Crucea Roșie ➕ o dă cu prepării

Eu știu un singur prepar român,  zoso. Or fi și alții,  da’ nu-i știu eu. Am văzut o dată și un site de prepăreală  românesc, mare mirare dacă n-o fi tot al lui. La un caz de ceva probabil o sa fie singurul supraviețuitor. Serios,  n-o spun în derâdere,  nu există cultura asta pe la noi. 

Eu recunosc că n-am deniciunele prin casă.  Viziunea mea e că dacă îți intră cataclisma în cur,  mai și mori, ce căcat atâta pregătire. Adică dacă poți să scapi simplu cu un strafe, cu un pitulat sub grindă,  merge, dar dacă îți trebuie scule și unelte și să știi sa le folosești “pe mine duceți-mă la spânzurătoare” – I didn’t sign up for this.  

A venit copilul de la școală cu un carton de la crucea roșie.  I-au luat 3 lei pe el, normal. Așa sunt ăștia de la crucea roșie.  

E mai interesant ce scrie pe el.  Cică trusă de supraviețuire.  Să le luăm pe rând. 

4 x hrana pentru supraviețuire.  D-astea am,  batoane proteice. Aveam 4, a mâncat soția două,  mereu le mănâncă,  aia e, nu tre’ să supraviețuim toți.  

Folie termoizolantă 

Nu știu ce e aia. 

5 x 💯 ml Apă. Bă, wtf,  ori nu înțeleg  ceva aici, or e o chestie gen teaser. De ce? Am bidoane de apă potabilă,  nu flacoane. 

Mască de praf nu am. Am pe la țară câteva, le folosesc la lucru. Nu am folosit-o când am izolat o bucată de pod cu vată de sticlă ,  mi-am futut gârgălăul, deci, da, e bună asta. O să.  

Pelerine de ploaie.  Au copiii. Eu nu am nevoie. Sunt Rambo.  

8 mănuși de spălare corporală . Am căutat pe google să văd ce sunt astea și cum se folosesc. Refuz să cred că sunt critice,  dar cine știe, poate sunt eu prost pregătit. 

5 saci de plastic de 50 de litri. Wtf? Ascundem cadavre, sau ce facem aici? 

Bandă adezivă.  Clar, e cu cadavre. 

Cheie reglabila de 20 cm.  Bă,  de aia am, dar cred că vor să spună 20 mm. Deschidere.  

Produs igienic feminin. Mi-a zis nevasta că sunt tampoane. Pula mea, noi murim aici și ție îți arde de băgat…  Mă rog, nu mă privește. 

Băț luminos de 15 cm. N-am.  Nici lanternă.  Avem una de aia cu manivela, nici nu are nevoie de baterii, dar e bună,  așa mai meh și nu cred că știm unde se află,  așa la prima strigare.  E pe căutatelea. 

Ranga de 40 cm.  Levier ii spune.  N-am la oraș, dar înțeleg la ce e bun. 

Trusă de prim ajutor. Am de aia, dar ce pui în ea, bă,  crucea roșie?  Plm, tocmai la asta să nu spui nimic,  dă-o în sânge grupa 0, că e donator universal. 

Radio. Este, dar nu are baterii. Nu a avut niciodată. Dar e bun, recunosc.  

Mănuși de muncă. La oraș, n-am.  Înțeleg de ce sunt bune, dar plm, al’data, mi-e nu îmi place munca aia oricum. 

Unealtă multifuncțională. Adică?  Care funcții?  Taie lemne, bate cuie…? Cele 4 funcții standard?   Că  2 din ele pot să le fac și eu cu unealta din dotare. 

Fluier.  Ăsta știu ce e și de ce, am unul pe acasă,  dar ce înseamnă 5 în 1?  

Pastile de purificat apa nu am, o beau așa,  nu am avut vreodată.  Nici chibrituri impermeabile.  Nu am chibrituri în casă.  Am copii, e ori una ori alta. Nu poți să le ai pe amândouă. 

Găleata de 21 de litri a devenit un standard.  Hint: Unitatea de măsură numită “găleată de lavabil”.  Nu știu ce faci cu ea, fix cu aia de 21. 

Sunt două concluzii : 

– Dacă vine cataclisma sunt futut.  

– Ăia de la crucea roșie nu prea fac o treabă bună cu materialele lor informative.

Ambele le știam deja. Nimic nou. 



0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
6 years ago

Aveam 4, a mâncat soția două, mereu le mănâncă, aia e, nu tre’ să supraviețuim toți.

Sufar alaturi de tine. Macar a mea imi mai cumpara Pringles…

Găleata de 21 de litri a devenit un standard. Hint: Unitatea de măsură numită “găleată de lavabil”. Nu știu ce faci cu ea, fix cu aia de 21.

Ca sa zic asa, poate nu ai acces la toaleta. Pentru aia sunt si sacii, btw.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Manowar
6 years ago

5 saci de 50 de litri? Trebuie să am mai mult de 4 batoane proteice ca să am cu ce ii umple pe ăia 🙂

Manowar
Reply to  Catalinx
6 years ago

Pai, la un anumit moment probabil ca iti mananci restu’ familiei – pe sistemul “tu ai mancat batoanele, eu te mananc pe tine”.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Catalinx
6 years ago

Normal. Life of Pi :).

Alex
6 years ago

Pliantul pacii pare a fi fost tradus cu Google Translate. Din engleza in chineza si apoi in romana.

Macar daca le iau bani copiilor, sa le dea chestii pe care scriu chestii facute la nivelul lor de intelegere. Sau macar la nivelul de intelegere al unui adult mai prost.