Insulele Baleare: Una cu mașini

Nu . Nu e review-ul la Audi A1. Nu incă.

Poate aveți treabă în zonă, poate vă interesează cu ce mașini închiriate să vă dați.

Simplu si clar. Dacă vreți faraoneală cu decapotabile mari sau bărci de mașini, încercați în Menorca.

Nu au autostrăzi, dar au spațiu de mers cu mașini normale sau cât de cât măricele. Eu am avut Opel Corsa acolo, dar e ușor nepotrivită pentru relief. Lumea o ardea în Dustere și Sandero – fără glumă. Erau destule.

Aah , și am văzut un număr suspect de mare de Ssangyong Tivoli. E un crossover d-ăsta. Până atunci nu am văzut niciunul în altă parte. Nici nu știam că există. Arată cam așa.

ssangyong_tivoli_e-xdi_160_2wd_sapphire_-_heckansicht_12-_september_2015_munster

Următoarea insulă pe care am fost, Mallorca,  are multe localități vechi și deși are si 2 bucăți de autostradă, sunt așa de multe locuri unde rămâi înțepenit între două case și cu Dusterul că nu are niciun sens să circuli cu altceva decât cu mașini din clasa mini, maxim SUVuri din categoriile alea crossover , compact crossover. Cam așa sunt și mașinile acolo. Mai puține Dustere, mai multe Sandero.

Desigur că mai vezi un Jeep, două , de cocalari sau un break lung condus de câte un fraier care nu a știut ce închiriază. Îmi râdeam în barbă, când proaspăt scăpat de pe vreo mini-stradă mă întâlneam cu vreun mândru chiriaș de Octavia Break care se îndrepta înspre pieire. Îmi și imaginez cum îl aburea agentul de închirieri: ”Haideți, că vă facem un upgrade, special pentru dumneavoastră, avem o mașină pe care altfel n-o închiriază nimeni niciodata!” și cum îi încalță pe fraieri cu bărcile.

Desigur că am văzut în portul Alcudia Ferrari de închiriat,la fel și Porsche 911 și Range Rover decapotabil. Cocălărie maximă of course.

Ibiza,  fiind insula cu numărul maxim de cocalari pe metru pătrat, are cea mai mare densitate de SUvuri în mediu urban. N-ai văzut așa ce va mai multe decât în București. Toate pozele sunt de-acolo.

Străzile sunt doar un pic mai mari decât în orașele vechi din Mallorca și deloc potrivite pentru mașini mari. Dar nu contează. Firma Jeep  vinde acolo grav. E plin de Grand Cherokee și Wranglere. Bineînțeles, sunt mai puține Sandero și Dustere.

Bine , nici Range-urile nu-s puține. Nu contează că nu ai străzi de două benzi prin orașe, cât mai mare să fie. Am văzut inclusiv două Hummere H2. Ce-or face cu ălea, nu știu.

Probabil că de aia  am dat de ambuteiaj de rush hour  între Eivissa si San Antonio , pe o distanță de mai bine de 5 km . Dacă toată lumea are autobuze, de nu pot să facă un giratoriu că își prind spatele din urmă, normal că stau ca proștii la coadă.

Deci, am zis: Bucureștiul emană responsabilitate și spirit eco,  comparativ cu Ibiza.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments