Medicul mi-a interzis sa locuiesc in Bucuresti. Romania?

E un titlu de Can-Can.

Am fost acum cateva zile la medic cu un copil. Nimic grav, s-a accidentat un pic, dar in zilele noastre nu mai astepti sa i se umfle ochiul cât capul si să-i iasa viermi pe nas, daca e putin roșu mergi să vezi ce are.

In fine, tot era la oftalmolog, particular, normal, ca de aia am asigurare medicala de stat si e gratuit pentru copii oricum,  a zis ca sa-i faca si o verificare de rutina, un fel de inspectie tehnica la dioptrie, sa vada daca se uita in vinclu, chestii d-astea.

Un pic de astigmatism e ereditar, plm,  am doua-trei defecte si nu trebuia sa fac copii, dar daca fertilitatea bate orice record ce sa fac, sa las samanta sa se risipeasca aiurea?

De vazut vede perfect, dioptria e zero, dar vezi dumneata ca medica nu era multumita cu perfectul. Ea vrea mai mult ca perfectul, cica copiii trebuie sa aiba un pic pe + la varsta aia.

Mie nu-mi place mai mult ca perfectul, ca eu-s oltean si-mi place doar perfectul simplu. Fara complicaciuni. FFW, aia  parea cam disperata, asa, si ma intreaba daca  sta pe tableta sau pe telefon.

Mi se pare o intrebare stupida in zilele noastre,  cand un om isi permite sa mearga cu copilul la medic privat. Adica, in Romania copiii care nu stau pe tablete sunt aia care nu isi permit accesul la ele si cam aia e tot.

Zic ca – Da, normal!

Si incepe:

-De acum incolo nu mai are voie  cu tableta sau telefon mobil!

Ba, nu stiu cum stau astia cu competenta la MedLife, dar cu siguranta nu-i invata pe medici ca “pacientii” lor sunt clienti, nu sunt “la stat” si cum vorbesti cu ei, eventual ca sa nu iti iei o flegma in muie, ca fiind femeie, nu mi-as fi permis ceva mai violent.

N-au auzit de faptul ca doctorul prescrie, face recomandari, nu  face si nu aplica legi.

Culmea e ca pe doctorii astia dumnezei i-am vazut cel mai des inselandu-se, asa ca am o scarba cronica ce se activeaza la fiecare exemplar.

Fiind de fata cu nevasta si un copil nu mi-am permis nici flegma, m-am multumit sa-i spun ca nu sunt de acord, am alta parere si ce-mi cere e, practic imposibil, probabil nu stie in ce lume traieste.

M-a luat cu d-alea:

-Vreti sa-i stricati ochii, vreti sa veniti la mine peste doi ani sa-i dau ochelari?

Sentimentalisme de muieret. Auzi, sperie un ochelarist cu ochelarii. Ceva-ceva dreptate are ea, nu stiu daca copiii la 3-5 ani chiar trebuie sa aiba “rezerva de dioptrii” pe plus, cum spune,  nu-s medic, nu stiu,  nici nu am gasit ceva relevant pe net. Mai cunosc cativa  amici medici oftalmologi, unul chiar foarte bun, dar ce sa vezi, nu mai lucreaza in Romania, amuzant sau …?!

Vazand ca n-o scoate la capat cu mine mai incearca una pentru care a scapat nebatuta in cabinetul ei doar ca eram cu nevasta si copilul. Imi bagam pula in securitatea  lor altfel imediat. Ca n-au camere in cabinet.

-Daca nu credeti sa cititi ce-a scris Tom Cruise despre efectele pe care le au tabletele si telefoanele asupra copiilor .

In punctul ala am vazut rosu in fata ochilor. Lasand la o parte faptul ca Tom Cruise nu e vreun medic, laureat Nobel pentru cercetari in medicina, antropologie, sau pula mea ,ceva om de stiinta , ci un actor,  adica un fel de Olivia Steer, cat de medic idiot sa fii, sa incerci sa convingi un om sanatos la cap ca parerea ta e buna oferindu-i ca argument ce-a scris un actor, coaie. UN ACTOR.

Bine ca nu m-a  pus sa citesc ce-a zis Dan Puric , sau Olivia Stir, de ce nu.

Macar daca ar fi citat ceva din Doctor Alban , sau macar din DRE. Doctori respectabili, nu niste nulitati.

Ignor faptul ca ala e prajit bine la cap, ceva cu biserica scientologica , droguri si dracu’ sa-l ia.

Coaie, imi bag pula in rasa ta de medic, daca din tone de studii medicale , chiar si alea influentate de varii sponsori si interese, din tot ce-au gasit “cercetatorii britanici”, tu nu poti sa imi arati nimic, da’ vii cu numele unei celebritati.

Daaar, asta nu e tot! Ca sa parafrazez ceva oferta de teleshoping. Imi spune medica ca tot ce face pe tableta poate sa vada pe televizor cu internet. Se referea la clipuri si  youtube.  Ii spun ca nu poate, ma abtin sa-i spun ca e proasta si ca  copilul meu de la 1 an si jumatate stie un pic mai mult decat Youtube, pula mea, d-alea ii puneam la 6 luni pe televizor. Ca la ce sa te uiti, Duck TV devine plictisitor de la un moment incolo.

Si continua scriind pe reteta ca are interzis la ce-am spus mai devreme si are voie doar sa se uite la televizor de la distanta de minim 4 metri.  Moment in care am inceput sa-mi masor cabinetul cu pasul si pe ea din priviri, cat e de proasta, ca ce pula mea sa fac.

Eram in Bucuresti si ma-ntrebam: “aia unde pizda ma-sii locuieste?”  Ea nu stie cum arata apartamentele un Bucuresti? De unde pula mea sa te uiti ma la televizor de la 4 metri? Ca dormitoarele au 3.5 din perete in perete. Alea “decente”.

Practic, mi-a interzis sa mai locuiesc in Bucuresti, ceea ce din punct de vedere medical s-ar putea sa fie corect, pana la urma, nu as putea s-o invinovatesc cu ceva si pentru asta.

Asa ca va trebui sa incercam  sa respectam reteta. Nevasta se ocupa de limitatul folosirii tabletei, eu trebuie sa ma ocup de problema cu televizorul la 4 metri distanta, banuiesc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schipix
schipix
6 years ago

Poate medica se uită la vecinu’ la TV de se încadrează la 4+ metri 😀

Manowar
6 years ago

Ce, ba, te crezi mai destept decat Tom Cruise? Cate topgunuri ai pe cv, fra’ere?

Manowar
6 years ago

Also, am gasit cateva solutii.

Conform teoremei lui Pitagora, pui televizorul intr-un colt si copilul in coltul opus. Poate-ajungi la 4 metri.

Sau construiesti un brat de pe balcon care iese-n afara blocului cu vreo 4 metri si-l pui sa se uite de pe balcon.

Sau pui televizoru’ pe hol si-l pui sa se uite dintr-un capat in celalalt.

Ce dracu’, ba, esti om cu scoala :))

Manowar
6 years ago

Data viitoare o sa iti spuna sa stai cu ochii pe el, sa nu si-o ia la laba, ca orbeste.

Manowar
Reply to  Catalinx
6 years ago

A, sunt fete?
Atunci e OK, nu conteaza. Ca oricum in vreo 10-15 ani isi schimba numele si poti sa negi ca-s ale tale.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Catalinx
6 years ago

Doar dacă-l schimbă cu unu țigănesc, altfel nu am de ce.

Paul
Paul
6 years ago

West Eye? O doctorița putin blondă? Ca și eu am fost cu aia mică la ea și m-a luat cu același text.