Cu McAffe. Can’t touch this!

Titlul era altfel dar l-am schimbat dupa ce am cautat cuvantul “muie” in blogul asta si am gasit  mai bine de 8 pagini de titluri de articole care-l contin.  Eu mai stiu un site care contine mai multa muie, ala fiind redtube.com. Asa ca sa diversificam , pe urma crede lumea ca am o fixatie. Am o fixatie, dar sa nu creada lumea.

Chestia asta de mai jos imi apare la fiecare 30 de secunde DUPA CE am rulat dezinstalarea softului “McAfee Security Scan Plus” din Control Panel. Cica mizeria asta de cacatware e antivirus.

Veti spune ca asa-mi trebuie daca instalez McAfee. Corect, dar nu l-am instalat eu explicit. Era atasat de mizeria de Acrobat Reader, adica viewerul de PDF-uri,

Veti spune ca asa imi trebuie daca instalez produse Adobe, in speta freewareul lor de PDF.  Din nou, corect,  dar e cam cel mai bun PDF viewer care este, sau pe care il stiu eu. Ca am incercat si cu altele, cum ar fi Foxit , si  PDF Creator. Probabil ca nu va vine sa credeti dar pe ultimul am dat si o caciula de bani pentru versiunea Plus, fara reclame, in disperare, numai sa nu instalez Acrobatu’. Nu va faceti griji, banii i-am luat inapoi, ca  ala e o mizerie infecta.

Solutia e intotdeauna sa treci pe linux, normal.

Dar ignorand acest aspect, daca vrei sa dezinstalezi mizeria asta de McAffe corect si cinstit,  ai nevoie de  un tool de dezinstalare  sau sa faci o gramada de chestii inclusiv sa stergi tu servicii cu mana si registri.

Si ma intreb: Bai, nene! Nu exista un consortiu, ceva, al producatorilor de antivirusi care sa defineasca asa niste cerinte minime de bun simt pe care un software trebuie sa le satisfaca pentru aputea fi numit antivirus? Printre care SA NU SE COMPORTE CA UN VIRUS ?

Ca altfel eu nu inteleg de ce as vrea sa nu ii iau toti mortii la pula intregii familii McAfee? Si lu Adobe, bineinteles.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
XC47
XC47
7 years ago

Normal că POȚI instala Adobe PDF Viewer FĂRĂ mizeria de McAffe. Trebuie #decât să debifezi la instalare.

admin
Reply to  XC47
7 years ago

Știu, boss. Doar că m-a păcălit la update. Plm, nu sunt mereu cu ochii în patru.

Licaon_Kter
7 years ago

Sumatra PDF FTW!

Dar nah, ca PFA ai nevoie sa completezi mizerii de formulare in PDF, asa ca iti tre’ un Adobe d’ala, nah, pe viitor esti mai atent.

Autoruns (din Sysinternals suite) sau CCleaner, ambele’s gratis.