Un analfabet

Cândva a apărut pe peretele liftului din blocul unde locuiesc un text scris cu pixul:

PIZDA, O ADOR. 

 Cred că am mai zis asta. L-am văzut,  l-am aprobat, am apreciat că e scris de un om educat. Da, a pus și virgula aia acolo. 

Nici prin gând nu mi-a trecut să  șterg.  Putea să fi scris și pe ușa mea. 

Vreun vecin a fost, însă,  deranjat și cineva a dat cu var peste. 

Scriitorul a insistat și și-a marcat din nou manifestul. 

Vecinul s-a enervat și a șters cu un cui, ceva. Urât din partea lui. 

Cred că omul îndrăgostit 😍 s-a mutat din bloc, sau a renunțat să se mai exprime public, sau poate s-a certat cu pizda, cine știe, că nu a mai rescris. 

Dar joi seara, când plecam la țară am văzut că în bloc s-a mutat un analfabet. 

Am găsit scris în lift: 

“Sugeti Pula toți după scară [ neinteligibil].”

În primul rând că scrisul e infect.  În al doilea rând că omul fie e analfabet,  cel mai probabil, fie e un fetișist dubios. Adică de ce să mergem toți după scară și să o sugem acolo? Avem loc?  

Sunt enervat și dacă-l prind ii rup mâna în ușa liftului.

Îmi plăcea cel dinainte. Romantic,vorba aia. 

Mi-a povestit un cunoscut ( deci nu bag mâna în foc că e adevărat)  că pe vremea când eram generația noastră în școală și educația se mai făcea și cu bătaia ( asta știu că e adevărat)  colegii își mai trimiteau foi scrise, din banca în bancă , când nu aveau poftă de ce se preda “la tablă”.  Inclusiv ( a se citi mai ales)  cu texte vulgare și ceea ce acum ai numi hartuire sexuală.  Și asta știu că se întâmpla, că scriam și eu.  

Și la un moment dat un coleg de-al ăstuia a fost prins de profesorul de mate că a dat unei pizde o foaie pe care scria mare ” Să mio sugi”. 

Cică l-ar fi bătut violent că e un analfabet și că nu știe să scrie corect și  l-ar fi pus să scrie pe caietul de matematică de 100 de ori “Să mi-o sugi”  corect. Temă!  

Iar a doua zi l-ar fi bătut iarăși că lipsea semnul exclamării. 

Lucru cu care rezonez. Limba română îți permite să fii foarte creativ în a vorbi vulgar,  a înjura,  a ponegri. Ăsta e unul din puținele lucruri pe care pentru care găsesc că e util să știi românește.  Să înjuri alți români.  Să îi faci să se simtă mizerabil. Am auzit că maghiara ar fi la fel de bogată,  dar, cum nu o cunosc, nu îmi dau cu părerea. 

Partea dificilă e că trebuie să-ți dai puțin silința ca să înjuri corect când scrii. 

Și un simplu ”  ‘te-n pula mea! ” necesita câteva noțiuni  de ortografie și gramatică,  nu e chiar pentru oricine. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
7 years ago

Eu as fi mers pe : sau – in loc de virgula dupa “pizda”. Poate ar fi mers si . sau ! dupa, in functie de moment.

Altfel, limba romana era foarte utila pe vremuri in UK. Cand vedeai un jegos care a futut ceva la care lucrai, de exemplu. Zbierai de pe scaun “futu-va rasa-n goarna de maimute troglodite!” si te racoreai. Ei nu intelegeau, tu te simteai bine. Dar acum s-a umplut de romani si te toarna vreunul la resurse inumane.

Nasol.

catalinx
catalinx
7 years ago

:)))

Manowar
7 years ago

In alta ordine de idei, am doua intrebari:

lasand la o parte faptul ca fotografia aia e facuta cu o furculita, ce anume ai fotografiat tu acolo? Tu zici “in lift”, da’ nu pare sa reprezinte chestia aia un lift – poate doar daca-i un lift din Underworld
nu pot spune ca am citit tot pe-aici, da’ aveam impresia ca te-ai mutat la casa…?