Social media wrestling

… Scriu de ceva  timp cate un rand la chestia asta, dupa care il sterg.  Nu stiam ce titlu s-ar potrivi, dar asta e bun.   Vine de la “what you see is not real” si de la faptul  ca uneori iti mai iei un scaun in cap cand iti citesti wallu’ . 

Discutam  (e un fel de a spune)  cu niste domni si doamne despre gustul neplacut pe care ti-l lasa ceea ce posteaza  unii pe wall-ul lor de FB. Am mai vorbit asta si in trecut, am scris si la mine pe FB.

Principalele  subiecte incinse erau  atunci:

    – citate motivationale

   –  citate ( prost) din clasici

  –  poze cu mancare ( restaurante)

….  din diverse motive se incerca oarecum concluzia ca astea si altele nu isi au locul pe retelele de socializare, pentru ca …multe argumente, incluzand unele cum ca facebookul  n-ar fi facut pentru asta.Ci pentru face – book. Am auzit ca exista si face-fuck.

Mi-am dat brusc seama ca daca ar fi sa exclud din lista mea de facebook pe toti cei care au pus macar odata un post care cred eu ca n-ar fi potrivit,mai bine zis, care nu-mi place sau despre care am alta parere , lista mea de “prieteni” ar ramane egala cu multimea vida. Nu ca acum ar fi prea mare. Si-atunci , ar fi oarecum inutil  sa am un cont de facebook fara o lista de “prieteni”. Practic,  ca si cum as decupla cablul din placa de retea sociala. Simplu , dar mi-e mai util sa filtrez ce  ma intereseaza.

 

Oamenii  , se pare ca posteaza orice cred ei ca-i face relevanti sau ce cred ei ca-i relevant pentru ei.  Si eu sunt oarecum intolerant la parerile altora care apar  la  mine pe wall. Cred ca se cheama antisocial, sau asa ceva. Bine , nu-mi schimb culoarea, nici nu ma apuca tremuratul. Ma lasa oarecum rece, doar ca schimb canalul.

Gen , daca primesc 10 citate motivationale pe zi cu share din 9gag sau Poptamas , sau alte surse care  exista doar pentru a obtine like-uri si bani pentru activitatea lor, consider ca e irelevant pentru mine . O data dau no-follow la sursa, iar daca floodul persista , dau no follow la cunoscut. Daca interactionez cu el, macar din timp in timp , ramane la “friends”, ca e util. Si ma mai uit eu din cand in cand ce-a mai facut , ce-a mai mancat , pe unde a mai baut.  Daca nu, unfriend .

 

 Astazi,  zau ca as da la toata lumea unfriend pentru  doua saptamani. Fratica , am deschis facebookul, pentru  ca aveam si eu de zis una acida despre  alegeri . Dupa ce am scrollat 10 metri de wall cu posturi si share-uri la articole  la modul Ponta o suge si Iohannis rullz, + vai diaspora n-a putut vota ( ca astea-s cercurile sociale. Daca aveam alti prieteni posibil sa fi primit mesaje cu  Ponta rullz si Iohanis  e un impotent steril) m-a luat capul si-am decis sa ma abtin imi a-mi exprima parerea. Mi-am exprimat-o ieri. Bai,  pana si frate-meu , care e, nu apolitic , ci anti-politic , a tinut sa bage una despre alegeri. Anti-politic , desigur.

No , bine ! O iau cam ca pe mesajele cu “fie ca” de craciun si imi pastrez rabdarea timp de doua saptamani. Nu e frumos sa judeci oamenii dupa intoxicatiile de sezon.

Doar atat va spun: Sper ca de sarbatori sa fiti finuti si originali si sa puneti poze si mesaje originale ca sa-mi revin din hepatita, ca ce vad acum imi cade greu la ficat.

       Nu pot sa va oblig , nici nu pot sa  va dau unfriend la toti ca devine plictisitor. Astept doar sa treaca timpul si sa produceti content.

In final, da, imi e clar ca facebookul e si pentru asta , si pentru motivationale si pentru ce vreti voi  sa puneti pe el. Doar relevanta fiecaruia in grupul din care face parte se modifica intr-un fel sau altul. Dar din nou, no worries, exista grupul potrivit pentru oricine,

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments