Aplicația Biziday

Am instalat asta când am văzut articolul lui Zoso. Zic – ăsta e hater, îl știu eu. Știam că urmează să  apară,  eram oarecum interesat de conceptul cu care se lăudau anterior. 

Rezonam,  uneori,  cu ce zice nenea  Guran. Alteori nu, de aia nici nu prea mai urmăream nici siteul. Emisiunile lui TV mi-au ieșit din focus de mai bine de 10 ani, cu tot cu televizor, gen. 

Am fost interesat de ideea în care aplicația mă “învață” și îmi servește știri conform interesului și zic ok, să văd.

Mă așteptam ca la început să fie mai pe lângă,  dar să  se prindă pe parcurs. 

Mi-a atras atenția, după ce am instalat-o, logo-ul care seamănă un pic cu ăla de la aplicația de booking.com. 

Am și incurcat-o de vreo doua ori. Noroc cu punctul deschis la culoare al ălora de la Booking. 

Chestia aia cu cutremurul se vrea “plus valoare”, motiv pentru care mi-am violat politica în materie de zgârcenie cu bateria și am oprit modul economic pentru aplicația asta. Zic să îmi servească alerta la timp. 

Singurul cutremur notabil m-a prins la țară.  Am dormit lemn și nu am simțit nimic. Ok, știu că sub 6 grade nu se declanșează și că ăsta a fost sub prag. Foarte bine, să nu mă sperie degeaba. 

Dar măcar o notificare intr-un interval decent,  cât să am încredere că “băh, l-au văzut”.  Nope. A venit dimineața.  

În schimb,  primesc notificări sonore pentru toate știrile politice. Fie că “avem premier”, fie ca “n-avem”. 

Nu prea merge să mă scuz prin ședințe cu clientul cu “îmi pare rău,  am primit o notificare că vrea Grindeanu să dea o ordonanță de urgență să…”

Gen Grindeanu who? Ordonanță what? 

Credeam că numele vine de la “Busy Day” nu de la ” am tot timpul din lume să citesc despre inepțiile debitate de niște incompetenți “.  Da, ar fi utilă o notificare gen ” Coaie, la noapte vor fi -20C în București ” sau “autostrada A1 va fi închisă pentru deszăpezire”,  că e rezonabil să știu că nu pot ajunge acasă, sau să mai trag două perechi de mânuși când aterizez.  

Dar nu!  Nici notificări silențioase.  A teebuit să aflu știrile ăstea din alte surse. Sau am strâns din buci, când m-a durut în dos să mă interesez și am aterizat îmbrăcat “de vară”. 

Observ un trend de activism politic în aplicația asta. Poate fi social, dar e cu iz politic. Un fel de trompeta de adunat fani la proteste. 

Știam că Guran se implică în direcția asta, a fost foarte deschis și nu am o problemă, dar credeam că aplicația va fi altceva.

Eu am cam terminat cu evaluarea. Mi-am setat alertele pe “off” și am să o mai urmăresc distant o vreme, să-mi confirm dacă e ceea ce cred. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
7 years ago

Pai, cine vrei sa plateasca toate alea care te intereseaza pe tine fara gargara politica intr-o directie? Gen, aplicatie, angajati in schimburi (ca vrei sa auzi de cutremure fix la 4:21 cand lumea doarme) etc

Coaie, lectia #1 pe internet: daca nu platesti pentru produs, esti produsul.

Lectia #2 de pe linux: daca te asezi la masa si nu vezi un fraier, ridica-te: tu esti fraierul.

admin
Reply to  Manowar
7 years ago

Păi, plătesc. Aia am înțeles ca urma să fie ideea, ceva premium, plm. Doar că nu.
Edit: As fi platit, ca intelesesem ca vor sa ceara bani.