Iar cu taxi și cu Uber

La dus către aeroport am luat Uber doar că era prima dată când am găsit mașină în zona mea. Și zic să stimulez un pic oferta. 

M-a dus pe centură și a fost cam scump. A fost un BMW cam vechi (ăștia nu ziceau că au mașini mai noi de 10 ani?) dar avea centuri în spate și era curat lună.  Și a fost oarecum a-ma-bil, un cuvânt cam straniu în taximetria din București.  

La întoarcere am zis să iau taxi din aeroport, Speed. De obicei ăștia sunt sănătoși la minte și când le spun că păstrez eu bonul de comandă,  că așa scrie pe el, nu prea comentează.  Că dacă comentează nu merg cu ei. Bonul ăsta.  

Azi veni unul, 272, căruia nu-i conveni să mi-l dea înapoi după ce i-l prezentai, că nu, că rămâne la el. Și pe ton răstit. 

-Nu,  scrie pe el că rămâne la mine și așa facem. Dacă nu, eu nu merg.

-Bine dom’ne ia-l.

Și mi-l întinde în scârbă. Scârbă mi-e și mie de nespălați care nu dau două pule pe drepturile mele și pe banii mei.  Motiv pentru care:

-Mulțumesc,  nu mai merg cu dumneavoastră.  Merg cu Uber! 

Și “hai nevastă înapoi, să chem un Uber”.

Se mai inflamara alți doi-trei triști de la alte firme că “dom’ne,  i-l cere de la firmă”. Gen  “marș, mă d-aici! Io sunt client”. 

De data asta uberul fu mai ieftin decât taxiul cu tot cu bacșiș, deși  încurcă nenea un pic drumul  și nu e cool, cum zice animaloo. Și nici nu putut să leg centurile în spate, adică,  cam ca la taxiuri.

Dar dacă ieși cursa subt prețul de taxi,  și în condiții net superioare, ce să mai zici. Nu mai zici nimic. Cinci stele și la mai multe mașini pe drum. 

 Știu,  concurență neloială,  etc. A-ha, luați pula con caprese, pentru mine e destul de loială,  adică de unde mă uit eu.  

Că eram / sunt dispus să iau un taxi  și să merg cu o mașină un pic  mai varză (Logan vs Chevrolet Kalos) și să suport un cetățean de etnie dubioasă,  cu educație la fel, ca să fie bine, să nu fie rău. Și să las și un pic de bacșiș. Tot așa,  să fie bine. 

Dar coaie, pentru bun simț și respectul față de client nu există costuri suplimentare,  e o treabă de educație.  Și nici nu mă împiedic în norme de concurență neloială când vine vorba de asta.  Din partea mea să suga toți pula în spume, până când învață să îmi sărute mâna când mă urc în taxi. Dacă or să mai existe.  

One Reply to “Iar cu taxi și cu Uber”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.