Reducere la Bitdefender

E timpul sa spurc ceva in pauza de masa.

Acesta nu este un articol publicitar. Dimpotriva.  Am vazut in mai multe locuri campania Bitdefender de Paste.  Bai si fiind un antivirus romanesc nu prea as vrea sa dau cu cacat in ei. Chiar n-as. Probabil ca-s buni. Da’ imi scapa mie. Am inteles ca au primit premii ca sunt zvonuri ca americanii au avut ceva probleme in spargerea lui, in fine. Chestii de marketing.

Ca de ce zic asta.  De cand nu mai am laptopul corporatiei cu Norton Internet Security  in el, si cu  o tona de programe de monitorizare pe toate partile  nici nu mi-a trecut prin cap sa pun doctoru’ Norton ( lol, imi aduc aminte de o manea de la Rudarel).

Am zis ca merg cu Defendoru’ pulii si cu firewallu’ activat si mai ales, sa moara Gibilan si fratii lui, care-o mai pune vreun program fara licenta. Adica cu “crack” pe laptopul de munca.  Vorba aia, sarac da’ curat.

Am luat licenta la toate chestiile pe care le folosesc de business si care nu exista in varianta  gratis, open source plm, n-am instalat niciun soi de freeware aiurea.  Adica sunt basic,  windowsul, clientul de SAP, Ms Office, Adobe Acrobat Reader, clientul de Battle.net pentru star craft, clientul de steam pentru Sandbox Universe,  jocul de Heroes 3 , Deluge, VLC,  7 zip  si clientii de VPN ai alora de la munci.

Si cam atat.

Si-am zis ca asta e, sunt  curat. Pula. M-am trezit cu hijack la browsere si cu YAC ( yet another cleaner, lol) instalat si ceva de la Elex si inca mai nu stiu ce.  Ah, Kyubey…

Doar din browsing si posibil din atacuri pe diferite retele. Si jur pe mana mea dreapta ca nu am intrat pe linkuri catre site-uri porno decat pe cele de incredere, gen redtube. Nu am patit asa ceva pe windows 7 nici fara antivirus nici cu programe cracuite care stiam ca au ceva adware prin ele.

Am instalat AVG Free care zicea ca e totul in regula, doar mi se pare mie. Sters. Instalat Bitdefender, care a gasit YAC  in neregula dar nu il curata complet. A trebuit sa ii dau eu scan cu mana pe folderul de la Elex sa-l vada in neregula. Nu stiu de ce la full system scan nu se prinde. In fine. e total inutil, pentru ca imi incetineste toate chestiile , programe se misca aiurea cand raman pe baterie si dau procesorul la “mic”, dar nu gaseste nimic in neregula. Sau tine pentru el.

Am instalat Malwarebytes si m-a spart! Aveam adware de toate felurile si sifilis si sida si tot ce mai e in materie de malware.

A curatat multe chestii si a carantinat altele. Au ramas 3 pe care nu stia sa le curete, dar a observat ca-i ceva putred si oprea procesele si conexiunile lor. Lucru care imi futea mie modjo-ul si viteza la alte lucruri, asa ca am desfacut capota si le-am rezolvat cu mana. Macar Malwarebytes mi le-a aratat.

Concluzia? In afara de faptul ca nu vad de ce sa platesc 150 de lei pe Bitdefiler, mai degraba le dau alora de la MWB 40 de EUR cand imi expira trial-ul, mi-am adus aminte de ce insistam cu indaratnicire sa-mi pun Linux cand am sa scap de corporatie. Ca, asta e, baieti,  oricum ar fi, Windows 10 e mai violat ca o pizda sparta de pe centura, ma gandesc serios la downgrade la 7. Da-o in pula mea, chiar asa?

P.S. Daca as face campanie la un AV as zice asa:

    Daca ai Windoz esti expus riscurilor, ca o prostituata pe centura. Orice prostituata are nevoie de un peste. Cumpara cu incredere PimpAV.

Citat din mine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
7 years ago

Pula mea, eu nu am antivirus in mod normal. Mi se rupe pula de ei.

A trebuit sa instalez unul dupa ce a instalat doamna un joc virusat in lipsa mea. De-ala care e prea vechi sa il mai poti cumpara (hercules).

Prin urmare, cu injuraturile de rigoare, am instalat si eu bitdefender. Nu a gasit virusul din Hercules, dar a gasit ca virusat un program banal pe care il scrisesem chiar eu (in autoit).

Virusul l-am scos cu jegul de avg. De reducerea bitdefender spun doar ca nu e necesara. Mi se par destul de redusi si asa…

Manowar
Reply to  Catalinx
7 years ago

Pai, daca aia e tot ce poate, nu, mersi. Gen…strings stiu si eu.

Licaon_Kter
7 years ago

E cu dus si intors: 1. ca cel mai probabil ai instalat tu ceva care avea o supriza inauntru (ex. VLC, 7zip – sunt folosite drept carausi daca ti’a fost lene sa mergi pe siteul lor si le-ai luat de prin alta parte; asta e exemplu, tu stii pe unde te-ai dat). 2. Daca ai firewall ti se rupe de Adware, ce or sa faca daca nu pot accesa internetul? (ca doar nu tii firewall doar pe INBOUND, nu?) 3. Adware nu sunt virusi, da nu sunt ceva util si ar trebui sa sara antivirusul, bizar ca nu a facut-o.… Read more »

Catalinx
Catalinx
Reply to  Licaon_Kter
7 years ago

Cel mai probabil nu. Am luat alea de pe site-ul lor. Nu sunt idiot.
E Fw de Windows, vezi în screenshoturi ca folosesc servicii de Windows. Sunt permise în fw.
Da, dar când îți pune alt Chrome, Mozilla deși nu ai avut și trec tot traficul prin ei, publicitatea e cea mai puțin enervanta problema.
Adblock a ajuns un căcat. Am ublock origin. Și ce întrebare e aia “browser la zi”. LOL.
De ăla nu știam emet asta nu era intr-o vreme NOD32?

Licaon_Kter
Reply to  Catalinx
7 years ago

Nu’s de Windows alea, pcalua si mizeriile celelalte, ma indoiesc ca le gasesti in firewall date drumu (implicit).

Adblock la general zic, uBlock Origin ruleaza fin, dar ai activat listele anti-malware si restul, nu doar cele implicite, da?

EMET boss: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53354 (cuplat cu W10 cica e super anti exploituri, presupunand ca reusesc sa iasa din sandbox adica)

Stoica Silviu
Stoica Silviu
7 years ago

Pana in ianuarie bitdefender – o mizerie, modul joc, in care sa stea cuminte era o gluma, se apuca de update/scanare automata in mijlocul lui diablo3/starcraft. ajunsesem spre final sa il dezactivez inainte sa pornesc un joc. La un moment dat s-a hotarat de capul lui sa faca o scanare pe toate partitiile de am ramas fara crack-uri. Din ianuarie KAV, luat la reducere din Altex, mai stralucit si mai putin consumator de resurse, chiar ii functioneaza functia de Mod Joc. Pentru instalare de aplicatii folosesc https://ninite.com/. Sunt curate softurile, fara porcarii de genul hai sa iti bag si o… Read more »

Robert
Robert
7 years ago

Poți sa bagi eset Smart security trial si apoi îți tot generezi key-uri trial.

Robert
Robert
Reply to  Catalinx
7 years ago
Livache
7 years ago

de la povestea cu stuxnet eu am ramas la kaspersky
fara regrete si fara reinstall de OS de mai bine de 2 ani

app.. si telenovela e interesanta
http://www.zerodaysfilm.com