Scurt: Un vin

Cele mai  albe vinuri bune (găsiți voi ordinea cuvintelor)   pe care le-am degustat sunt cele italiene. Cred că sunt cele mai bune.  

Fac ăștia pe toate gusturile.  Eu beau mai degrabă vin roșu,  cel mai sec, cel mai aspru, cel mai intens. Atunci când nu e grabă mai beau și altele. 

În schimb alea albe nu îmi plac așa.  Că sunt prea acide și îmi fac gaura în burtă.

Îmi plac fructate, un pic aspre,  un pic amărui.  Cum e ăsta – PRA Soave Otto Veneto.  Din niște struguri Garganega (Grecanico) . 

Eu credeam că danezii sunt băutori de bere. Dar nu prea pare. Cel puțin pe aici lumea bea vin. Italian :). Francez.  Nemțesc. Danez nu am văzut și nici nu cred că există.  

Și ar merge de minune cu niște pâine înmuiată în ulei de măsline. Ei mi-au adus,  fără să cer, pesemne că știu, dar zic “ar” că pâinea are gust bun, însă uleiul cred că e produs de Singer. Are gust de mașină de cusut. 

Vedem dacă se potrivește la paste. 

Cât costă?  Nu pot să scriu asemenea cifre, dar în România iau o sticlă de vin bun din supermarket,  de banii ăștia.   De banii de un stacan  🍷,  zic. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Moromete
6 years ago

Eu imi produc vinul si nu prea le am cu alte vinuri. Nici cu al meu nu le aveam pana mai ieri, cand am inteles ca vinul nostru nu ar fi zaibar, asa cum credeam.
Din gama vinurilor albe imi plac alea “tamaioase”.

Zilele astea m-am invartit pe la o crama, cu treburi..
http://imgur.com/a/SsYud