Stiri nesimtite de la miezul noptii

Premiul Nobel in medicina merge la un roman. NOOT!

Stirea zilei e ca premiul Nobel pentru medicina merge la un nene japonez. Asta e, nu suntem noi cei mai destepti din lume, dar fiti relaxati , e doar anul asta valabil. Ma rog , anul trecut a fost impartit in trei de:

-un imigrant irlandez betivan din “State”,  care a descoperit  dimpreuna cu un japonez ,un drog ce vindeca niste parazitoze cauzate de niste soiuri de limbrici.Probabil va suna amuzant dar limbricii sunt o amenintare reala in diferite zone ale globului.

-o chinezoaica d-asta cu medicina alternativa din plante ( muie homeopatilor*  si naturopatilor care se vor inflama inerent, e vorba de altceva dragilor) care a perfectat un extract de pelin dulce ( Sweet Annie), o planta medicinala,  numit artemisinin, care extract trateaza malaria.  Adica cel mai al dracului inamic al omului. In afara de om, desigur. Stiam eu de ce e bun vinul pelin.Lol.

Anul asta e vorba de cercetarea unui proces important din organismul uman numit autofagie ( exista un intreg jurnal, pe care il puteti cerceta ( eu am citit doar vreo 100 de pagini din diferite editii), dar e naspa, ca nu e cu sex, sau manele ).

Asa de important procesul asta ca explica ce se intampla in diferite boli foarte “populare”.

  • nu am folosit cuvantul homeopat cu sensul propriu de  “Medic specialist în homeopatie” , desi li se adreseaza si lor, ci ironic, prin imitatie definind pe cei “bolnavi” de homeopatie, de exemplu, ca “cretinopati”, “crestinopati”, “dacopati”, ceea ce in mediu suburban defineste un om ce abuzeaza maniacal de argumente avand “calitatile” descrise.

Premiul pentru amuzament merge la autoritatile Etiopiene care au infruntat un protest de 2 milioane de oameni, pe care i-au speriat cu gaz si gloante de cauciuc asa de tare ca s-au ucis intre ei , calcandu-se in picioare , desigur. 52 de morti. Subtire, la 2 milioane de oameni. Motivul e ca globalizarea si integrarea interetnica nu e o tema populara in tara asta.

Tot la capitolul amuzament intra si faptul ca mai sunt jurnalisti in Libia si ca se excita presa internationala ca sunt ucisi. Well, chestia aia e o pata intunecata pe harta, nicidecum tara, nu are niciun fel de administratie valid asumata, desi lumea o coteaza ca pericol sub Syria si Yemen , pentru ca nu exista fronturi deschise, cam toata lumea si-a luat acasa oficiile consulare. Pana nu ii curata si pe astia cineva cu napalm si alti dezinfectanti de spectru larg, or sa se tot macine intre ei cu pagube colaterale. Asa masori cat de bun a fost un dictator rau. Stat ratat, sau ce?

Din capitolul, sa-i dam inainte ca rusii, sau cu rusii – Syria contraataca. Lol. fortele sprijinite de guvernul  favorizat de rusi ii dau inainte si casapesc rebelii cu success. Pe langa success se pare ca mai folosesc si “barrel bombs” , adica butoaie de explozibili, armate cu tofelu  de bucati metalice, ieftine si bune, care distrug indiscriminat si cauzeaza panica mare, dar asta nu e tot, CA-DO!   dau si cu bombe pe baza de fosfor, care  e foarte bun , am auzit ca dezvolta inteligenta, asta atunci cand nu te arde ca pe capita de paie ( se aprinde si in apa si depaseste rezistenta la foc a multor materiale pe care pica, transformandu-le in combustibili) , sau nu te sufoca fumul.

Se serveste si se asorteaza foarte bine cu napalm , iraqienii si israelitii stiu foarte bine cum se gateste si se serveste asta , iar kuwaitienii si gazarii stiu cu ce se mananca mai bine.

Dap, asa solutionezi un conflict cu “ori – ori”, nu te tragi pe cur cu anii.

Un handicapat de la Profit.ro e de parere ca RCA-ul e scump pentu ca drumurile sunt “publice”.

Normal , pula mea, daca ar fi private nu ar exista RCA, bai, boule!

Practic, el vrea sa spuna ca RCA-ul e scump pentru ca romanii conduc prost si ca li se permite sa conduca prost. Practic, molusca crede ca solutia sta in a nu avea accidente, pe principiul – niciun accident nicio paguba , prima mica. Extremist spus, dar intelegeti ideea.

Asigurarile RCA nu sunt nicidecum  scumpe pentru ca se dau comisioane dinspre service-uri catre inspectorii de daune pentru incheierea de contracte de agreere , gen direct debit , sa mearga treaba bine.

Nici primele nu au crescut cu timpul pentru ca parcurile de masini in ultimii ani s-au curatat de rablele de Dacii si alte masini foarte vechi si au fost inlocuite cu masini care au costuri de reparatie mai mari.

 Nici datorita faptului ca acum in polita este inclusa obligatoriu si cartea verde ( pentru a face aceasta carte verde mai ieftina pentru toata lumea) si ca romanii ies mai des afara din tara cu masina iar accidentele in vestul europei se repara chiar mai scump.

Nici datorita faptului ca sunt un numar mare de masini vechi, cu motoare mari, a caror asigurare ar costa scump sunt inscrise pe Bulgaria nu e o cauza, reducandu-se in felul asta baza de clienti, in plus clientilor astia lipsa li se pot aduce daune pe RCA si dracu stie cum merge reglarea debitelor .

Nu, coaie, cel mai prost din curtea scolii vine el sa ne spuna ca e RCAul scump pentru ca sunt drumurile publice. Muie, ba, boule!

Nici macar nu se uita cat de ieftine sunt asigurarile RCA din Romania comparativ cu alte state :

Cam 480 de EUR/ an  plateste un sofer cu permis de 15 ani , fara accidente in ultimii trei ani si asigurat in ultimii trei ani , casatorit , cu serviciu ( ca socialisti ce sunt au si ei reduceri pentru pensionari si bugetari) intr-o zona de risc mediu, pentru RCA la un Logan de 105 CP. LO-GAN baby!

rca_franta

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments