Pump and dump.BTC. De ce una presă vinde

Doar o completare la discuția purtată în comentariile articolului ăstuia și motivată destul de clar de Manowar.

Ideea pe scurt era că se moare de foame,  că nicăieri presa nu mai are volume vândute că publicul nu cumpără.  Și răspunsul era simplu: Financial Times.

Corect. Eu nu îl cumpăr, nu e ca și cum sunt interesat de cotațiile la bursă,  iar de restul informațiilor pe care am mai dat un leu pentru ateneu din Joi în Paște se ocupă Lufthansa.

Care aveau un teanc de vreo 200 de bucăți în unul din lounge-urile lor din Frankfurt.

Au vreo 6 sau 8 lounge-uri în aeroportul ăsta , nu-s sigur.  Sunt două sau trei  pentru săraci ca mine  ( business class și FQTV – ăsta sunt eu) ,  2 sau 3 pentru Senators( exclusiv pentru ăia care baga 100 000 de mile pe an ( nu distanță,  rewards))  și care sunt “gold” și “hon circle” si două de first class – șefii la bogați, cum ar veni.  Deci să tot fie pe la 1000-1500 de bucăți numai pe acolo, dar le mai găsești și prin aeroport random, plus la intrarea în avion. Nu calculez acum cate avioane au ăștia.  Plus, dacă zbori cu ei, le poți downloada gratis.

Dar de ce vreau eu să downloadez FT și nu Adevărul, de exemplu ( sunt vreo 2 ziare românești, dar nu am văzut nici Capital nici ZF )

Că uite,  văd articole ca ăsta. Un interviu cu Jordan Belfort, ăla adevaratu’,  nu DiCaprio, despre unele “mici” probleme care cică amenință să futa piața monedelor virtuale. Nu-i ceva nou că sistemul care alimentează  bula asta e, la bază,  motorizat de dorința de specula și de tranzacții gri.

Dar uite că chestia asta e interesantă și pe mine, deși nu am milioanele de dolari curgând pe țevi.

Dar să zicem că aș fi un pic tentat să pariez ( nu poți numi asta investiție)  pe ceva monede, ca la loto, și să văd poate strâng de-o vacanță,  de-o mașină,  de-o bășina.

Eu știu cum funcționează mecanismele de tip boiler-room/ pump and dump in detaliu mai bine decât știu cum acționează ,  de exemplu, mecanismele economico-financiare juste, intr-o zi poate o să spun mai multe, dar până atunci nu.

Ideea e că în miniarticolul asta e o explicație high level pentru fenomen,  pe care o poate pricepe și un profan.  Iar mai încolo prin ziar mai sunt încă două articole despre bitcoin și investiții, riscuri și ceva opinii de la JPMorgan pe temă; mai exact, nu recomandă. Însă prezintă și faptul că volatilitatea depășește 1% pe zi în variație,  ceea ce face monedele astea foarte atractive ( nu intru în detalii, dar dacă 1% pe zi vi se pare puțin gândiți-vă că există tot soiul de platforme Forex like, unde poți să pariezi/riști toți banii “investiți” direct pe marginea de profit. Nu cumperi moneda,  cumperi riscul ca valoarea ei să scadă sau să crească. Prin urmare, dacă btc e pe la 2000 de dolari, iar tu ai 20000 de investit ( #casaracii),  nu cumperi zece bitcoini, cumperi probabilitatea ca bitcoini să crească,  și cumperi și riscul să scadă, să zicem 2%. Prin urmare, de 20k,  cumperi dreptul de a opera btc de 1 Mio dolari.  Adică 500 de bitcoini. Dacă ai bulan, pleci cu profitul pentru 500 btc – comisioane. Dacă n-ai,  și scade cu mai mult de 2% sistemul vinde automat și pleci cu pula în mână).

Prin urmare, în 1 zi îți poți dubla veniturile sau poți să lași banii altora mai inteligenți / bulanosi / informați și să te întorci la sapă.  De lemn.

Și informații de genul asta mai citesc în FT. Cumva,  nu am văzut nimic în Capital sau ZF, cred că din cauză că nu-s client premium la ei.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments