Filme: RE – capitolul final

Sau cum zicea nevasta: “Dragnea si votantii PSD”. Sunt niste scene cand Dr. Isaacs marsaluieste inspre Racoon City cu 2 blindate urmate de o armata de pesedisti. De fapt nu chiar el cu nici Alice nu e chiar Alice.

Filmul nu e vreo capodopera, nici nu ma asteptam sa fie. Voiam doar sa inchid si eu cercul si sa fiu liber de el. Le-am vazut pe toate celelalte la cinema. Asa a fost si acum.
Aveam asteptarile setate foarte-foarte jos dupa ce penultimul a fost slab, iar ultimul probabil ca nu a placut nimanui, daca il cauti pe IMGB ( *) .

Capitolul  ar fi putut fi numit “The Trinity of Bitches” cum  bine puncteaza replica lui Isaacs, de data asta cel pe bune.

E un twist la care ma cam asteptam , sincer sa fiu, dar e bine ca l-au facut.

Lumea se plange  ca tremura camera si ca se misca prea intens si nu prea vezi scenele de bataie calumea.

Da,  dar…

Pare sa fie un nou still  de “shooting” , nu se mai face ca pe vremuri  cu slo-mo, adica Matrix Style ( desi sunt vreo 2 chestii inspirate), ci la viteza reala, chiar mai repede,  si cu sugestie de frame loss. Pula mea, am scris mizeria asta in romgleza, dar n-o traduc.

Ai cadre  care accentueaza elementele cheie dintr-o scena si alte cadre care se succeda asa de repede si in miscare incat creierul nu proceseaza cursiv derularea actiunii. E limpede ca-ti lipsesc chestii, e obositor uneori, dar  absolut interesant. E ca un joc de actiune care  se misca mai repede de cat poti sa-l controlezi. Stii, partea aia unde  apesi trei taste pentru combo si-ti face  singur toata miscarea , dar asa cam la 300 de FPS , de iti vine sa dai inapoi si sa pui pe reluare.

TARE!

In rest, chestii de cliseu,  zombii cat cuprinde, cum am zis, au adunat  tot Teleormanul,  gloante, cutite, rachete si baionete, ba chiar si motociclete – imi aduce aminte de Milla in Ultraviolet.

Au bagat si “mutele” de la zergi (Star Craft)  in film, pentru ca de ce nu, e infectie cu monstri.

zerg mutalisk resident evil

Cateva teme care-s deja comune:

1-Bai, suntem prea multi si, in general, prea prosti.  Hai sa facem o apocalipsa, sa dam un reset.  Eu zic ca s-au facut destule filme pe tema, deja imi pare ca si cum lumea “si-o cere” cu ardoare. poate se uita, dracu’,  “cine nu trebuie” la filmele astea;

2-Clona care  depaseste originalul;

3-Oamenii sunt rai, calculatoarele sunt bune. O, stai, de obicei e invers. Da imi place cum AIul aici e subjugat prin cod vointei umane. Si pentru ca e corporatist, AI-ul respecta directiunea. Nu vad cum s-ar intampla asta in realitate, dar, in fine, pentru un film e misto.

Aaa, si e misto, ca  vointa consiliului administrativ e lege, taica, in corporatie. In afara de Alice, nimeni nu are coaie, sa-i ia pe aia de cravata, altfel nu se explica cum dracu’ au lasat-o aia pe babaciune in viata atata timp. Dap.

4-Human Enhancement, care ne paste si pe care d-abia o astept cu nerabdare. Ce m-a apucat?Vreau o pula de-un metru, gen. Asta asa de inceput, inainte de cipuri de memorie,   vorbit diferite limbi si “free will”. Si-as compensa  restul cu  siliciu. Vezi, femeile s-au prins primele ca siliconul e solutia.

Mi-a placut. Cum am zis, nu e capodopera. Scorul pe IMDB e ala corect. Dar daca esti fan, sau   vrei sa vezi niste chestii interesante din cinematografia de actiune, nu e rau. Merge. Chit ca nevasta s-a uitat la jumatate din el cu palaria mea pe ochi. Nu e asa de horror. Suspansul e mare. Macar nu am mai patit ca la RE:Afterlife, cred,  cand, dupa prima scena cu sperieciune, mi-a sarit cutia de nachos din mana asa de sus, ca pe la finalul filmului inca imi mai pica sos in cap. Acum am tinut-o pe picioarele si mainile libere. Am varsat un pic din ei pe jos, dar aia e.

Banuiesc ca nu se supara ca mai varsa lumea tortilla pe jos la firme cu suspans, nu?

Ah , uitasem. Mda, Milla a mai imbatranit un pic. Nu mai e nici ea ce era  acu 15 ani. Cum trec anii, bai nene!

Milla

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments