Poliția Rurală: Niște țărani

Veneam aseară până la București privind niște treburi cu banca și niște treburi de planning de vacanță.  Am citit în palmă că fac un drum. Poate până în Baleare, cu mașina.

Revin, despre asta, că mai am un drum de făcut.  La bancă. Încă unul.

Așa, cu autostrada. Nu știu exact care-i treaba, că se întâmplă de fiecare dată să  mai meargă câte unul de căpiat pe banda a 2-a, când banda 1 e liberă, dar aseară parcă toată lumea mergea de căpiată pe banda a doua. Niște țărani.

Inclusiv poliția rurală. Fară girofar, fără grabă. Da, aveau așa pe la 120 km/h și stăteau pe banda aia fără vreun motiv evident. Bine, e un motiv evident, dar după aia ziceți că sunt eu rău. Le-a luat vreo 3 minute să se tragă pe banda din dreapta, timp în care un nene cu duba  facea semne din spate.

Din păcate camera mea ieftină filmează mult prea prost noaptea, ca să pot trimite proba asta către un inspectorat de poliție. Nu că să le dea amendă, lol. Dar poate îi învață cum se circulă cu căruțele pe autostradă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schipix
schipix
6 years ago

Băi mie mi se pare că merge absolut regulamentar.
Mașina de poliție merge în mod evident mai repede decât cei de pe banda 1 menținând (presupun) totodată viteza sub maximul admis. De ce ar trebui să se dea pe prima bandă?

catalinx
catalinx
Reply to  schipix
6 years ago

Mai uita-te o data. In primele 10 secunde merg doar eu pe banda 1. Ma dau la o parte sa treaca duba, ca nu aveam unde sa ma duc, din cauza ca militienii blocau drumul. Ala cu duba vine lansat, apoi si tipul cu Polo se da la o parte, din moment ce oricum nu are unde sa se duca de militieni. Doar militienii nu se dau la o parte si stau acolo pe banda 1. Pe la 1:12 apare o masina pe banda 1, dar pana atunci e liber. Stii cat mergi cu 120km/h in 72 de secunde? Iti… Read more »

schipix
schipix
Reply to  catalinx
6 years ago

Da asa e. In prima faza trebuia sa se dea pe prima banda.

Alifie
Alifie
Reply to  schipix
6 years ago

,,Când drumul are două sau mai multe benzi pe sensul de mers,
vehiculele se conduc pe banda situată lângă acostament sau bordură.
Celelalte benzi pot fi folosite succesiv, de la dreapta spre stânga, dacă
banda de circulaţie utilizată este ocupată, cu obligaţia de a reveni pe
banda din dreapta atunci când acest lucru este posibil.(Art. 101 din R)”

Am intalnit si intructori auto care habar nu aveau ca asa se circula regulamentar. Niste tarani ii putin spus.

fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

Vad ca puteau trece de mai multe ori pe banda 1, fara sa fie nevoiti sa incetineasca, dar probabil oamenii pur si simplu nu stiu cum se folosesc benzile alea. Si ala cu duba sta prea in fundul lor, inteleg ca e enervanta situatia, dar risti prea mult sa mergi asa. Mi-am schimbat de curand masina, asta noua a venit cu “collision prevention assist” care ma avertizeaza, luminos in prima faza, apoi incepe sa faca scandal, daca stau prea aproape de masina din fata sau daca incep sa fiu pe curs de coliziune – asa ca am inceput sa stau… Read more »