu cred că erau probleme.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
7 years ago

[…] camera, tot așa un LCD, mai mic și tot  atât de nefolositor ca și cel de la Sol din Menorca. Eu îi tot dădeam înainte  cu pusul filmelor de pe stick , că nu am avut laptopul la mine, dar […]