Vine Brexitul ala

-Garcon , mai vine, ma, Brexitul ala o data?

-Acuma vine! In 5 minute

Serios, astia se cam cacaie cu niste acte de-mi lasa impresia ca-s mai hartogari decat romanii. Si am inceput sa scriu aici de luni.

Nu ca m-as grabi, sau ca ma bucur neaparat, mai ales ca acum mulg vaca de acolo pe toate fronturile. Si ca parca nu se mai grabesc astia ai mei asa tare cu prelungirile de contracte. Meh. Ramane de vazut. Momentan lucrez de la vatra vreo doua saptamani si desi ma bucur ca sunt cu familia, simt ca ma cuprinde o streche asa, un dor de duca.

Nu sufar de griji comunitare ca grasu, care zice ca  ce bine e ca ies astia, ca nu au fost niciodata europeni pe bune. Ca  ei sunt de vina pentru ca nu e Europa unita, pentru tot, mai ca nu a zis ca-s de vina si pentru situatia actuala a Romaniei.

Da, deh, nu ne facem toti concediile la Buzau, nici nu luam comisioane din vandut aspiratoare aci. Pe mine nu ma ajuta cu nimica ca se intorc  300 de mii de posibili “unici” in Romania. Ca nu am ce sa-i mint, nici ce sa le vand. Mai mult, ma cam obliga munca sa vorbesc straineza si e cam amuzant ca sa iasa din uniune fix tara a carei limbi o vorbesc cel mai bine.  Cum ar fi si amuzant sa ramana, in 10 ani de acu’ incolo, tot engleza limba principal folosita p-aci prin Europa, cand aia-s afara. Nu ca ma plang, dar na, era la indemana.

Si era mai bine sa stea viitorii noi cititori de bloguri romanesti de succes mondial  acolo in UK, decat aici , unde va trebui sa puna lumea iarasi gratare la blocuri, inclusiv  la etajul 1, cum era cand am venit eu in Bucuresti, prin 2002, doua sisteme de alarma la masina, “casetofon” cu fata detasabila si antifurturi la roti. Va mai aduceti aminte? Hai ca va aduceti voi :).

Mie chiar incepuse sa imi placa un pic in Romania, dar asa, cu toata lumea afara. Ma mai intalneam cu ei cand mergeam sa fac pasapoarte la Valcea, dar si acolo era misto ca aveam prioritate de culoare, haine si limbaj , ca-s aia rasisti. Deh, ce sa le faci. Asa, cu toata lumea inapoi inauntru, nu stiu daca are sa imi convina.

Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar acum o saptamana, luni pe aeroport, erau mai putini d-astia ca mine si mai multi d-astia ca “aia” care asteptau Wizzu’ catre Luton. Care vorbeau limba lor, se intelege. Doar in UK vorbesc limba noastra. De ce asa, nu pot sa imi dau seama. Ca nu e limba romana mai internationala decat romani. Unii aveau barbi, freze si haine de ai impresia ca ii imitau pe arabi. Ca arabii sunt niste exemple, in pula mea. Pe ei tre’ sa ii imiti.

Ba, erau satra. Pe fetele preaputinor oameni vedeam acelasi dezgust si resemnare pe care le resimteam si eu, ca restul erau d-ai lor. Ma gandeam ca, hai, ca vine brexitul si probabil ca astia nu se vor mai intoarce acolo.

Asta pana vad o balabusta cu o mustata mai mare ca a mea ( nu exagerat de mare, ca ma barbierisem totusi cu doua zile in urma ) cum ii spune unuia  ce pare bulibasa ca ea se intoarce la casa ei.

Tare, ce sa zic. Daca ea are casa acolo, eu cum as putea fi decat jignit.

Bulibasa e in maieu. D-ala alb de pe vremea lui tata. Seful e sef si in curul gol, nu? Si ii invata in gura mare pe ai lui cum sa fie smecheri.  Si ma intrebam eu in mintea mea, cum pula mea o rezolvam noi cu astia si cum scapam de problemele de imagine.

Iar azi am avut o epifanie. O sa ne ajute Dan Mihalache. Ambasadorul nostru.

Ca mereu in istorie, suntem fiecare pentru el. Si aici, si-afara.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
7 years ago

Mie mi se pare amuzant cand aud romanache de-aia hateri behaind fericiti ca hehe, o s-o beleasca romanii din UK.

Tare-s curios, cand se vor trezi cu ei inapoi in Romania, vor fi de aceeasi parere? 😀

Catalinx
Catalinx
Reply to  Manowar
7 years ago

Nu. După ce o belesc acolo, o s-o belim noi un pic aci când se vor întoarce carcalete.

Probabil că le e dor de vremurile cu surplus de forță de muncă, cu patroni care urlă “sunt 10 ca tine la ușă” și restul clișeelor din anii 2000.

XC47
7 years ago

Mie mi se pare amuzant cand aud romanache de-aia hateri behaind fericiti ca hehe, o s-o beleasca. romanii din UK.

Eu nu am auzit astfel de romani, eu consider ca o s-o belim noi, astia de aici.

Mie chiar incepuse sa imi placa un pic in Romania, dar asa, cu toata lumea afara.

Exact, dar pula mea, s-or gasi alte tari sa-i adopte. Amin!

speedy.gonzales
speedy.gonzales
7 years ago

stai linistit ca astia nu fac multi pureci prin tara.
vor pleca in alta parte: Franta, Spania, Italia, Germania.
acolo scot din furat intr-o zi cat ar scoate la noi intr-o luna.

catalinx
catalinx
Reply to  speedy.gonzales
7 years ago

Probabil ca da, cat s-o mai putea si acolo.

Manowar
7 years ago

Nu prea vad cum visati voi ca vor pleca aia in Spania/Franta/alte tari. In primul rand, ambele tari sunt nitel cam zdrente, economic vorbind. Pe langa asta, motivul pentru care animalele au venit aici (si nu s-au dus in alte parti) e ca doar aici puteau primi pomana fara numar (si am explicat eu treaba cu benefits, diferente intre UK si restul lumii….de suficiente ori). Nu au unde sa se duca-n alta parte si sa primeasca direct o cosmelie, bani de haleala si restu’ si ei doar sa mai produca de-un cico pe langa. Ca nu mai exista in UE… Read more »

Licaon_Kter
Reply to  Manowar
7 years ago

Ce ziceai de scandinave? https://www.youtube.com/watch?v=DnhrMj9WV_o
Or sa inviei aia ursaritur si arta caldararilor doar doar…

catalinx
catalinx
7 years ago

Pai cum spuneam mai sus – vremurile cu “sunt 10 ca tine la usa” bat la usa :). Acu serios, astia calificati care au ramas acolo sa lucreze la companii si-s trimisi acasa cred ca chiar vor face re-route pe undeva. Ca se poate intampla sa ajunga sa lucreze o perioada pe aci, de acord. Dar greu de crezut ca mai fac purici. Ca nu-ti prea vine. Vorba aia, eu stau aci, dar cand ma gandesc sa ma intorc angajat pe 2000 de EUR pe luna, sa imi ceara eventual sa merg la birou, parca imi vine asa, un nu… Read more »

Webby
7 years ago

cat, ma? Nu ii auzi pe aia de la usa cum latra de foame?

Si parca vad raspunsul tau:
E cineva la usa, ma? Acu’ cinci minute, cand am intrat pe acolo, nu era nimeni, ma. S-au adunat intre timp latrand de foame? Improbabil. Deci cat 2500 ziceai ca-mi dai?
Mama lor de menegeri romani care ar vrea sa le lucrezi pe degeaba, eventual sa si aduci bani de acasa, futu-i in gura sa-i fut.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Webby
7 years ago

Mă, păi aia e, că ultima dată când am verificat nu mai era așa. La ultimul interviu am cerut 3000 și am fost întrebat dacă sunt sigur că e suficient, că nu vor ca, în cazul în care ei îmi fac oferta, să le spun că mi-a mărit ai angajatorul meu salariul la atât și că vreau mai mult. Că au avut experiente de gen. Deh, nu știu cum e în alte țări dar pe aci așa se măresc salariile, când te duci cu demisia în dinți. Că și directorul meu m-a întrebat dacă vreau mai mulți bani când am… Read more »