Upgrade de o noapte

Nicio dată nu am reușit să upgradez cu succes o distribuție din repository, fără cd/stick de boot.

Never-fucking-ever.

Cică se poate, că ar fi standard process dacă urmezi pașii, dacă.

Am incercat de vreo 5-6 ori cu răposatu’ Mandriva, de vreo 2 ori cu Debian ( pe ăla nici nu îl suport și nu îl înțeleg nicicum ) și cu SuSe de m-am plictisit.

Mda, probabil ar trebui să trec și eu la Linux. Am auzit că sunt unii RedHat/Centos. Nu știu nimic despre.

Dar mereu mă încăpățânez să fac upgrade la cald. Și mereu mi-o fur.

Ba dă erori și nu mai pornește sistemul de operare sau servicii din el. Ba îmi fute grubu’ (boot loaderul) . Acum a fost grubu, și ceva servicii legate de Apache.

Adevărul e că m-a întrebat înainte de instalare de trei ori, dacă sunt de acord.

Te lepezi de satană? Te lepezi?

Daaaa. Și s-a dus dracu’ linuxu’ că ăsta e Satana.

Am încercat eu cu tutoriale in fel și chip.

Dar nu a mers . Și ajung mereu la aceeași chestie. Scriu versiunea de OS pe un bootabil, rulez un “Upgrade” fără să șterg nimic , dă niște erori legate de boot, partiții și dracu’ mai știe ce , pe care le urmăresc cu interes ( TM Iohannis) și le ignor cu scârbă și la final merge și nu pierd nimic. Nicio partiție, nicio dată și de cele mai multe ori niciun serviciu.

Mă rog, acum nu mai mergea Apache, dar l-am rezolvat scurt.

Dacă era Windows nu făcea așa că 9/10 mergea upgrade-ul la cald. Dar dacă făcea, foarte posibil era cam belită , că managementul partițiilor in scârboșenia cealaltă e o glumă proastă și îl înțeleg și mai puțin decât pe ăsta din linuxe.

No, când îmi vine hardughia o să am eu niște mașini virtuale cu astea și mă va durea în pula de orice . Am să fac direct restore mașină virtuală, restore date, restore plm.

Dar o să dureze vreo două veșnicii să configurez și alea.

Oricum, all in all, SuSe e o mizerie la fel că toate linuxurile pe care le-am încercat până acum. Trebuie că e făcut de handicapați.

Ce pula mea upgrade standard e asta in care ai conflicte pe aplicații standard și în care un sfert din upgrade e de fapt downgrade ?

*Nu , upgrade de o noapte nu înseamnă că eu am muncit azi-noapte să repar mizeria asta. Hell no, Dacă dura atâta îl aruncam pe geam in capul primului ghinionist. M-am culcat liniștit și m-am trezit de dimineață. Până acum 3-4 ani aș fi stat grămadă pe el până îl dovedeam. Acum am alte priorități. (fuți, nu fuți, vremea pulii trece)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
5 years ago

Boot loaderele le urasc si eu… ba se sterge unul pe altul, ba fac nasoale… Ar trebui sa faca bootloaderul direct in BIOS/UEFi si sa scaneze ala cate OSuri insirate pe n-spe partitii ai. Acum o saptamana am pus un Win10 cuiva la xare inainte ii facusem dual boot Linux/Win7… si evident ca a bulit GRUBul. Mda…stiu ca e undeva pe acolo si poate fi recuperat, dar mi-a fost lene. Si asa nu intra in linux decat din greseala… Ce mi-a placut la GRUB e ca il poti edita de mana. Gen…nu gaseste el, nu stie…dar stii tu pe ce… Read more »

Mad
Mad
5 years ago

manjaro sau antix?

Mad
Mad
5 years ago

Nu te intrebam ? Ziceai ca toate sunt naspa. Parerile de pe net despre astea 2 sunt bunicele. Eu folosesc antix dar e pt uz personal ( nu stiu ce programe folosesti tu) E adevarat ca in afara de updateurile venite de la ei , nu am facut upgrade de varianta
Acu, tu esti de meserie si stii mai bine ca mine!

https://antixlinux.com/