Povestea zilei cu inchirieri auto.

Sincer, n-aveam pofta de asta, da’ iar ma gasesc butonand prin aeropotr, de data asta FRA,  ca intarzie astia de la SAS. Compania asta trebuie ca va da faliment curand, da-i in pula mea, intarzie 3/3.

Si voind sa-i scriu nevestei ceva pe fb, multumesc Vomafone ca inca nu merge roamingul pe telefon sa folosesc WhatsApp,  am dat de o plangere lacrimogena despre cat de cacat e sa ai de-aface cu clienti romani care inchiriaza masini.

Aici povestea.

 

Firma e din Galati, deci, na.  Vorba lor, nu-mi permit sa-i judec dupa asta, dar imi imaginez cam ce clienti au. Ca business infloritor prin Galati daca era aflam si eu si nu ma aflam acum unde ma aflu .

Tot ce pot sa spun e ca pe site-ul  lor vad preturile  si conditiile de inchiriere.

Si ca daca as fi un puscarias, sau pur si simplu un derbedeu, cum sunt aparent majoritatea clientilor lor, si mi-ar trebui o masina de interventie, evadare, sau sa fac o liniuta, cam pana la limita la care sparg motorul, as lua de la ei ca e ieftin. Serios.

Garantie 100-350 de euro, fara obligativitatea de a prezenta un card de credit,  inchiriere cu cash si cu permisul.

Ca, zic ei, nu-si permit sa judece calitatea clientilor dupa cum arata.

Ba, ok, corect, nu dupa cum arata trebuie sa judeci clientii, da’ dupa cati bani au in cont, sau daca au un cont in banca, poti sa incerci, stii?

Ca am eu impresia ca interlopii astia si acolitii lor nu duduie de conturi bancare, d-aia si cauta sa inchirieze cu cash.

Probabil nici de avocati / juristi nu au auzit la Galati.

Asa ca, ce sa zic, happy business. Morons.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
6 years ago

Oarecum de acord, da’ doua chestii merita mentionate:

1. Eu n-am card de credit. Si nici nu intentionez sa-mi fac vreunul vreodata. Ca n-am de ce.

2. Problemele ridicate de ei tin mai mult de politie. Si da, politia e la modul ala de ridicola. Te duci la ei, cu GPS-ul pus direct pe infractor, nu pe masina. Iar ei iti rad superiori in mecla “avem noi metodele noastre, nu avem nevoie de cascadorii de-astea”. Si trei luni mai incolo, nenea ala inca bantuie liber pe strazi.

Manowar
6 years ago

1.In Europa putina lume are card de credit. Nicio n-am. Am spus-o generic. E vorba de un card bancar mai a catarii pe care se poate face o preautorizare semnificativa si, mai important, e vorba de faptul ca ai un cont bancar in Romania, deci esti gasibil si oarecum solvabil. Trasabilitate. Nu functioneaza in Romania. Doua intrebari: – cat are romanul average in cont? – daca are mai putin de 20k, cand face o paguba de 20k pe care-ar trebui s-o plateasca, nu mai simplu se pisa pe el de cont bancar? 2. Sunt perfect de acord. Politia e chiar… Read more »

XC47
XC47
6 years ago

Plm, toți aurolacii își fac acum Rent-A-Car. E la modă. Mă luase o dată unul de la UBER, mașina era un Logan adus (!) din Franța, o luase (zicea el) cu 500€. Ei, ăsta zicea că și-a făcut și el Rent-A-Car, normal cu ultimele junghiuri aduse din afară. Păi dă-i în sloboz, la ăia garanția e cât a costat mașina. Chiar nu-i compătimesc, se descurcă ei sunt băieți jmecheri.

Catalinx
Catalinx
Reply to  XC47
6 years ago

Nu contest. Ăștia totuși pare că au măcar ceva mașini mai spălate, vad un Golf VII automat. Dar una peste alta e chestie de preț. La Europcar e circa 55 de Euro pe zi Golful. Ala cu cutie manuală. Inclusiv în România. Iar la ăia nu merge cu hai că facem cu Cash și îți las eu 600 de lei garanție. Nex. Îți opresc ei 200-250 de euro, iar dacă nu faci asigurare extinsă ( mai dai 10-25 de euro pe zi) ai clauză de 800-1000 de euro ( în Italia 1700, apropo) în caz de daună. Normal că la… Read more »

fullmeta1
fullmeta1
6 years ago

Eu dau cu cardul de credit pe la inchirieri, prefer sa blocheze banii bancii, si nici nu ma framanta prea tare cat timp le ia sa-i deblocheze dupa ce le-am dat cheile inapoi. Iar in caz de frauda, cred ca la cel de credit banca e ceva mai saritoare.

Catalinx
Catalinx
Reply to  fullmeta1
6 years ago

Pai tu dai cu cardul de credit să blocheze banii băncii, dar probabil că nici nu te alergi cu poliția cu mașina închiriată, că dacă o comiți, banii ăia pe care ti-i iau sunt ai tăi.
Sunt niște asigurări acolo în plus față de la alea de debit. De aia e banca mai săritoare în caz de fraudă.