La mai mare în noul an

image

Nu e o urare, stați liniștiți,  nu fac eu din astea :).
De cursul euro zic.  E 4.54. Dolarul e 4.35. Lira e 5.32. Lei. Dacă creștea și asta până la 5.34 se rezolva totul numai din numere pitagorice.

Ce să zic, am rate în lei și euro.
Lumea zice că ar fi contextul politic de vină.  Ete fleosc. Pe Dragnea și pe Joianis îi doare la bască de contextul politic, ei au alte meciuri și interese.
Da’ știi ce? Și eu am, iar eu mă îngrijesc cum pot mai bine de mine.

Și le urez, sincer,  succes în noul an, amandurora. Să se demită să se suspende, să se linșeze media, sau pe viu, intre ei și să câștige care-o fi mai bun. Sau mai bine să nu câștige nimeni. Sa crească euro și dolarul, dar și lira, că eu d-astea o să câștig.
Cică e rost de New Money.
Să fie cu criză politică,  cu foame,  cu criză economică – acu când lumea o duce binișor prin Europa de Vest- să fie un an cumplit aci la noi, cum bolborosea Ponta ( nu știam că mai trăiește)  aseară la un canal de colectare a dejecțiilor,  Rtv sau ceva.
Gen, dulce Românie asta ți-o doresc,  în rest mă cam plictisesc scenetele astea și agitația în jurul unor acte prost jucate.

Dă doamne să o mai lălăie englejii un an cu ieșitul și de restul acadele. Dacă nu, nu. Mai vedem, mai căutam. 

Gen, ia mai dă-i mă-n pula mea pe toți ăștia – la anu’ și la mulți ani!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
7 years ago

Pe mine ma doare fix in pula de cerb de aur de harnelile astea cu iesitul. Da’ DACA ies (cred ca da), o sa se intample probabil in vreo 2 ani si cateva luni. Nu c-ar avea vreo importanta. Cel mai probabil vor aplica (din gura doar, evident) regula aia care-i si pentru negrotei si pakis: “aia care sunteti aici de X ani si aveti salariul sub 35k veti fi deportati“. Si bineinteles ca nu-s niciodata deportati (pula mea, ar deveni alba tara) dar avem o regula, am bifat-o si pe-asta, acum hai la masa, gen. Incotro si la ce… Read more »

catalinx
catalinx
Reply to  Manowar
7 years ago

Ti-am dat pe mail detalii.
Nu mi-e frica de deportare, dar gândindu-mă la planuri de viitor nu aș veni undeva unde risc sa arunce unii cu pietre după mine, sau să stau “pe nașpa” . Adică mai am variante până să ajung acolo. Sau dacă ajunge lira jumătate de euro. Deși, dacă câștig la fel raportat la euro, poate ar fi cât mai bine.

Manowar
7 years ago

Ma, nu prea arunca astia cu pietre dupa tine. Au fost cateva incidente dupa Brexit, vreo 2 polonezi atacati, unul din ei injunghiat (rip). Da’ cam atat, la capitolul chestii remarcabile. Altfel, doar chestiile obisnuite, vreunu’ care se uita scarbit la tine daca behai in telefon intr-o limba pe care n-o intelege. De-astea de care li se rupe tuturor pula. Nu se pune problema de “pe naspa”, chiar nu. Nu pentru cativa ani. Si la genul ala de job, oricum te rezolva baietii de-un permis de munca, chit ca-i de-ala nasol, cu restrictii (genul valabil doar pentru a lucra la… Read more »

catalinx
catalinx
7 years ago

Mie mi se pare amuzant ca trece anul și ei tot nu se prind că își trag singuri șuturi în cur, s-o lase mai moale măcar. Bine, plm,vorbesc eu din România.

Manowar
7 years ago

Ma, pe mine ma amuza strict pentru ca in curand o sa fie cam irelevanta pentru mine treaba aia cu brexitul (pana se intampla pe bune, imi iau dracului cetatenia…) Altfel, probabil ca mi s-ar parea semi-tragic. Mie, sincer sa fiu, imi cam convine treaba asta. Nu imi plac in mod deosebit niste animale venite din Estul Europei (ca daca-mi placeau, ramaneam intre ele). Nu imi plac in mod deosebit nici preturile caselor, nici chiriile (cauzate in parte de cerere un pic prea mare). Nu imi place nici bataia pe locuri in scoli/spitale (pentru ca romani veniti aici sa fie… Read more »

Manowar
7 years ago

Ma gandeam la o chestie legata de vrajeala asta cu anul nou, craciun etc. Eu, recunosc, sunt un pic mai dubios, in sensul ca pentru mine chestiile astea nu inseamna cam nimic. Ma rog, inseamna de obicei bani in plus (overtime, sunt primul voluntar lol). Da’ in rest, absolut nimic, niste zile ca oricare altele. Hai sa zicem – trafic mai lejer, daca merg undeva. Atat. In schimb, o tona de omuleti in jurul meu o ard trendy cu chestii de-astea. Anul nou. Craciunul. Si da-i cu bilanturi. Ce-au facut anul asta. Ce-si doresc de la anul nou. Chestii de… Read more »

catalinx
catalinx
Reply to  Manowar
7 years ago

Ma, eu cred ca e o chestie ok sa ai un bilant. Ca e pe hartie, ca e in capul tau, sau o discutie cu familia, daca ai, nu neaparat sa te lauzi in public. Ca il faci la sfarsitul anului calendaristic sau iti alegi alta data de reper si alta periodicitate ( quarter, cincinal) e o chestie arbitrara. Dar cred ca e ok sa compari ce-ai facut perioada asta cu ce-ai facut intr-o alta perioada similara in trecut, la modul ca sa faci asa o analiza a efortului depus si eficienta, cam cum fac companiile. Ba, e bine ce… Read more »

catalinx
catalinx
Reply to  Manowar
7 years ago

in sensul ca pentru mine chestiile astea nu inseamna cam nimic Depinde cum privesti lucrurile. Nu sunt cuprins de spiritul craciunului sau al anului nou. Cat lucram si pentru evrei am bagat la craciunuri si la anuri noi ca plateau ca x4. pe de alta parte daca mai alti prieteni , familie , orice oameni care muncesc si pe care vrei sa ii vezi, e mai probabil sa fie liberi in zilele alea si ai mai mari sanse sa te vezi cu ei. Personal ma enerveaza ( ma enerva) ca sunt liber de 1 Decembrie si alte sarbatori d-astea publice… Read more »

Manowar
7 years ago

Habar nu am. Eu nu am “obiective”. Sau, depinde cum privesti, nu MAI am. Nu am cum sa-mi bag la obiective “Vreau o familie”, sa zicem. Ca am una. Nu am cum sa am la obiective “sa-mi platesc creditul”. Ca nu am unul. Nu am cum sa am o chestie de genul “vreau o masina”. Ca am una. Si daca mai vreau una, ma duc si-o cumpar, da-o-n pula mea. Da’ nu prea mai am ce face nici cu asta pe care-o am. Daca as lua mai multi bani pe ea, as vinde-o. Asa, merg pe ideea ca “las-o acolo,… Read more »