Numa’ hackeri

Chromecastul avea o bubă,  pentru ăștia ca mine, altfel e ok pentru ce l-au gândit ăia care l-au făcut.

Nu se putea conecta la rețele cu altfel de autentificare decât parola introdusă cu mâna.  Tipul ăla de rețea cu sign up pe urmă.   De hotel.

Acum se poate,  dacă te-ai conectat în avans cu telefonul cu care faci setup. Își ia cheia din el.  Așa că pot să văd filme prin rețeaua hotelului.  Ceea ce și intentionam. Să văd un episod din Marco Polo.

Acuma are altă bubă.

Și nu știam ce pula mea se tot deconectează,  că netul merge. Până văzui ca se puse pe “mute”. Restartat, mai așteptai 5 minute și se schimbă limba pe hindi și  numele în “Smelly Armpits”,  no joke.

Și apoi iar mute. Bine coaie, mă mut pe HDMI, futu-i în gură de hecări și ia și ascultă toată noaptea filme cu volumul la 30 că eu am doape de urechi și oricum mă doare în pulă.

Pula mea, Chromecast, nu ai cum să îl parolezi, dacă nu vor sa te lase în pace, nu te lasă și aia e.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
6 years ago

cum naiba, chromecast-ul nu e parolat? sau macar sa fie legat doar de un device, cel care l-a activat?
pai in cazul asta poate sa intre oricine pe el.

Catalinx
Catalinx
Reply to  speedy.gonzales
6 years ago

Nu. Se presupune ca il folosesti in reteaua ta de wifi care e securizata. E facut sa mearga pentru toata lumea din casa cu 1 click. Nu poate fi accesat din internet, decat cu o exceptie. Daca activezi local guest. Detecteaza pe baza de locatie daca e cineva in aceeasi zona cu aparatul, chiar daca vine din internet si il lasa sa controleze chromebook-ul, dar pe baza unui pin. Care e din 4 cifre si pe care daca insisti ii dai bruteforce si cu mana. Pe de alta parte si daca “il spargi”, ce? Maxim poti pune ceva pe un… Read more »