ING: ”Eu nu cred că clientul are intotdeauna dreptate”

Atunci bine. Eu o sa incerc sa mă retrag, in viitorul apropiat.

ING devine o bancă low cost, low quality service. 

Am banii la ei de ceva vreme. Mă rog , acum mai mult datorii decât bani, dacă e să fiu sincer, dar situația e pe cale să se schimbe.

Am mai avut probleme amuzante cu ei. Dar homebankul lor e mișto și nicio problemă nu era de natură să mă facă să zic că n-ar fi ei cei mai buni.

Nici nu plătesc comision când scot bani de la bancomatele lor  din România, așa cum ar fi normal la orice bancă. Ar fi, deh, da nu e.

Și transferurile se fac repejor, atunci când se fac.

Și cam atât.

Azi am fost la ei cu gând să îmi deschid conturi pentru PFA.

Să vedeți voi de ce conturi și nu cont.

1.Că iau bani în lire.

2.Că statul român, ca PFA ( și SRL, IMM, orice formă de organizare), mă obligă la două lucruri. Să încasez bani în contul din România și să am cont în lei. Nu e ceva extravagant. Dacă te înregistrezi ca business în orice altă țară e cam la fel.

Deci vreau minim 1 cont in lire în care intră banii, un cont în lei că așa vrea statul român, și încă un cont în lire cu card la el , că trebuie să cheltui niște bani în lire ca să câștig, că în principiu așa funcționează orice chestie pe lumea asta.  Și nu aș vrea să  am card la contul cu toți banii grămadă, că nu-s idiot!

Poți deschide cont în lire la mai multe bănci din România. Inclusiv la ING. Asta e de bine.

Nu poți, însă, avea card în lire  la nicio bancă din România, nici la ING.  Asta e de rău. Nu știu sigur-sigur dacă chiar la nicio bancă. Dar am sunat și/sau am fost și cu picioarele la următoarele :  Raiffeisen, AlphaBank,  Transilvania, Banca Româneasca ( lol), BCR ( care la telefon mi-au spus că se poate, ”fără probleme”),BRD, Ideea și Banc Post ( din nou lol). Era și o unitate CEC acolo, dar era prea lol să-i întreb și pe ăia.  Royal Bank of Scotland au plecat din România.

Nu asta vreau să vă spun. Nu se poate, aia e, pula mea, nu revoluționez eu sistemul bancar de aci, deși am încercat timid.

Eram la birou la ING și doamna de acolo încerca să mă îmbârlige că eu nu am nevoie de card în lire, că îmi dau ei car în EUR și pot plăti cu ăla fără comision.

Sunt 2 probleme aici. Una e că unele chestii mărunte, ca taxiul, trebuie să le plătesc cash și e bine să și poți scoate lire de la bancomat fără să te jupoaie.

A doua e ca eu iau bani în lire, îi schimb în euro, să zicem, operațiune la care mă fut un picuț la curs, după care, plătesc cu cardul de euro o sumă în lire, operațiune la care mă mai fut un picuț la curs. Mă interesa, dacă se poate, cu mai puțin futai în cur(s), că nu-s nimfoman.

Accept că nu se poate și îi rog să folosească olecuță de alifie, în sensul că îi întreb cât costă să transfer banii într-un cont din UK în lire. Sper că pot să îmi deschid acolo doar cu pașaportu, în lire, fără nino. Costă 0.15%, dar minim 15 lire. Nu e chiar moarte de om.  Pun 3000 de lire odată și termin bâlciul. Oi găsi eu unii mai domni pe acolo.

Zic ok , dar cardul? De care îmi dați? Am unul VISA embossat de la ei . Cică:

-Visa Electron Business! Noi nu mai emitem cardul embosate! Deloc.

