Cora Drive – partea a 2a.

Că așa mă entuziasmez eu mereu, din prima. Din ciclul să mai luăm și câte o muie mică, că nu strică.

Zbăteam din aripi ca o gaină în călduri că am găsit o modalitate beton de cumpărături.

Bine modalitatea e beton , dar astăzi nu prea am fost eu în bulan. Sau au ei probleme cu maintenanța stocurilor în aplicația de magazin online.

Altfel cum ai numi faptul că dintr-o listă de 18 produse chibzuit alese 🙂 ei nu au 4 și au trebuit să le înlocuiască.

Oamenii sunt ok și sună să-ți spună ce n-au , ca să înlocuiiești. Dar după ce faci plata.

Că aici e problema. Ca totul să meargă strună plătesc înainte cu cardul. Pe urmă ia și inlocuiește să rămână prețul la fel.

Dacă aș sta să fac plata în stilul meu ”banii la poznar și plata la sfârșit” ar fi simplu – scoate ,  sau adaugă alt produs care modifică prețul coșului, dar  măcar îl aleg eu liber.

Și să le luăm la rând.

Am comandat un  bax mare de pampersi, 96 de bucăți la 124.09. Pe principiul lor de înlocuire mi-au dat 4 pungi mai mici de câte 22 de scutece , totalizând în factură cam același preț ( 124.08). Așa e principiul lor, nu scihmbă prețul  chit că ălea de 22  de bucăți ei le au la preț mai mare în magazin , 30 de lei bucata. Glumesc, nu  e mai mare , în pula mea.  Deci 4 x 30.14 = 120.56. Avantaj ei, 4 lei! Eh, ce vrei, așa e în tenis!

Următoarea pe lista înlocuirilor e apa plată Aquatique la 5 litri. Plată am zis!

Costau 4.81 lei trei sticle de 5 litri. Le-a zis nevasta să o înlocuiască cu Bucovina sau Calipso, că d-ălea au de obicei în magazin. Acu , înțeleg, Bucovina e ceva mai scumpă, că de aia nici eu nu mai iau :P, n-am pretenții, dar Calipso e o mizerie ieftină, de buget, puteau să pună de aia că nu muream. Poate nu au în magazin acum, ok , puneau alta.

Dar nu, ei au pus Perla Harghitei parțial decarbogazificată,  care e la 4.3 lei sticla, preț apropiat de ce-am cerut, avantaj eu 81 de bani la 3 sticle(12.9 lei) . M-am scos. Atâta că nu e apă plată! N-am nimic cu ungurii, dar mizeria aia e mai nașpa decât apa de la robinet. La gust zic.

Următorul e o soluție de mașina de spălat vase de care nu îmi pasă neam, dar în fine : Calgonit Solutie pentru Clatirea Vaselor 800ml – 12.97 lei. Asta comandasem.

Au înlocuit cu SOMAT Sol Clatire 750ml preț 15.35 lei .  La preț,  avantaj eu 2.38 lei , la mililitri nu prea. Pagubă 50 ml .  Sigur, pot avea loc discuții de calitate, chestii. Eu vreau mult și ieftin în cazul ăsta. Whatever, continuăm.

Următoarea: Șervețele umede  pentru bebeluși . Eu sunt dependent de unele bune și ieftine de la Auchan. Ăstea. Costa 2 ei și ceva pachetul.

La ăștia, evident, n-au. OK , nu e moarte de om. Le am ales pe ăstea , Monuk 72 de bucăți , să fie ieftine 2.79 lei.  Nu știu nimic despre ele. Asta că nu am găsit altele în listă mai ieftine , fără să dau scroll , că mi-era indiferent. Eh , au gasit ei unele de-ale lor  Winnie 72 de bucăți , 2.65 lei.  La trei bucăți m-au făcut de 42 de bani :), nu e mare lucru, că dacă le găseam pe ăstea le luam și eu .

Dar cum  e discuția de data trecută cu înlocuim cu un produs  la același preț sau mai scump ? Cred că era vorba doar de data trecută.Lol.

Asta nu e tot. Ok, per total, oi fi eu cu vreun leu în pagubă, normal că nu mă sufoc din cauza asta, dar ei sunt niște drăguți și când am ajuns acolo au zis să mă îmbuneze cu niște lapte UHT fără lactoză, gratis . Multe cutiuțe. Vreo 6 cutii de 0.2litri. Ok, nu e deloc tipul de lapte pe care îl consum eu, dar zic , moca, ce gest frumos, cu siguranță acoperă diferența de preț și chiar mai mult. O să încerc și lapte d-ăsta UHT, că nu am cumpărat niciodată.

image

Zic, n-ai, bă, ce să le ceri, nu poți să fi imposibil, au și ei probleme la început, ehm, uite că fac și ei tot posibilul s-o dreagă. Înțelegi linia de gândire…

Eh, ajung acasă, mă uit pe cutii și văd că toate expiră pe 28.11.2016. Cred că asta înseamnă că au expirat deja  de 9 zile.

Bă, nu m-am lăsat, l-am gustat și e bun laptele, nu mi-au dat brânză. Și mai știu și că laptele ăsta UHT nu e ca ăla de-l cumpăr eu și nu se strică imediat după, sau înainte de data expirării. Unii zic că ar putea fi consumat și după dacă nu se acrește. Teoretic e steril. Nu fac reclamații sau ceva că nu am de ce.

Dar mă gandesc așa, într-o doară, ce strategie de marketing și comerț e asta frate?! Să-mi oferi moca produse expirate. Nu le-am cerut, nici nu am nevoie, ce vrei să demonstrezi cu ele ?

Ok, nu mă plâng de ele, nu le-am plătit, n-au fost grele, mă doare-n brișcă, vorba aia, eu zic să fie primit , voi ziceți mersi că nu le mai aruncați la gunoi…ah, stai! Parcă nu mai au voie.

Treaba e că data viitoare mă duc din nou la Auchan cu căciula în mână să le cer scuze de erezie.

Mai revin eu mai încolo, aci, să mai testez. Momentan mai încerc pe ”manual”.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
7 years ago

ce mult timp liber ai..

Fery
Fery
7 years ago

m-am uitat la cate zecimale ai pus la preturi.

petre
petre
7 years ago

Been there done that. Calipso este din mega panza freatica a republicii Ilfov. Cred ca este recomandabil altceva. Chimistul meu recomamda Bucovina desi mie imi place Borsec. Oricum pt cativa ani bonus la speranta de viata tre sa fie in sticla de sticla nu la PET. Asa apuci sa le faci in ciuda sa incasezi o mega pensie,daca nu dau faliment. Chiar poti sa ajungi la arogante extreme cum ar fi sa beneficiezi de sistemul de sanatate…