Țineți minte legea asta: L515/2016

Eftimie zice că a fost aprobată tacit.

Pe site-ul camerei deputaților nu văd asta, dar hei, asta e o instituție de stat, la ce te aștepți, ca mâine pleacă ”postacii lui Cioloș” și se revine pe de-a întregul la normal. Înseamnă că a trecut doar de Senat.

Exact cum inițiatorul legii se laudă la el pe facebook  că a trecut și că așteaptă să treacă și de camera deputaților. Acolo unde puteți și să îi urați toate cele bune, în funcție de cum vă coafează. De camera deputaților e posibil să treacă, că ăsta e deputat PSD, deci presupun că e doar o chestiune de formă. Depinde doar de câtă ambiție are să-și împingă mizeria, sau dacă vreun coleg  are coaie să-îi spună că e cu adevărat imbecil.

Prin se laudă zic că dă link la un articol de pe ”știripesurse.ro” ( hahaha, ce mai site, în fine…)  care este scris chiar de el.

legea515-imbecili

Deci Șoroș era problema aici.

Hai să vedem despre ce e legea. Bineînțeles că nu am putut copia din link, au scanat  ca poză o foaie scrisă.  Unde ești tu Cioloș și postacii tăi?

În fine, redactez :

”Art. I   Se interzice predarea către elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial a unor informații sau cursuri cu privire la educația sexuală fără acordul scris al părinților sau tutorelui.

Art. II   Incălcarea art. I se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. III  Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României.

Dragoș Iliescu, președintele consiliului legislativ i-a dat aviz favorabil, dar i-a atras atenția că e prost și că  legea asta e in conflict cu legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copiilor.

Conflict pentru că art. 46  alin. (3)  lit. i)  din legea mai sus menționată zice că ”Organele de specialitate ale administratiei publice centrale, autoritatile administratiei publice locale, precum si orice alte institutii publice sau private cu atributii in domeniul sanatatii sunt obligate sa adopte, in conditiile legii, toate masurile necesare pentru:  derularea sistematica in unitatile scolare de programe de educatie pentru viata, inclusiv educatie sexuala pentru copii, in vederea prevenirii contactarii bolilor cu transmitere sexuala si a graviditatii minorelor.

Iar faptul că e prost pregătit, profesional – desigur, reiese din  punctul 3 de la categoria observații, unde:

  •  la punctul a se propune să schimbe titlul ”pentru rigoarea redactării”
  • la punctul b scrie că în acord cu normele de tehnică legislativă, articolele proiectului trebuie să fie numerotate cu cifre arabe. Și eu știu asta și n-am studii de specialitate.
  • la punctul c  i se spune ca norma ”informații sau cursuri  cu privire la educația sexuală ” e mult prea vag exprimată să poți să faci din încălcarea legii o infracțiune. Adică , nea ăsta , vrea să și-o introducă, legea, în codul penal.
  • iar la punctul d i se spune cu alte cuvinte că e articolul 3 e inutil, în contrast cu constituția și că dă dovadă de prostie. Adică articolul 78 din constituție stipulează   că o lege intră în vigoare ”la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei” , adică nu la data publicării și nu poți scrie un articol de lege cu care să suprascrii un articol din constituție, fără să fii incompetent, desigur. Nu că ar avea de câștigat  ceva cu ălea trei zile, ci ilustrez cât de habarnist e omul.

Cioloș , trai-i-ar familia de cel mai bun premier de când exist eu,cu mai mult curaj , i-a dat peste bot și i-a dat un aviz negativ motivat , în care  îi atrage atenția fin de aproximativ aceleași probleme menționate mai sus , plus  faptul că  în curicula actuală școlară,  ”disciplina Biologie, prin ramura anatomie și fiziologie umană sau animală are capitole referitoare la reproducerea la om sau animale.”  Trebuia să fi zis ”sau  alte  animale”, dar îl iert pe Cioloș că e simpatic.

Și-i mai spune și că nu umbli la codul penal cu una cu două, că ai tu să-i demonstrezi ceva lu Soroș, unul care nici nu știe că existi, gen.

Dar nu contează.

