Umm… Nu cred ca e spirit civic, cred ca sunteti mai degraba prosti

ponta

 

 

 

 

 

 

 

Ante Scriptum: Scriu asta ca  reactie alergica la spamul de campanie electorala, pe care-l primesc pe facebook , in special pro Iohannis. De nu vreti sa cititi, e foarte bine. Nu dati click. Puteti sa-mi si dati unfriend. Asta e , life’s tough! Sunt sigur ca si Poptamasenii sufera de nu mai pot cand le dau eu unfriend.

Votez cu Ponta.  Am decis sa fac asta si am declarat-o inainte sa inceapa campania electorala , pentru ca eu asa iau deciziile. Nu ma bazez pe  sentimente   patimase animate  de marketing agresiv si disperat. Nici nu imi pasa daca altii decid cu cine, sau  daca sa voteze  bazandu-se pe  ceea ce se spune sau se face in campania electorala. Fiecare face ce
vrea. Pentru mine campania electorala si dezbaterile  sunt ca un meci de box:

“Ia uite  ce si-a furat-o Iohannis! Muhahahaha. Ba ce moale e!”

“Ponta e un nesimtit. Loveste  cu genunchiu-n coaie!”

Spectatorii se inghesuie in ring sa arunce si ei un croseu; de stanga , sau de dreapta . Dupa orientare. Inghesuiti-va , ca cu asta va alegeti din tot show-ul.

In rest oamenii sunt incalziti, pregatiti de staff-ul lor  si tot ceea ce fac ei acolo e un show bah , pe care-l  afiseaza pentru voi. Care poate are audienta , nu zic ,  dar  prestatia lor e irelevanta pentru functie. E ca in povestile cu fat frumos care vrea fata si trebuie sa se bata 3 zile si trei nopti folosind toate armele , in loc s-o ia dracu’ si sa fuga . Pentru ca cititori.  Ca o paranteza : Mie imi place genu’ de Fat Frumos care o combina pe  fata , ii implanteaza un borac , iar cand se intoarce zmeul se duce la treaba lui si-i spune din mers:  “Zmeule, stai relaxat , eu am venit doar s-o fut , ei i-a placut ( sau nu) , dar   ramane tot a ta ,la intretinere gen.  Daca  va mai vreti . Daca nu , da-o afar’ sa vina dupa mine. Si nu scoate sabia, ca nu stau sa ma bat cu tine. Du-te si bate-ti stramba daca esti frustrat , ca eu m-am carat. Hai pa!”  Cam asa vad eu o campanie electorala .Nu ma astept sa intelegeti.

Bah , nu zic, imi place si asa  , e savuros . Uneori rad cu pofta, dar nu imi bazez deciziile pe rezultatul meciului de box.

Relativ la asta vreau sa va zic doar atat: Daca inainte de  campanie sau poate inainte de turul doi  aveati de gand sa votati cu Iohannis , dar v-ati razgandit , pentru ca  omu’ a prestat prost  si ca e molau si ca i-a innegrit Ponta ochiu’ maro , bah sunteti cam prosti.

Dar nu mai  prosti decat sunteti daca intentionati sa votati cu Ponta ( pentru ca ulei , pensii , ajutoare sociale si ce mai vreti voi) , dar intoxicatiile din ultimele zile cu impozite , cu furtul la alegeri , cu pula mea, chestii scoase de sub pres in ultima secunda  pentru a face diferenta  – va fac sa votati acum cu Iohannis. Pe motiv ca bah , chiar asa nu se poate.

Exact nu se poate . Exista niste unii care  cauta orice argument , realist , mincinos, de orice fel pentru a va face pe voi sa va schimbati opinia , sau sa va creati una. Adica , va vand voua iluzia ca [insert aici orice va provoaca o erectie intelectuala]   la schimb cu votul pe care il dati.

Si ba , astia  cu salarii peste medie care dati share la chestia aia cu “Ponta pune impozit progresiv ” si care ar trebui sa fie Antiponta. Pai coaie , in tara asta cei mai multi sunt saraci care or sa zica , “da! da! sa le puie impozite mari astora ( pardon , la astia)  care castiga mult, futu-le muma-n cur de chiaburi”, si-o sa voteze direct si in viteza – Ponta. Deci ce faceti , va sinucideti?

Altfel , nu accept sa imi scoti la alegeri scheleti din dulap  ( aka dezvaluiri socante , care arunca in aer alegerile , click aici ! ) si sa ma astepti sa pun botul la ele atunci , la repezeala , cand n-am timp sa verific , cand nu are timp nimeni sa argumenteze coerent daca e asa sau nu.

Adica , nu accept ca un candidat sa castige pentru ca staff-ul lui de campanie e mai bun. Hell, cat  de prost sa fiu? Da stiu, asa se castiga , pentru ca oricat de prost n-as fi eu,  sunt inconjurat de gascani.

Obisnuiam sa oscilez intre a ma pronunta pentru: Veniti la vot , ca decid altii in locul vostru. Sau , ia,  stati acasa , ca vreau sa decid eu in locul vostru.

