Vodafone: Tot bulangii, tot cu clauze de reziliere o ard

O stiti voi pe aia de anul trecut cum ca  Tribunalul Bucuresti  a hotarat ca clauzele Vodafone de taxare a rezilierii contractelor sunt abuzive?

O stiti, in pula mea , ca a aparut pe toate sursele posibile.

Cum ca, vai ANPC-ul si instanta a decis! ( clickbait aici) ca din 20 noiembrie ( 2015)  ” Vodafone Romania va elimina din contracte obligaţia clientului de a plăti “o despăgubire în cazul încetării contractului înainte de expirarea duratei minime contractuale (…)” şi paragrafele conform cărora clientul declară, la încheierea contractului, că “a citit, a înţeles şi a acceptat clauzele cuprinse contract”. De asemenea, operatorul va elimina prevederile din contract care fac referire la modul de calcul al prejudiciului cauzat, care ia în calcul o sumă exprimată în euro, durata minimă contractuală şi numărul de luni rămase până la expirarea duratei minime contractuale.

Aha, muie cu salam.

Muie Vodafone

. Adica, muie de la Vodafone daca e sa fiu cinstit.

Maine e ultima zi de lucru la minunata companie la care am dat cu sapa ultimii 4 ani si jumatate. Cat am lucrat la ei mi-au oferit printre alte beneficii, cum ar  fi munca de acasa, si un abonament de telefonie mobila cu multe miliarde de minute in toate directiile, pe care nu le-am vorbit niciodata, vreo 3 giga de net local si 1 giga in roaming ( bun asta ). Cu tot cu telefoane. Acum , telefonul nu mi l-au luat inapoi, nici numarul, dar fireste ca nu imi mai platesc abonamentul – normal.

Si zic sa imi fac eu altul pe numarul asta de la 1 Ian 2017, tot la Vodafone, pentru net nu de altceva. Ca stiu ca e bun, sa dau cezarului ce-i al cezarului, zic. Nu prea e net mai bun prin tara. Net au si Telekom, mult si ieftin , dar nu ai semnal si banda sa il folosesti. Si pentru ca voi avea nevoie de net si in roaming  si astia au un abonament ieftinache , 10 EUR  – fara telefon , ca nu imi trebuie genul asta de beneficii, care include ceva  bonus 100 MB in roaming. Un pisu-misu, dar, plm zic ca deh, e bun ca e. Fireste ca voi folosi o cartela locala, mi-a adus un prieten una de la Giffgaff ( reseller de O2 in UK), dar asta e alta treaba.

 

Pana una alta fusei la

Vodafone ARSIS

din Auchan Titan sa inchei abonamentul cu pricina. Totul bine pana cand ii intrebai de clauze de reziliere.

-Avem , da , bineinteles. Dar de ce ati vrea sa reziliati mai devreme de termen.

-Ehm, si eu asa, poate plec dracu’ de tot de aci, dar stiam ca e ilegal sa aveti!

-Nu, nu. La abonamente fara telefon 100 de EUR.

Da au. Scrie si pe site-ul vodafone ca au  (10.3). E mai complex de cat a zis dudia . e 100 de EUR daca reziliez maine si scade lunar cu 100/24 EUR.

Cert e ca mi-am bagat pula si am plecat. Cu pula bagata si abonament nefacut, normal.

Deci muie Vodafone, muie Tribunalul Bucuresti , muie ANPC, muie mah.

ANPC care inca nu mi-au raspuns la plangerea facuta in urma cu 4 luni. Pe astia nu stiu unde pot sa ii reclam, gen.  Mai muie o data.

Nu e vorba de 100 de EUR clauza de reziliere , sau cat or ramane cand si daca vreau sa reziliez , e ok ca pret, dar  nu e ok ca politica.

Si nu au vreun abonament pe 1 an, sa zicem , sau pe mai putin. Iar pentru ca nu au,

muie ANCOM

, sau cum ii cheama pe aia care reglementeaza activitatea in telecomunicatii ?

Lasa, tata, ca stau eu pe prepay.  si ne descurcam asa. Cand am nevoie, mai bag o fisa. Si mai vad eu ce si cum prin Februarie incolo, poate imi fac eu, frumos, un abonament in UK cu minute si net in Roaming ca sa am in romania , si le trag la muie de tot asa cum se face corect si cinstit.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
7 years ago

dar de ce pusca mea te complici cu abonament? ia-ti cartela prepay si pui pe ea ce optiuni vrei. ba chiar iti dau ei din cand in cand cate 1-2-5-10 GB de net gratis: in sept mi-a dat 10 GB valabili 3 luni, pe 1 dec mi-a dat 2GB valabili 1 luna, de craciun mi-au dat 5 GB valabili 1 luna si mai tot timpul e disponibila o oferta de 1 GB trafic net gratuit. iar ofertele astea sunt suplimentar peste cei 1.5 GB trafic inclus in optiune. singura chestie la ofertele astea e ca trebuie sa intri in contul… Read more »

speedy.gonzales
speedy.gonzales
7 years ago

si cat priveste abonamentele pe 1 an, exista si astea, dar nu vor sa le vanda ptr ca au target-uri sa vanda doar abonamente pe 2 ani.

IonP
7 years ago

Plecand ti-ai mai evitat o muie prin aceea ca nu ti-ar fi deschis roamingul la abonament fara o garantie substantiala in contul marii firme. Chiar daca numarul e vechi, abonamentul pe numele tau e nou si ti-ar fi cerut o suma mare ca gargarantie, asa ca nu merita. Te trezeai in ajun de plecare ca vrei roaming si nu ar fi vrut sa ti-l deschida. Tot cartela-i cea mai buna si la net si la voce

Ion Pop
7 years ago

Alegi furnizorul acolo in functie de cine are semnal mai bun, desi m-as mira ca in Dobroesti sa nu fie
semnal ok la Vodafone, In locul tau as porta la Orange, dar in fine… Neaparat cartela, pentru ca ii tii tu pe ei legati de tine. Nu tu esti legat de ei si intotdeauna vei beneficia de cele mai bune oferte de pe piata la cartela, net superioare nu abonamente retardate si inghetate pe doi ani, la care te rogi de VodaMuie sa iti deschida roamingul, tu beneficiind de prezumptia de vinovatie ca nou abonat.
Muie Vodafone!!1!11!!!!

Manowar
7 years ago

Am ras. Eu am “reziliat” cica un abonament la ei prin dracu’ stie cat, da’ incepea anul cu 20. Sun, le zic ca plec, pa. OK, va trimitem ultima factura. Sigur, mersi. Imi trimit, e platita (automat, de banca). Trec nu stiu cate luni. Ma trezesc ca ma suna o papagalita de la ei. Ca derp, domnul? Da, domnul in persoana. Ca, stiti, aveti la noi o datorie de x lei (nu mai stiu cati, single digit gen). Nu mai spune…cum asa? Pai, ca noi v-am trimis ultima factura, dar acolo nu a fost inclus nu stiu ce si dumneavoastra… Read more »

catalinx
catalinx
7 years ago

Dacă nu stai pe aici nu ai treabă. Simplu. Unora le mai trimit executori pe la ușă sau IFNurile . Nu sunt 100 de euro bani cat deranjul și nervii sa văd un muist de-ala că imi deranjează familia.

Angelo Darknote
7 years ago

Ia o ranga din dotare invita prostu la tine in apartament/casa si dai sa ii cante coastele in el.cheama politia ca ti-a fortat usa si a vrut sa te violeze in casa( ascunde ranga) si gata

catalinx
catalinx
Reply to  Angelo Darknote
7 years ago

Dacă ai mai mult de 25 de ani și nu ai în fișa postului folosirea violenței ar trebui să știi că genul ăsta de abordare e mereu complicată și rareori se sfârșește cu faptul că îl leșini pe unul cu bătaia la tine în casă și gata. E util să faci și asta dacă nu ai opțiuni mai bune, dar îmi e mai simplu și mai ieftin să nu mă complic. Știu bine cum funcționează, dar nu mai am atât timp liber ca în tinerețea zbuciumata și am și un pic de răspundere. Iar dacă îți trece prin cap că… Read more »

Manowar
Reply to  Angelo Darknote
7 years ago

De curiozitate, ai luat in calcul: Ca ala e doar solul, nu sultanul. Gen e un banal angajat al cuiva. Iar daca maine dispare el, e inlocuit de altul. Si apoi de altul. Ba chiar patronul cosmeliei iti va fi recunoscator ca nu va mai trebui sa-l plateasca luna aia. Ca nu stiu cum face un executor batut, da’ eu unul, daca tot mi-ai dat cu ranga si-ti stiu adresa, cand imi revin…nu neaparat blocat usa si dat foc la casa cum facea tata cu “amicii” lui, dar ceva care sa-ti faca copiii scrum… Ca efectiv nu rezolvi absolut nimic… Read more »

Boss Baross
Boss Baross
7 years ago

Majoritatea sunt niște pampleci mă. Sunt și ei atarnatori la un salariu. Bagi frica în unul d-ala nu mai vine nici el nici colegii lui. Nu-și riscă ei viața pe 15 milioane. Latră și ei până la umflă unu bena. O rudă a făcut un credit la unii ca Provident, nu mai știu numele, dar știu că nu a plătit. Și nu știu de unde au făcut aia de numerele tuturor rudelor și ale vecinilor nefericitei și ne tot hartuiau pe toți cu tot felul de vrăjeli, cum că să îi dăm numărul de telefon “ăla bun” al alia, că… Read more »

Manowar
Reply to  Boss Baross
7 years ago

Am eu o solutie mai buna: nu imprumutati bani de la camatari (legali sau nu). Sau, solutia CEA MAI BUNA: nu imprumutati bani [.]

Pentru mine a functionat.

Boss Baross
Boss Baross
Reply to  Manowar
7 years ago

Păi da, dar cum am zis, nu eu am luat împrumut. Eram doar rudă cu datornica.

catalinx
catalinx
Reply to  Manowar
7 years ago

Și probabil că de aia te-au și lăsat în pace.
Am eu o poveste lungă despre a fi parte din “collateral damage”, care m-a ținut ocupat vreo jumătate de an – un an, dar sunt în aeroport să mă imbarc.
Pe scurt, nu prea am avut de ales și am jucat jocul ăsta, pe care l-am terminat bine dar nu neapărat cu senzația că aș fi câștigat ceva, iar dacă aș fi nevoit s-o fac din nou, m-aș uita dinainte ce opțiuni am.

Manowar
Reply to  Manowar
7 years ago

Hm, asta idee. Daca mai trec vreodata prin Romania, poate ar trebui sa ma duc sa imprumut de la niste camatari de-astia legali cat mai multi bani. Dupa care sa-i las sa ma caute prin Romania si sa-mi agaseze rudele. Ce pula mea, nici eu nu le suport.

Chiar, Orbule, te urci in avion asa, cu mana goala? Nu faci si tu un credit inainte?

catalinx
catalinx
Reply to  Boss Baross
7 years ago

În plus, cum să nu faci credite când IFNurile, în România, sunt niște zâne, au fundații umanitare, ei vor să fie mai buni . Să ajute oamenii aflați în dificultate. Lol.

Manowar
Reply to  catalinx
7 years ago

Ia te uita, si-a schimbat saracia aia domeniul.

Haios. Sclavu’ ala umflat isi trimite cititorii pe mana camatarilor? Epic. Da’ sa fim cinstiti: da-i in pula mea, ca merita.

Asa da. Sa fim mai buni, cu dobanda anuala de doar 19214921421% trollolol. Se-ntelege, ca sa fim mai buni, trollolol.

Da, dom’le, asa da. Hai sa ajutam copiii, sa salvam veveritele albastre cu coaie verzi etc, semnati aici, multumim.

catalinx
catalinx
7 years ago

:))) Nu, că mă întorc și am deja, că de plecat plec ca să le plătesc. Iar rudele mele se pare că sunt mai ok decât ale voastre, din cât am eu treabă cu ei.

Dar, da, m-am gamdit o dată la asta,când era moda aia cu buletinul, că buletinele se fac ușor :).

catalinx
catalinx
7 years ago

Oricum, legat tot de Vodafone, am aflat aseară că la ăștia, dacă ești pe cartela

nu poți face call forwarding

pe alt număr. Trebuie să ai abonament. Cămătari, nu alta 🙂

Drept e că nu știu dacă la alții poți

Dragos
Dragos
7 years ago

Bai, nu se poate. Trebuie sa existe o solutie prin care sa nu platesti penalizarile alea jegoase.
Cred ca daca ii ameninti cu judecata cu un avocet ceva te lasa in pace.
Daca e illegal e illegal, nu ai cum sa pierzi in justitie

Dong
Dong
2 years ago

Mie mi-au reziliat unilateral contractul pentru ca… atentie mare… i-am stresat cu mail-uri in care le ceream sa-si faca treaba pentru care sunt platiti. Mi-au raspuns in sictir de cateva ori, le-am cerut in continuare raspuns pana cand un nea Craciun de-acolo a decis ca n-au nevoie de clienti platitori. Le-am urat de dulce si-am plecat. Partea frumoasa e ca mi-au facut rezilierea in data X, dar au pus-o la posta de-abia peste vreo doua saptamani. Data pe plic! O razbunare mizera, ca poate ma lasa fara telefon… Sa-si mai ia salariile de-abia cand le-oi mai plati eu. Si Chitrita… Read more »

Dong
Dong
2 years ago

Sa raspunda la scrisori. Le-am cerut raspuns scris ca nu pot asigura anumiti parametri. Am primit o poala de raspunsuri orale, care de care mai aiuristice, variind de la “de data viitoare”, “am avut o problema”, “nu permite sistemul”, “era un Gigel care se ocupa de asta, dar a intrat in concediu”, dar cand le-am cerut scris au inceput s-o scalde. Apoi, cand am inceput sa insist sa primesc raspuns scris de la directori, si-au adus aminte ca-i deranjez din somnicul de pranz.