Probabil că e mândru de el , a scris o lege de ”III” articole  din care unul din ele  contravine constituției , e și inutil și arată doar măsura incompetenței autorului , altul dă legii o notă prea vagă pentru a fi inclusă în codul penal, iar primul articol ne duce înapoi vreo 12 ani în materie de drepturi ale copilului și civilizație. Ba chiar mai înapoi de atât , că parcă pe când eram eu în școala generala la țară s-a făcut o încercare timidă și vagă de o ora sexuală, venită la o inițiativă privată de la  ceva producător de tampoane și erau orientați mai mult către fete. Măcar nu era o infracțiune pe vremea aia.

Dar sigur , Ninel Peia e mândru că l-a spart pe Soroș și că societatea civilă îi susține proiectul -zice el. Cred că susține. Societatea civilă l-a votat pe Peia.

Eu sunt un om de bun simț și pot înțelege, chiar daca nu sunt de acord, că mulți părinți vor să își țină copiii până la 18 ani în ceață, cică inocență, și să își aume riscurile. Și dacă înțeleg asta pot să înțeleg și o lege care să dea părintelui posibilitatea de a avea controlul a ceea ce învață copilul lui, deși nici cu asta nu sunt de acord.

Bă, dar la religie , fir-ar ea a dracu cu toți popii ei, care e tot așa cu acord explicit, nu s-au impus, vere sancțiuni penale. Nooo, dacă nu vrei ca fiu-to să facă religie și nu semnezi , trebuie să faci tu pe dracu în patru să-l scoți de acolo și să-i asiguri loc unde să se ducă, etc – complicat vreau să spun. Iar dacă accidental vreun popă sau profesor îi mai spune cate ceva despre vreun dumnezeu, ”Dumnezeii mă-tii!”, de exemplu nu e caz penal nicicum. Numai despre futut să nu afle prea repede, că futut oricum o să fie o viață întreagă și de politicieni și de sistem și de viață însăși.

 

Bă, dacă ar fi după mine, eu aș începe educația sexuală de la grădiniță. Ce dacă e copilul prea mic pentru sex! Ce, la grădiniță e o vârstă prea mică să-l înveți cum se trece strada și ce pericole sunt? Chiar dacă nu are voie să meargă singur pe strada, trebuie să știe ce n-are voie și de ce.

Să-i văd pe ăia care  râdeau că în Polonia s-a interzis avortul. În România probabil că va înflori din nou ca business, că e plin de inocenți care se fut și nici nu vor ști cum.

Acest articol poate fi citit și de cei din lista mea de facebook care nu au încă 14 ani , indiferent ce zice ninel peia. Dacă părinții  te lasă să ai facebook, nu ești prea mic să înțelegi ce spun.

Dacă părinții te lasă să ai facebook, dar nu vor să primești și educație sexuală, caută pe net și lasă-l pe Ninel și legea lui, altfel părinții tăi riscă să-și ia o mare muie ( termen vulgar care descrie un act sexual, folosit aici figurativ) când te vei aventura să faci lucruri pe care nu le cunoști.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kathy Bates
7 years ago

Faptul că în Polonia a fost tot timpul avortul interzis, nu doar acum, în exact aceleaşi condiţii legale pe care le punea Ceaşcă Răposatu’, nu e de râs. E cel mult de coaliţie. Aia care nu-i demonstrează ceva lu’ Soroș şi nici altor ninei ca el. Nici nu previne contactarea bolilor cu transmitere sexuală şi nici graviditatea minorelor. E prea ocupată să protejeze familia.

Kathy Bates
7 years ago

Ăsta e al doilea motiv pentru care subiectul nu e de râs, ci doar de coaliţie.

Uite cine pe cine boxează.

Primul motiv în top era faptul că la noi ţi se întâmplă din 2006 încoace chestii nasoale măsurabile în nasuri sparte, maxilare rupte şi eventual capete sparte, dacă te legi de maniacii religioşi.

Kathy Bates
Reply to  Catalinx
7 years ago

Peia nu a mai avut susţinători cât să candideze, fiind exclus din PSD, şi nu s-a mai ales.

Soros n-a candidat niciodată la o funcţie publică, astfel încât nu avea de ce să îl susţină cineva.

Aşa încât familia tradiţională se protejează fără susţinători, sau cam aşa ne învaţă bancul cu miliţianul şi logica.