Bon[ne] journée, Paris!

De ieri:

Trebuia sa fie Stockholm,  revin, da’ nu e rău nici aci cu excepția lu’  faptul că ajunsei în aeroport și suntem blocați în  terminal la poartă de intrare. Plm, stăm aci ca o ceata de țigani blocați la ușă.  De vreo 10 minute. Nu știu dacă ne dau drumul sau ne gazează.

Indianul meu e putin in urma cu zborul lui. Trebuia sa fi ajuns deja, dar ma anunta ca d-abia ce a aterizat. Ii spun ca si eu sunt putin retinut da’ ma duc la pasapoarte. pe urma

Dupe care ne dau drumu’ ca la nebuni. Tre sa ajung la iesirea 16 de la terminalul 2F. Ne-au anuntat ca suntem deja la 2F, doar ca nu, plm , eram la portile L. Poate de aia nici nu ne-au deschis usa sa intram. Pastele ma-sii, iau trenu’ care merge prin aeroport si ma duc.  Ma duc spre o iesire , baga-mi-as pula in indicatoarele lor, ca ajung tot la boarding. O mai iau o data la picior si ajung la pasapoarte.  Au control electronic, dau sa merg in zona care duce la portile de control electroic – sunt vreo 4.

O doamna ma intreaba daca am pasaport electronic, frantuzesc.  Am electronic, da’ nu e de ajuns. Controlul electronic e doar pentru franceji.  Fraierii din restul Europei  sa stea la coada.

In 20 de minute, cat am stat la coada, au venit fix 5 francezi numarati, fiecare condus de manuta de catre doamna asistenta pana la poarta de control automat, se intelege.  Aveam castile in urechi, dar nu m-ar mira daca i-ar fi intampinat si cu Marseilleza.

In timpul asta, la mai mult de 200 de oameni, erau 3 ofiteri de control de pasapoarte.

Ma suna indianu’ sa ma intrebe daca am ajuns la “limuzina”.  Ii spun ca sunt la pasapoarte si rade de mine, ma intreaba daca am facut ceva, ca ce dureaza atata. Il intreb daca el a facut controlul si-mi spune ca vine la 2E, dar vede  ca au control electronic. Rad si-i urez success, da’ sa se uite ca-s cu vreo 50 de oameni in fata lui.

Plecam amandoi sa cautam iesirea 16, baga-mi-as pula in indicatoarele lor, am mai zis ? – si pe drum vedem asa un sir de cacati de caine intins pe vreo 20 de metri. Ba, multi, ziceai ca-s presarati de Hansel si Gretel, dar astia erau din alta tara. Iesim pe poarta 16 de la 2F si nu e nimeni acolo.

Asta pentru ca noi suntem la etajul 1. Exista o poarta 16 de la 2F si la parter, fix sub aia. Catre care nu era niciun indicator, sa le iau mortii la pula.

E bine ca nu ne-a luat decat 1 ora sa iesim de pe centura Parisului catre Orleans. Old Orleans. Ala cu Jana d’Arc. Mai multe maine.

4 Replies to “Bon[ne] journée, Paris!”

  1. O doamna ma intreaba daca am pasaport electronic, frantuzesc. Am electronic, da’ nu e de ajuns. Controlul electronic e doar pentru franceji. Fraierii din restul Europei sa stea la coada.

    Da, stati la coada, sa trecem noi, posesorii de pasaport electronic francez, foarte repede prin cozile alea imense.

  2. Bonne journee ba, ca e feminin. Charles des Gaulle e un cacat sinistru de aeroport vedea-l-as bombardat. Orleans e frumos tare, n-are treaba cu restul frantei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.