Roadtrip: Comunicații în Europa 

Din mai bine de 6000 de km  doar vreo 300 și ceva din România au fost fără autostradă,  prin sate, intre Deva și Lugoj, și pe Valea Oltului. 

Dar s-or face și pe aici resturile rămase. Eventual singure.  Și vreau să vă zic mai mult despre telecom. 

Evident că am mers cu wazele pornit tot timpul, pentru că GPS și amenzi de viteză.  Evident că pe roaming.  

Am avut în buzunar toate cele trei rețele din România.  Știu, ați auzit voi că-s patru, dar Digi tocmai s-au exclus de la roaming, deci au rămas așa,  mai de cartier, cum s-ar zice. În ceea ce mă privește,  să le fie țărâna ușoară.  

Eu am avut Vomafone și Telekom ( Cosmo 🙂 ) .  Nevasta are Telekom,  iar prietenii noștri Orange.  Noi carteloși, ei abonamentari. 

Eu aveam 2 Giga de net național și în roaming (și nu știu câte minute) , luate ca opțiune (top up) de 5 euro.  Nevasta intenționa să își activeze o opțiune cu roaming de la Telekom. La căcații  ăștia nu toate opțiunile au roaming, iar dacă vrei sa ai roamingul activ de vreun fel, trebuie să treci la un plan tarifar “standard”,  fără oferte, care se aseamănă cu planurile tarifare din anii ’90. 

Pe principiul râdem,  glumim, dar nu părăsim incinta. 

Zic intenționa, că nu a mers nicicum. Nici de pe teritoriul României,  nici din afară.  Un fel de Digi, cum ar veni.

Tot felul de erori la activare. 

Acum cu Orange.  Prietenii noștri au net nelimitat la nu știu ce abonament cu preț jenant de mic, 10 euro, sau ceva.  Nelimitat în România, că peste hotare sunt 2 sau 3 giga, nu mai țin minte. Tot ar fi rezonabil,  până aici. Cu excepția faptului că, dacă ii consumi, nu poți face ceva top-up, ești taxat la megabyte. Cam 10 Euro pe giga, sau ceva.  Și că nu a prea fost 📶 semnal. Adică semnal era chiar și 4G,  dar nu prea curgea netul pe țeavă.  Telefoanele lor erau noi,  nici vorbă de probleme tehnice. 

In tot drumul ăsta,  evident că au mai fost zone unde nici eu cu roamingul Vodafone nu aveam semnal, sau era puțin, sau mergea netul mai babau, băi,  dar una peste alta eu am fost mulțumit. Am spart tot netul în pizdă, am mai băgat 6 euro și am mai primit vreo 1.5 giga și 1500 de ce vreau eu; minute, sms-uri, sau mega de net.

Bă, nu că îi laud, că au și ei cacaturile lor, am povestit cum a fost când am dorit să îmi fac abonament, le doresc faliment plăcut, dar, pula mea, în România nu prea e loc de mai bine și aia e. 

Și nici nu e loc de abonament. Prepay, taică.  Face toți banii. 

Am să văz și am să vă spui cum e cu netul pe cartela de Danemarca după ce îmi iau și de aia. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webby
6 years ago

semnal era chiar și 4G, dar nu prea curgea netul pe țeavă. Telefoanele lor erau noi, nici vorbă de probleme tehnice.

Arunca un ochi pe forumul Softpedia la https://forum.softpedia.com/topic/1092589-orange-saboteaza-serviciile-de-roamnig/, acolo se dezbate problema. Se pare ca e un fenomen general la Orange.

Imparatu Iulian
Imparatu Iulian
6 years ago

Cat semnal consuma waze intr-o zi de condus? Iti ajunge roamingul sa mergi pana in Germania si inapoi?

Webby
6 years ago

Ceea ce poate justifica traficul slab si intreruperile.

Nope, au pus capac la banda in mod voit, ca sa nu consumi prea mult si sa nu vina factura mare la Orange.