Un nou trend.  Platforme pentru bărbați 

*Poate trendul nu e nou, da’ nu-s nici eu cunoscut că mă îmbrac după ultimele colecții haut couture.  E nou pentru mine. 

Tocmai când scria Livache că povestea mea cu băutură sună a midlife crisis,  iar eu îi răspundeam, din cabina de probă a unui mall, că i se pare, în timp ce probam o pereche de pantalonii vișinii,  nevasta îmi aduce o pereche de pantofi vișiniu-violet ( nu știu culoarea aia)  să-i probez. Că merg cu pantalonii.  Că să mă duc eu la birou așa, auzi 🍥.   Nici măcar culoarea nu e problematică.  Mi se părea chiar mișto, în sinea mea, dar mi-e cam rușine să recunosc așa ceva. Nu știu de ce. Însă tocul băi frate,  era platformă.  Serios, platforme de bărbați.  În afară de faptul că stăteam cam dubios în ei, mi se părea alunecos interiorul și că mă strangeau un pic acolo unde se închid șireturile, sunt chiar mișto.  Știu, în sinea mea e un mic cocalar, pentru câteva minute chiar îmi trecea prin cap să merg la birou în halul ăla,  dar am revenit pe pământ. 

Doamna mă încuraja cu “sunt mișto, pari mai înalt”; m-aș fi simțit la fel de încurajat  dacă  m-ar îndemnat să port  prezervative cu prelungitor, ca să para mai lungă,  lol. 

Nu știu dacă chiar există așa ceva, nu dați buzna în farmacii, acuma. 

Motiv pentru care i-am descălțat și mi-am văzut de lucruri mai serioase cu toate insistențele vânzătoarei care repeta că se poartă foarte mult anul ăsta, dimpreună cu pantaloni până la glezne, presupun.  

Băi, nu că am ceva cu chestia asta, chiar le stă bine pulifricilor de până în 30 de ani cu hainele ăstea de Gavroși,  și mai reflectă și starea lor materială,  doar că parcă nu-s de mine. Probabil că mă boșorogesc. Sper că nu.  Da’ simt că e un pic prea devreme pentru criza vârstei de mijloc și nici nu vreau să îi dau dreptate lui Livache. 

Totuși, azi dimineață am văzut în aeroport pantofi cam tot în modelul ăla,  doar că desenați într-o notă un pic mai serioasă.  Adică nu erau vișiniu-violet și parcă nici la fel de blingoși. 

3 Replies to “Un nou trend.  Platforme pentru bărbați ”

 1. Nu e ceva nou. Sunt surprins ca acum afli. Zic ca sunt surprins pentru ca e plina revista aia de pe avion de reclame la asa ceva (High Life sau cam asa ceva). Eu o tot “citesc” pe zboruri ca nu am altceva mai bun de facut.

  ..si se vand astea, pentru ca oricum ne-am fute noi corect in cur, realitatea e ca femeile evita piticii la modul general.

  La inaltimea mea ar fi ridicol sa port asa ceva, dar stiu cativa oameni care poarta. Ca degeaba sunt ei barbati gigea daca le intepenesc gaturile uitandu-se la tipele pe care vor sa le agate.

 2. Zic ca sunt surprins pentru ca e plina revista aia de pe avion de reclame la asa ceva (High Life sau cam asa ceva). Eu o tot “citesc” pe zboruri ca nu am altceva mai bun de facut.

  Eu daca nu am ceva de lucru, sau vreun film de vazut, zborurile au inceput sa mi se para incredibil de plictisitoare. Adica, mai nimeresc cate o ruta noua rareori si ma mai holbez sa vad pamantul de acolo, dar in rest sunt pe pilot automat. Nu cred ca apuca aia sa decoleze inainte sa adorm eu.
  Habar nu am ce e in revistele alea, nici instructiunile alea cu ce sa faci in caz de urgenta nu mi le aduc complet aminte, desi le repeta obsesiv .

  Si am mai vazut pantofi de barbati cu toc inalt, nu-s astia primii, da astia sunt un pic altfel, plm , cam prea inalti as zice si – platforma. La inaltimea mea, am mai purtat si eu pantofi cu talpa mai inalta, desi nu-mi plac in mod special ( cu exceptia bocancilor de genul asta) si nici nu ajuta la nimic, in ceea ce ma priveste cred ca doar par mai caraghios, dar asa un maxim 2 cm talpa si 3-3.5 cm tocul si nu erau cu talpa dintr-o bucata.

  In fine, sunt sigur ca problema e la mine, doar nu o sa recunosc acuma ca tata avea dreptate cand zicea ca am innebunit ca ma imbrac in haine largi ( de grasi) , de ziceai ca-s stafie, ca incapeau 3 ca mine in ele, si ca port sapca ca un retardat – cu cozorocul la 45 de grade..

  Ca degeaba sunt ei barbati gigea daca le intepenesc gaturile uitandu-se la tipele pe care vor sa le agate.

  Si vrei sa spui ca femeile alea se lasa pacalite de pantofii astia cum se lasa barbatii de un cur in colanti d-aia care ascund celulita si de 2 tate lasate si ghemotite intr-un sutien cu push-ups? Ca mie mi-e greu sa cred ca nu se vede ca efectiv ma sui in pantofi cand ma incalt.

 3. Bai, nu stiu daca se lasa pacalite sau nu. Habar nu am. Eu am 1.87, e dificil sa-ti spun cum e viata de barbat scund, ca nu stiu daca-s cel mai in masura om care sa discute pe tema asta.

  Ce pot sa-ti spun e ca se vand chestiile alea si ca stiu lume care cumpara.

  Iti dai seama ca nu te duci la colegi sa-i intrebi “auzi, boss, si cu aia ai ajuns si tu sa dai la buci, fie si de pe varfuri???”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.