Apusuri Toxice

Zicea cineva ieri-alaltăieri pe facebook, că ce apus  frumos se vede de pe Bucegi. Mda. L-am văzut și eu de pe autostradă.Toată lumea trebuie că l-a văzut. O avea frate-meu vreo poza să pui aci, eu conduceam. Nu  pun pozele de pe facebook, că e urât să furi de la prieteni. Pe ăilalți dă-i în pula mea, suntem în România.

sursa

Un soare cât parbrizul,  ca o gigantă roșie , in faza carbonică. Adică vedeam pe geam viitorul îndepărtat și extinct, liber de rasa umană.

Că de ce zic asta? Cand coboram joi după-amiaza cu avionul, pe la Drăgășani în jos, nevasta vedea fumuri-fumuri. Bine-înțeles că atunci am crezut că-s nori rarefiați , ceva.

Nu-s. Nu vă mai aduceți aminte, probabil,  cam acum un an , sub efectul faptului ca incepusem sa stau mai mult pe acasă si mai puțin in Germania – acum sunt mai mult acasă și m-am reobișnuit cu căcatul de aici – am scris un articol despre poluarea de aici. Nu mai știam nici eu exact ce și cum , dar mizeria asta de wordpress are o funcție de căutare. Și ceva mai devreme realizasem că ăsta e anotimpul focurilor.

Înainte de  apusul ăla glorios, cam pe la prânz am fost să iau copilul de la școală. Cald, de tricou, dar nevasta vedea pe geam nori și, cică, să iau gecile copiilor. M-am încoțopenit și eu în geacă , le-am luat și pe ale copiilor și-pula, că era cald să mori. Doar că se vedea așa un nor negru de smog, cu care nici cu ăla nu am poze, de lene.

Pe autostradă, în timp ce admiram  apusul, luam în bot mirosul fumurilor  miriștilor arse. Că nu era pic de vânt. De aia.

Murim sufocați, dar măcar se vede frumos.  Mă gândesc în mintea mea, oare, apusul de acum 71 de ani al alora de la Hiroșima s-o fi văzut frumos în poze? Or fi făcut selfie-uri pe filme de 35 mm? Păcat că nu aveau facebook să știm.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relu
Relu
7 years ago

Si poza aia cu fum de la cine ai furat-o. Ca am mai vazuto pe undeva.