Și părea entuziasmată, de ziceai că îmi arată  Platinum ceva. Acum, eu nu mă împăunez la chestii d-ăstea elitiste de status, card gold, căcat. Mă doare în pulă! Sigur, dacă am un card gold la vreo linie aeriana, merge, că mănânc moca în aeroport, mă îmbarc fără să stau la coadă, de ce nu. Dar nu fac pe dracul în patru pentru ele.  Dar cu carduri ne-embossate, Electroane, adică, nu poți plăti peste tot. Unele hoteluri, să închiriezi mașină , chestii de finețe   DE CARE AM NEVOIE!

Eh și-i spun asta.

-Doamnă, el e frumos așa, dar nu prea e bun, că nu pot să plătesc peste tot cu el!

M-am abținut să-i spun să se șteargă cu el la cur.

-Nu există. Nu are cum să nu puteți!

La faza asta i-aș fi dat două palme, dar zice lumea pe aci că discriminez femeile, deci cum nu era bărbat, i-am zis:

-Mpăi, dacă vă spun că am mai avut d-astea, chiar de la ING, și nu am putut plăti cu ele?!

-Nu cred. Da, se poate, dar e vina comercianților că unii nu vor să accepte!

-Ăăă, o fi, dar ce îmi pasă, tocmai despre asta e vorba, că nu e un intrument de plata acceptat peste tot.

Și-mi dă lovitura de grație:

-Eu nu sunt de acord că clientul are întotdeauna dreptate,  iar cardul e acceptat mai peste tot, poate doar dacă încercați să rezervați zboruri sau hoteluri să aveți probleme.

tragi pe nas?
tragi pe nas?

Să-mi fut una! Mă încerca un nod în gât teribil care m-a oprit să-i spun că e proastă cu muci și să-și bage cardurile lor neembosate în pizdă unul câte unul până le termină pe toate. I-am explicat, așadar, că fix de aia am nevoie în speranța că se prinde că tocmai a spus o imbecilitate și s-a contrazis. Dar nu. Așa că am plecat, că eu am rezerva de răbdare limitată și prefer să mi-o epuizez acasă cu familia, nu pe vaci cu cabină.

Mă rog , am luat condițiile lor de comisioane, nu le-am citit, ci am mers la alte bănci și am mers totuși la o altă agenție ING să încerc altă soluție din moment ce nu am găsit nicăieri să fac card de lire.

Voiam cont de lire și card în euro și văd eu cu ce alte carduri mă descurc la rezervările ăstea.

Și discut un un tip mult mai rezonabil, nu că m-ar fi putut ajuta mai mult, dar măcar înțelege ce vorbesc, lucru care contează pentru mine și, în general, pentru clienți. Până când am văzut condițiile de PJ, care se aplică la PFA. Dacă mă pune dracu să scot bani din bancomat din afara țării comisionul este 2% + 17 lei. 

Gen , WTF? Eu muncesc pe bani, nu ii primesc din trafic de bile, chiar dacă am față de om obosit. Nu e de la droguri, e de la muncă.

Am plecat în viteză și mi-am deschis la niste poloneji, IDEA . Ăștia sunt un pic mai rezonabili. 0.75% + 1 EUR. Nu am așa încredere în banca lor și o să îmi mai deschid niște conturi, dar plm.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
7 years ago

Sincer, prostia e la tine.

De ce sa vrei cont in lire la o banca din Romania? Nu exista nici un motiv pentru asta.
Iti faci frumos cont in lire aici, iti iei cardul (da, embosat, da, contactless daca vrei), 0% comisioane plata/administrare/retrageri etc, 0% comision la plata in EU.

A, daca vrei tu neaparat in Romania, ca vrei tu in Romania? Pai, foarte bine. Prostia se plateste. Scoate banu’.

Manowar
7 years ago

Nu ai inca nin?

admin
Reply to  Manowar
7 years ago

Nici nu vreau. Ti-am zis ca nu mă înregistrez acolo anul ăsta. Dacă locuiesc acolo 183 de zile pe an mă obligă regina să plătesc impozit. Și nu locuiesc. Iar dacă îmi iau nin,e ca și cum aș locui. După ce trec 6 luni de contract cu firma din uk m-ar cauta să le dau bani și m-ar întreba de ce nu am entitate legală în UK.