Moartea lu’ Iedimax si chitrosenia umana. Brainlog.

El a murit de mult, da’ l-am tinut eu ca pe Alba ca Zapada, cu gandul ca doar o fin inecat cu un mar otravit.

Am un router de pe vremea cand. Nu stiu exact de cand. Cam  de pe vremea cand erau scumpe . O pocnitoare Edimax, care a mers pana i s-a futut ceva la PPOE,  am vrut sa repar eu , am flashuit un update, n-a mers , am luat un cod sursa , am modificat prin el, am compilat, l-am pus si n-a mers nici ala, nu mai stiu ce dracu’ avea ca au trecut vreo 5 ani de atunci. Cert e ca azi avusei nevoie de el, ca m-am enervat sa ma tot futa la cap un repetor de wifi , tp-link, alta pocnitoare, si am mai dat 300 de lei pe o antena Ubiquity AirGrid mHP2 , da’ pula mea, pe modul repetor stie doar securitate WEB, sa-mi infig pula in softul lor, nu-i chip s-o folosesc asa, asa ca o folosesc ca “station”. Iau net din WiFi si dau pe cablu, pe care il bag in alt router, si pula mea, stiti voi cum merg astea.

Paranteza : Ii zic nevestei  – Zi-mi si mie  ca vreau sa fac un subnet de 64 de ip-uri ( e mai complex). Ea studiaza d-astea cu CISCO si pula mea, eu le  pun cap la cap, dar ma chinui, ca bajbai.

-Cauta pe net!

Inchei paranteza, ca altceva ce sa fac.

Si pana una alta deschid routerul si arata ca o pula.

Si incercai sa mai pun un firmware de la producator . Am zis ca mi-am bagat mana prin el , parca.

In fine , il pusei si degeaba, Totul in meniuri e cu undefined. Si dai si cauta manualul si seteaza asa, cu undefine-uri de-mi curge puroi dintr-o ureche.

 

Si merge tot mai putin  wireless-ul, futu-i grijania ma-sii. Si nu-s enervat decat ca de ce pula mea nu am aruncat eu routerul asta la gunoi acum 3-4 ani cand l-am brick-uit? Habar n-am , dar maine asta e primul lucru pe care-l fac.

Incepui  articolul asta cu gand sa scriu ce smecher sunt eu si cum l-am recuperat din groapa si l-am facut “ca nou”. Aha. Voiam sa sterg, dar daca ma obosii sa scriu atat, pula mea. Mai sunt si failuri in viata :P.

Tot timpul cred ca sunt eu minitechnicul lu’ peste si ca am eu timp sa fac si sa dreg si dupa aia cand am nevoie de o chestie, nici nu cumpar ceva nou, ca-n mintea mea il am “PE ALA”. Ala care-mi fute viata, si-ar trebui, in schimb, sa fac duble cu el pe genunchi in drum spre tomberon. Chestiile astea au ramas in urma pentru mine. Sunt pentru copii cu mult timp liber iar eu nu mai satisfac nicio conditie. As putea sa-ntreb cobilul daca vrea sa se joace cu el. Sa-l desfaca sa-i faca ce vrea.

Culmea e ca din dulapul de unde il scosei pe asta mai era unul BUN. Da’ ala e un fel de rezerva al aluia care e in sarma ISP-ului, sarma in care poate sa-si ia un traznet in bot la orice ora,  caz in care, il am pe ala de zisei, deja configurat, doar bag sarma in el si transformatorul , daca e cazul si e ca nou. Asa ca pula mea. Acum nu mi se mai pare la fel de important, dar nu mai fac un drum pana la casa ailalta nici batut.

Ma duc sa ma culc

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Blegoo
Blegoo
6 years ago

Foaie verde băț/
N-ai treabă, făț!

Manowar
6 years ago

Auzi, boss, eu de routere nu comentez, ca nu am avut nevoie sa interactionez cu ele la modul general (ma refer la pisaturile astea, nu la cisco/juniper), dar am o intrebare: de ce esti tu zgarcit? Nu cu asta, la modul general. Ca bani inteleg ca faci.

Adica, inteleg sa te uiti de doua ori inainte sa cumperi ceva de 1000-2000 lire sau euro. Dar un pisat de asta e … cat? 50?

Manowar
Reply to  Catalinx
6 years ago

Ma, inteleg, dar discuti de 18 lire….

Catalinx
Catalinx
Reply to  Catalinx
6 years ago

Da. Dar 18 lire nu au fost o problema. Am cumparat deja altul. Imagineaza-ti ca am platit deja 60 pe o chestie, nu ma mai uit la 20. Situatia a fost ca atunci nu aveam alta optiune. Nu-s multe magazine de retelistica la tara. Ca am decis sa pastrez o rabla distrusa ca “poate” ma mai uit eu in el si ca am ajuns in situatia de a-l lua in considerare, in lipsa de altceva, si ca mi-a pierdut cateva ore degeaba e o problema, iar asta tine, intradevar de zgarcenie/ chitrosenie. Dar nu-i vorba de 15-20-200 de lire, ci… Read more »

Blegoo
Blegoo
6 years ago

Problema – așa cum se vede de la mine din scaun – nu e că ești zgîrcit. Chiar nu mi se pare c-ai fi. Chibzuit… poate. Dar să petreci ori și zile… încercînd să cîrpești o vechitură… asta e treabă de pensionar. Cam cum sunt ăia care strîng cutii pline de cuie ruginite, ori scule stricate… că “nu se știe cînd ai nevoie d-un cap de sîrmă…” Nu frate… astea-s sculele tale de lucru – routere, computere, etc. Alea trebuie să zbîrnîie, nu să meargă cu bobîrnacu ori legate cu sfoară. Fă economie la orice, dar nu la sculele de… Read more »

Blegoo
Blegoo
Reply to  Catalinx
6 years ago

“…dintr-o chestie de-asta mai invat lucruri…” Ăsta-i mioritism pur – as in “…omu’ cît trăiește, învață!” – gen de gîndire. Da, înveți. Dar care e utilitatea învățăturii? Profesional vorbesc, nu ca satisfacție personală ori hobby. E ceva care îl treci în siviu? Cum ar suna: “…în 2017… am incercat să resoftuiesc un router vechi; nu am reușit, da’ am învățat multe…” Măcar dac-ai învăța ceva util; cum ar fi… că alea 5 minute care le-ai petrecut fără succes încercînd să cîrpești ceva stricat… le puteai folosi scoțînd gunoiul afară, ori făcînd ordine pe birou – unde pariez că e o… Read more »

Webby
6 years ago

Acum mi-am luat routerul asta integrat in antena pe care am platit mai mult de 50 de EUR, vreo 60. Si care e foarte bun.

Produsele firmei aleai sunt foarte bune, insa antena aia nu e putin cam directiva? Adica putin cam mult? Ai nevoie sa trimiti fascicolul spre un loc anume si indepartat?

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Nu chiar indepartat. Dar la 100 m cu antena omnidirectionala pierzi semnificativ din semnal, respectiv din viteza de internet. Si nu e cam mult. Antena de la sursa, la cum e reglata, face un “spot” de vreo 20-30mp si ceva difuzie in jur. Da, spotul ala era cam mic pentru toata casa, dar o data ca eu acolo am acum antena de receptie ( acum e de fapt un repetor), iar a a doua e ca la distanta asta nu am nevoie sa fiu fix in “axa optica”, caci spreadul e destul de mare si atenuarea e minimala. Oricum, e… Read more »

Webby
6 years ago

Scuze, credeam ca e pentru distante mult mai mici, gen 20-30m nu 100. Fain desen, lol.
Acum na, ca sa nu pierzi mult din viteza la net ar trebui si in casa o antena cu multi dB, ca sa te auda si repetorul din focar cat mai bine, respectiv sa obtii viteza mai mare.