Faceti , in pula mea , ce vreti. Daca nu aveti deja o parere, inseamna doua posibile lucruri ( in viziunea mea):

1.Indiferent ca o duceti bine sau rau ,  credeti ca o veti duce  oarecum la fel indiferent de cine iese presedinte. Foarte probabil sa aveti dreptate.

2. Nu ii vreti pe niciunul din  astia doi presedinte, ca aia pe care ii vreti voi n-au candidat, sau au iesit in turul I.

Pai daca asta e parerea ta , dar te duci sa votezi cu oricare din astia doi , din orice motiv nu-ti servesti tie nici cel mai vag interes. Esti doar prost ( nu pentru ca n-ai o opinie)   , iar unii te combina sa fi prost in favoarea lor.   Daca vrei sa dai ” un vot de blam ” ,  du-te si da-l dar e la fel cum ai da o laba . Pentru ca e super combinatie ca unu sa castige orice alegeri fara sa-l vrea nici dracu , doar ca  il  urasc pe celalalt mai tare. Nu ca nu s-a mai intamplat si nu ca ma deranjeaza. Cine-s eu sa decid ce fetisuri s-aveti voi.

      Nu e treaba voastra de ce  votez eu cu Ponta  pentru ca nu intentionez sa va conving si pe voi sa votati cu el . Si mai ales ca daca v-as explica probabil ca v-as convinge sa nu votati .Dar eu vreau sa ajunga presedinte . Insist chiar.

Nu e un vot de blam.  Nu pentru Iohannis , oricum.

Pot sa spun  doar ca pe Iohannis nu l-as vota niciodata. Ma rog , daca castiga si se descurca  bine  in mandatul 1, poate   data viitoare , de ce nu . Sunt open – minded.

As fi votat pe oricine din ceilalti candidati  in turul doi impotriva lu’ Ponta , chiar si pe Hunor sau Szilagy , ca nu-s xenofob. Nu pentru ca “il urasc pe Ponta” dar “mai tare il urasc pe Iohannis”. Hell no! Ponta chiar imi place ( da bah , imi plac mincinosii si escrocii -aveti ceva impotriva? Daca da “X” , ca asta nu e blog de moralisti si etica sociala)  , dar sunt sigur ca nu-mi va aduce nici un avantaj.   Doar ca eram la fel de sigur  din momentul in care s-a despartit de Antonescu ca, pac , va aparea Iohannis  sa salveze el tara ,  si ca societatea  se va polariza  votand cu unul din ei doi  in functie de criteriile principale de separatie in tara asta : comunisti-anticomunisti.  PDL care a taiat pensiile . PSD care mareste pensiile. Pentru ca, pula mea, traiesc intr-o tara de maimute. Da, asa se numesc oamenii care dintr-un  tablou de 10 de optiuni de se polarizeaza intre doua , care in general sunt CELE MAI PROASTE , dar sunt  inteligent pozitionate sub nasul mamiferului.

Asa ca, domnilor ,  mi-am facut planul ca in turul 1 , sa votez una din optiunile celelalte , mai bune, si mi-am promis  sa sustin oricare optiune mai buna decat cele doua mainstream. Stiu , sunt hipster.  Dar daca voi  sunteti prosti, eu vi-l dau pe Ponta ca vi se potriveste mai bine.

Pe scurt votul este unul de sustinere  , ca nu blamez  clasa politica , ci prostii cu care coabitez (ca sa folosesc un termen la moda) si  sper ca odata si-odata  cineva sa reuseasca sa-i eviscereze .

Si bah. Poate as fi Votat Iohannis. Sa fi candidat independent. Sau sa-si fi facut el partid.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stevie von derr
Stevie von derr
9 years ago

inainte de toate, ok, votezi cu cine vrei. 1. Nu am votat niciodata si speram sa nu o fac, dar cateodata tre’ sa-ti calci pe mandrie si sa te manjesti cu cacat si eventual niste tush albastru. 2. Aici ai dreptate, il sustin pe Iohannis tocmai pentru ca Ponta nu ar trebui sa existe. Plagiat, bla bla, sa-l fut in gusa. Cand faci orice ( alianta cu Vadim ?? ) si absolut orice pentru a fi numarul unu in stat, atunci nu vreau sa stiu ce se va intampla dupa. 3. Aveam de gand sa-mi fac o casa in tara… Read more »

Marian
Marian
9 years ago

Cief, avem si un p.s. acum ? 🙂 Ca a.s. a fost.

admin
9 years ago

Nu exista nici un P.S. . Speram ca votul meu sa faca diferenta (LOL) si sa iasa Ponta, ca din 2000 incoace sunt satul de raul mai mic. Credeam ca s-au si organizat corespunzator pe mangleala . Dar n-a fost sa fie nici de data asta . Ca sa citez un clasic “poporul are intotdeauna dreptate” . Ca doar d-aia au iesit Blaga si cu Boc la 3 minute dupa victorie sa spuna ca e victoria dreptei. Enjoy!