Două chestii interesante

Una la mână,  telefoanele Pixel. 

image

Înțeleg că zice lumea că ar fi copiate după iPhone.  Că specificațiile nu sunt așa și pe dincolo, că nimic wow, că…
Nu comentez. Din ce văd arată mai frumos decât Nexus 6P și asta e tot ce pot să spun pe neincercate.

Un singur lucru am de subliniat.  De când a devenit lumea confortabilă cu ideea de a plăti 1000 de euro/dolari pe un telefon? Mie mi-a scăpat momentul ăsta.

A doua chestie.  Lansarea dornei Gopro la F64.
Există  două curente prin blogurile românești.  Unul format din bloggeri care înțeleg că nu prea se văd bine cu ăia de la F64 și și scriu în consecință. Gen.
Din ce am urmărit în diverse rânduri înțeleg că politica F64 de campanii și profitshare nu e chiar prietenoasă. Cum nu am nicio treabă cu asta, nu am de unde să știu,  prin urmare nici o părere care să conteze.
Ceilalți sunt cei care au fost la event și relatează  experiența și date despre comerciant ca Radu.
Partea interesantă e că citind printre rânduri și evitând manipularea din texte informațiile din ambele părți par să convearga.
Care este :
1. Piața de camere foto este în declin.
Sigur,  Radu zice că nu în general, că segmentul Dslr a rămas cam la fel, Bla, Bla, vrăjeli. De-clin. Eu mi-am cumpărat de la ei 1 DSLR,  în 2010. Acum 6 ani. Nu am de ce să cumpăr altul. Am mai cumpărat 1 obiectiv. Poate am să mai cumpăr 1. Poate. Am ajuns anul trecut la concluzia că pentru ce fac eu telefonul rulează. Anul asta am descoperit un “dar”.  Acel dar este legat de obiectivele proaste entry level. Ceea ce e și explicația a ceea ce spun. Entuziaștii care cumpărau (m) DSLR entry level, și-au pierdut entuziasmul.  Poate unii se orientează la mirrorless. Cei mai mulți vor prefera un Samsung S7 de banii unui mirrorless bunicel. 
Dacă nu cumva apare o chestie foarte tare în curând.  Cum a fost renunțarea la filmul foto.

2.F64 a rezistat până acum și are cifre bune zice Radu,  frumoase, zic eu. Că de profit operațional, brut nu se spune nimic.
Nimic de zis, oamenii sunt pricepuți,  dacă aș mai cumpăra o cameră foto de la ei aș lua-o, nu de la EMAG sau alții.
Ca să reziste mai departe trebuie să își extindă serviciile și produsele.  Aici ajungem la lansarea de gopro-uri și drone. Da, e o extensie bună.  E curdul firesc al lucrurilor. Pentru un fotograf Dslrul a ajuns o sculă,  nu “ze shit”.  Nu prea mai e un obiect de vanitate și status, când la o nuntă eu și restul de nuntași avem aparate și obiective cel puțin la fel de bune precum fotograful. Ok, nu era o nuntă cu ștaif. Acolo fotograful nu are voie cu nimic mai prejos decât D5,  orice-o fi ăla. 
Eh, drona pe care au lansat-o,  chiar de costă cât rinichiul meu ăla mai obosit și mai cu piatră la el, e mișto. 
Am văzut la o tipă pe blog filmare cu skate și ceva din seara lansării.
Lame, lame raw (ho-ho, hipstie language).
Mi-a dat frate-meu un link,  cu o prezentare maci-maci better.

E prima, repet, prima drona, care nu pare artizanala, de jucărie,  sau prototip.
Nu. Arată profesional, arată practic, modularizat,  arată,  în pula mea, ca un produs vandabil.
Și nu,nu am luat bani de la ăștia  să scriu asta nici nu am încercat drona, nici măcar alt gopro habar nu am cât de bune sunt, vorbesc doar de impresia mea urmărind o prezentare.
3. Gluma cu moș Crăciun și cu faptul că F64 a fost preluat, care nu prea e glumă,  adică,  nu prea e râsul lor. Posibil ca acționarii să-și fi visat ca orice zeu respectabil sfârșitul în ghearele monstrului numit big commerce. Ei nu fac parte din asta și oricât s-ar strădui, au depășit o oarecare nișă, o masă critică,  dar acum au și o amprentă de costuri mare. Așa că logica le spune că trebuie să vândă “pe val”,  înainte să se dezumfle cifrele ălea. 
Așa că asta nu pare o glumă, ci mai mult un vis umed. Păcat, zic eu. Magazinul lor avea o aromă unică.  Avea,pentru că indiferent de părerea voastră eu cred că lucrurile se vor schimba.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments