Benzinării 

Merg des pe autostrada A1. Că dacă pe aia o avem, pe ăia o exploatez.  Și cam opresc la benzinării pe traseu.

Benzina e mai scumpă pe autostradă decât în orașe și e contrar principilor mele să opresc, dar e atractiv că mai fac și eu refill.  Mai o cafea, mai o cola, mai un Sandwich. Câte o dată mai un jet scurt, că na, om sunt și eu și copiii,  și nu se cade să ne pisam în boscheți, ca ăia care au oprit joi noaptea pe banda de urgență înspre București,  care au ieșit pe stânga ca Vodă prin Loboda și de care i s-a făcut unuia milă și i-a mucificat, așa cum meritau.

În principiu,  opresc la două benzinării. Mol și Gazprom. Halal român mai sunt, opresc la unguri și la ruși.  Da, dar eu am trei criterii de selecție.

1-Motorina să fie decentă,  adică nu mă pricep eu fantastic ( ba m-aș,  dar nu am la dispoziție unelte precise să testez calitatea combustibilului, iar “la ochi” nu se vede) și nu am pretenții exagerate,  dar să nu fie chiar Lukoil sau stații no-name. Iar aici se califică mai toți,  inclusiv OMV-Petrom.

2-Baia să fie curată,  că de aia dau 25 de bani în plus pe litru.

3- Dacă tot ai terasă și mese și prețuri de bar/ resraurant,  trebuie să servești măcar niște sandwichuri decente și o cafea băubilă.

Ultimele două ii descalifica pe majoritatea,  iar intre București și Pitești Gazprom aveau sensibil cele mai bune servicii. Și combustibil bunicel.  Da’ și cel mai scump.

Aveau. Combustibilul a rămas la fel de scump. Sandwichurile parcă nu mai sunt ce erau ( în decurs de cam 4 ani),  cafeaua încă  e ok. Au un parculet unde se mai joacă copiii, ceea ce e de bine, dar cu băile se cam fac de râs în ultima vreme.

Cam începe să se împută situația în ultima vreme și partea proastă e că nu prea sunt alții mai buni.

De ce? Că cu cine vorbesc avem aceeași discuție:

-Huooo, ce, bă,  ești fraier bagi benzină de pe autostradă de unde e cel mai scump.

-Bă, mai bag, că mai opresc să mă pis, să beau o cafea,  sau să respir, și dacă tot opresc alimentez, că așa e de bun simț.

-Păi și bagi de la ăia cei mai scumpi?

-Păi,  n-aș  băga,  da’ doar în băile lor pot să intru. În rest pute și e jegos.

-Păi și ce mori?….

Well,  I guess not. Probabil ca rumânii nu văd diferența.

Măcar au pus pungi albastre ca sigla Gazprom.

Nu prea mai am unde să opresc. Singura diferență între opritul să te piși benzinărie și în porumbi rămâne faptul că nu riști să dea cineva peste tine când ești cu chiloții în vine. Bună și aia.

Oare se întreabă cineva de ce marti ( ramasesem calat pe luni)  dimineața e coadă așa pe Otopeni?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Andrei
Andrei
6 years ago

Opresti la benzinarie dar mai incolo si tot in porumbi te pisi, ca e mai curat. N-am mai mers de mult pe A1 si nu stiu cat este de practicabil, dar pe A2 este.