Proteste: ”Coaie, ăștia-s proști! Mergem la dublu sau nimic?”

Jucătorul experimentat de poker miroase cacealmaua. Ca Dragnea, așa. La muncă, ce atâtea proteste, n-a zis Firea că să nu mai blocăm arterele principale prin București pentru evenimente sportive?

     Titlul de la Digi e un pic cosmetizat, proiectul de lege nu zice chiar aia, dar e pe-acolo :). Și direcția aia e.

Legea lasă loc de interpretări si se referă la acțiuni împotriva persoanelor sau bunurilor, dar nu explicitează ce fel de acțiuni. Că-i rupi capul lui Dragnea? Că-i strigi și ai pancarda cu ”Muie!” ? Că scriu eu aci pe blog despre asta? Pula mea, tot acțiuni impotriva persoanelor sunt. Nu-s violente, nu-s nimic, dar sunt acțiuni.

Sigur, expunerea de motive  te duce de nas către povești cu Tinutul Secuiesc si  Tokeși răsculați.

Realitatea e că protestele cu lanterne de telefoane & shit au avut un real succes, se vede.

Știi cum e – ”Sunt cu ochii pe tine, spune nevasta abuzată!”. Da, ești, dar  îi ai vineți și te belești mai printre lacrimi așa, iar acum am să-ți sparg și vreo doi dinți că prea pierzi vremea cu ochii pe mine.

Dacă 200k de oameni care-am dansat pinguinu’ de frig în piață am fi dansat ziua în clădirea guvernului, eventual pe gâturile cui se nimerea pe acolo, așa de încălzire, iar seara în curtea vilei lu Dragnea, măcar 1000-2000 sau câți încap om lânga om,  până la limita la care nu mai erau destui jandarmi să oprească asta, o asemenea lege ar fi fost impusă de situație, dar ia ghici:

Ar fi avut cineva curaj  măcar să se gândească s-o propună?

Dar așa e pe merit gen ”Dă-vă-n pula mea, că și-așa nici nu știți să protestați, mai mult încurcați. Hai, treceți, în pula mea, la muncă nu mai pierdeți timpul de pomană.

Eu sper să se promulge și cred că e o lege chiar utilă. Că aduce, taică, ceva riscuri pe masă.

De acord, o să fie dificil să vezi lumea la proteste, cam ca pe timpul lui Ceașcă, dar măcar când ieși știi că-ți pui curul la bătaie pentru niște ani de gherlă,  așa că protestezi ”de banii ăia”, nu te mai duci ca fraierul s-o arzi artist în piață. 

Păi ce, credeți că dacă eu mai ajung vreodată acolo, după legea asta, o să fie să fac poze și să socializez ieftin ca data trecută?  Ori stau acasă, ori plec de-acasă, ori o să am levierul sub palton ”minerii style”.

Bine e neconstituțional, dar cui îi pasă? N-auzi că nu știi tu ce e aia constituție? Sunt acolo  niste avatari la curtea cu pricina, care decid.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Licaon_Kter
7 years ago

Pe bune? Astia’s pe dos, si la OUG13 au dat’o cat mai grav sperand ca o sa inchida ochii toti si au avut parte de atatia oameni pasnici, cumva cu asta intind coarda si mai mult, sperand ca ce?

Sa nu uitam ca a fost pasnica treaba (doar?) pentru ca au dat inapoi OUG-ul, se vrea neaparat testata si optiunea cealalta?

Manowar
7 years ago

Io ii incurajez puternic sa bage pedepse cu munca silnica pe viata, ocna etc.
Macar atunci o sa stii ca daca vezi 10k de oameni in strada, se lasa cu sange. Stii si tu o treaba – macar nu vor dansa pinguinu’