Cand crezi ca oamenii sunt ai tai

Am citit  chestia asta pe linkedin si m-am tavalit pe jos. Ce vreti, nici linkedinul nu mai e ce-a fost. Like-uri si prietenie peste tot.

Bine, cred ca e un trolaj, de fapt o serie de trolaje ca asta isi continua povestea ca un idiot si e prea de tot sa cred ca astfel de oameni sunt reali. Dar, cine stie.

Povestea e cum o vedeti mai jos. Pe scurt, nenea asta se lauda ca are un angajat pe care il plateste cu 74k lire plus cheltuieli. Foarte bine, as zice.  Dar cica ala a gasit un part time de cateva zile pe luna de unde castiga 10x salariul anual. Sincer, ma indoiesc ca chestia asta e reala, ca mintea mea e mica, nu poate sa priceapa cum ai putea castiga 750k lire pe an din munca. Asa am fost educat, sa nu visez chiar peste poate.

Oricum ,nenea se simte ofensat si intreaba “publicul” daca ar trebui sa-l concedieze, ca nu ii e loial, hahahahahaha. Ok, daca povestea asta ar fi reala ar fi  o situatie cu doi idioti. Pana si la nivelul meu de avaritie daca as gasi un job de 750k pe an si as fi platit cu 75, m-ar face sa cred ca poate sunt subapreciat la jobul asta, si doar daca ar fi tata, sau vreun prieten as considera sa raman “sa ajut”, vorba aia, hai ba, sa-ti fac un favor, ca am mult timp liber si ma plictisesc, altfel as cam avea  cu ce sa ocup timpul ala.

[…continuarea dupa poza…]

Ce ma distreaza insa, nu e idiotenia si inutilitatea intrebarii: Ar trebui sa-l concediez ? Inca ma tavalesc de ras. Adica nenea e nu stiu ce super host la airbnb, nu vreun Abramovich. Cu 750k  pe an il cumperi cu totul, cum adica sa te ameninte cu concedierea?

Dar e vorba de faptul ca asta zice asa:

To be frank, I am a little disappointed having trained him to this level.

Hai ca p-asta o traduc, ca e si pentru romanii care nu stiu engleza. Deci omului ii pare rau  ca i-a facut training la nivelul curent . Pai nu e asa? Nu mai bine lucra el cu niste salahori incompetenti care nu aveau nicio sansa sa isi gaseasca ceva mai bun in viata? Sigur ii prospera afacerea si ajungea departe. Clar.

Si continua:

Our job is more than full-time. I also think that he would not have been offered that job unless he had served time with our company.

Deci se munceste mai mult decat full-time. Sclavageala, taica, pentru 74k lire. Crezi ca  banii astia cresc in pomi?

Si ca crede ca nu i-ar fi fost oferit noul job daca nu ar fi hahahahaha “servit timp”, asta se traduce cu “ar fi facut puscarie  in compania noastra”. Nu, serios, asa se traduce. Nu stiu daca umorul e involuntar sau face parte din trolaj .

Si m-am obosit sa scriu chestia asta ca am vazut manageri romani cu atitudinea asta. Ce, bah, ti-am dat un job , am investit in tine si apoi sa pleci la altii?  Stai aci sclav. Serveste in continuare.

Ce e tare e ca angajatul ipotetic al astuia nici nu pune problema de plecat ci de, bah, am si eu o oportunitate sa fac cascavalu’ mare, uite, iti sunt recunoscator pentru ce m-ai invatat, si  continui sa lucrez la tine mai part time asa, ca sa te folosesti de mine, ce zici?

Ce, ma? Vrei sa faci tu bani la altii? De zece ori mai multi ca aici, dupa ce te-am invatat eu meserie? Muie, ma! Te dau afara, nesimtitule.

Si asa se cara oamenii buni din companie in companie, dragilor. Ca schema de “loializare” si promovare se face cu cresteri de 2-3%, respectiv 5-10%, din an in doi ani.

Pana cand vine altul pe care il doare in pula de valorile companiei tale si  de cat tin ei la marginea lor de profit, drept care ii rastoarna basculanta de bani in curte omului pe care il cauta, iar ala pleaca, ca ce sa faca?  Si managerii, MANAGERII, coaie, se inflameaza ca cum poti sa le faci UNA CA ASTA.  Nu esti tu omul lor, n-au investit ei in curul tau? N-au?

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RuneJaguar
RuneJaguar
7 years ago

Fie trolling, fie se refera la altceva: ala castiga de 10 ori mai mult raportat la nr de ore, nu 750k. Si muncea cateva ore pe saptamana.
Daca este asa cum zici tu, angajatul ar trebui sa fie chiar imbecil cu acte incat sa nu demisioneze cu un zambet larg pe buze.

Manowar
7 years ago

Sunteti noobs. Da’ va explica je – baiat de iuchei – cum sta treaba asta. Tipul ala cauta sa angajeze niste fraieri care sa-i lucreze pe seminte. E greu sa convingi lumea sa lucreze pe seminte. Asa ca faci alta treaba. Inventezi o poveste – ca asta pe care ai preluat-o tu. Bagi acolo casual faptul ca acum aluia i s-au oferit 740k/an. Si tot casual mentionezi ca daca n-ar fi lucrat la tine, nu ar fi ajuns acolo. Rezultate? 10,000 de Orbu iti fac publicitate discutand despre asta (nu ca s-ar baza ala pe ce scrii tu aici, ma… Read more »

Manowar
Reply to  Catalinx
7 years ago

linkedin e fix ce-a fost: un fel de facebook mai prost, mai cu erori, mai cu spam si, mai ales, fara tate.

Manowar
Reply to  Catalinx
7 years ago

Eu nu am primit vreun job pe linked in. De aia nici nu-l mai folosesc. E pierdere de vreme mai sinistra ca facebook, dar fara distractia de facebook. Pe acolo macar mai injuri unul, mai vezi niste porn, de alea.

Pe linkedin nici macar nu se injura lumea, ca poate fi concediata aiurea.

De aia si trolleaza gunoiul ala asa. E in locul ala safe unde nu isi poate lua 1000 de camioane de puli in gaoaza. Mie imi face scarba mediul ala.

Manowar
Reply to  Manowar
7 years ago

Da, ma, poate i-ai trimis tu, da’ nu a primit 1000 de camioane. 1000 de camioane de “du-te ba paraliticule in sloboz sa te unga, n-a vazut nici ma-ta la bariera 740k cand sugea un milion de puli de lorry driver paki pe zi, ce vorbesti tu acolo, disperaaaaatule, toata firma ta de cacat nu face 74k, sinucide-te!!!”

Da, ok, i-ai trimis tu … dracu’ stie ce.

Da’ nu i-a venit mia de camioane corecta, m(u)ia aia care l-ar fi educat. Ca nu poate lumea, ca-i linkedin. “Te vad colegii, mamicule”.