PornoIT: Nu dați banii pe prostii, luaț’ servere la copii.

Șoferul de la firma de unde l-am cumpărat veni cu el la subraț, dar avea și un cap jumate peste înălțimea mea, și vreo 30 de kile în plus.

Îi spusei că îl iau eu în brațe, dar se uită omul la mine și îl așeză ușor, frumos, jos in hol.

Mă uitam la el, că uite, nu e așa mare, cred că incape în birou, când veni copilul cel mare care mă înțelege, cred, până la vârsta asta.

-Tati, de ce ești așa de fericit?

Bă, eu îmi mascam exaltarea maxim, dar e un motiv pentru care nu-s actor presupun.

-Nu-s fericit, sunt ok.

Copilu’ e skilat în dialog cu d-ăștia ca mine, deși nu e atât de adult, așa că reformulează :

-De ce ești așa de pozitiv ?

Nu spusesem niciun cuvânt.

-Că, uite mi-a venit calculatoriciul asta mic.

-Mic?

Mic .

Îi făcui o probă scurtă, că nu au venit toate componentele și îl închisei la loc.

Așa, cât să mă asigur că sunt toți ramii și toate procesoarele la locul lor .

Chestia asta a costat cam multicel, dar am să fiu liniștit o vreme. Tot timpul mi-am dorit un calculator cu procesor Xeon, dar nici 2 hexacore nu-i rău.

E un lucru care nu-i tocmai pe placul meu. In ofertă scria că magaoaia vine cu două surse de 460 de wați . Undeva în mintea mea visam că pot rula 2 hexacore , 18 module de memorie și 8 hard-diskuri cu 460 de wați. Oh well, sursele au 750W fiecare. Meh.

Aștept hardurile , prizele, priza cu termostat care să pornească aerul condiționat în birou când creste temperatura , că vine vara iar eu am sa plec de aici, priza care monitorizează consumul, și dacă totul merge bine , până pe 15 iunie am să fiu up and running pe noua platformă.

Dacă e ceva ce mă face să uit de griji asta e :)))))))))))))).

💓☁? Mie-mi place totul on-premise.

Vorba aia, îmi plac mașinile.

Sunt in dubii ce sistem de operare sa instalez.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
5 years ago

nu serios, o sa comanzi clima direct din priza, ca taranii?

Fery
Fery
Reply to  Catalinx
5 years ago

ho ca poate n-am inteles io: ce linux, ce plugin? tu ai zis de o priza termostatata care sa conecteze clima la retea cand i se face cald (prizei). Da termostatu climei in sine care face cate grade setezi tu in camera ce are? Plus ca daca faci chestia asta cu decuplatu, o sa futi compresoru la clima. La aia nu-i plac chestiile astea cu decuplat de la retea asa cand i se scoala prizei, mai ales daca ai de asta mai nou cu inverter. Daca priza are si histerezisul mic si iti basculeaza tot la 15-20 de minute, o… Read more »

boemul
5 years ago

G7? ce te-ai băgat la vechituri, DL380 e acum la Gen 10 🙂
puteai găsi un Gen 9 la preţ bunicel.

boemul
Reply to  Catalinx
5 years ago

mă uit mâine prin lichidări de stocuri şi dacă găsesc revin.

boemul
Reply to  Catalinx
5 years ago

ar fi 1.550 euro + TVA, 12 luni garanţie, livrabil cam în 7 zile ce-i drept, mai putina memorie, dar se poate adăuga, frecvenţa mai mică procesor dar e 8 core când mai ai nevoie de vreun server întreabă, nu ţin neapărat să ţi-l vând eu dar îţi pot spune de unde să-l iei 🙂 HP ProLiant DL380p Gen8 8 SFF Server 2x HP DL380p Gen8 Intel® Xeon® E5-2650(2.0GHz/8-core/20MB/95W) 4x HP 16GB (1x16GB) Dual Rank x4PC3-12800R (DDR3-1600) Registered CAS-11 Memory Kit 8x HP 300GB 6G SAS 10K rpm SFF(2.5-inch) SC Enterprise Hard Drive 1x HP Ethernet 1Gb 4-port 331 FLR… Read more »

boemul
Reply to  Catalinx
5 years ago

deh, tu ştii mai bine de ce ai nevoie, fără discuri probabil ieşeai binişor mai jos. dar ai luat la preţ bunicel pt. RO.
oricum, când o fi să mai cauţi ceva de genul ăsta pe afară nu te obosi cu UK, de ceva ani preţurile cele mai bune sunt în Germania şi mai ales Danemarca.

boemul
Reply to  Catalinx
5 years ago

servere, stocare, procesoare, discuri, memorii, şi noi şi SH.
cu laptopuri si statii n-aş putea spune, mai vindem uneori dar doar pe la clienti care iau si altele.

Fery
Fery
5 years ago

Ba da tu te gandesti serios sa ii dai de lucru asa pe termen lung la animalu ala? Sau numa bursturi cand te apuca testele? Ca daca te dai tare la el si incepe ala sa transforme 1 kiloWatt in caldura la tine in casa si o sa incerci sa recongelezi ghetarii cu clima care mai suge si aia cam tot atata in medie, o sa iti trimita renelu o sampanie de anu nou si niste actiuni la primavara.
Ce urmeaza in pula mea, niste panouri solare pe bloc sa off-setezi amprenta de carbon?

Marian
Marian
5 years ago

Relax, face fata cu brio. Unde inchiriasem, aveam o prastie de AC care racea 32 de placi video in full load, fara ventilatie. Cateva ventilatoare extra ar trebui sa rezolve problema de racire.
Unde este pus acum e pozitia finala? Nu de alta, dar nu prea il vad bine in mobila aia dpdv transfer termic si circulatia aerului.

Fery
Fery
5 years ago

Cand ii dai orima data un prime95 in goarna, sa ne zici daca iti trebe antifoane in camera vecina. Si daca se poate, eu sunt curios cat consuma real magaoaia.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
5 years ago

la ce zbomot face ala cand booteaza o sa il arunci pe geam sau o sa il muti in beci.
oricum nici cand merge in idle nu e prea silentions, asa ca in urmatoarele luni in mod sigur o sa il muti din birou.

Livache
Livache
5 years ago

hai cu webfactor 2.0!
(ca aia parca tot de la factura de curent si`o furasera :p)

natzystus22
natzystus22
5 years ago

Este galagios numai la pornire, ai impresia ca se crede elicopter. Dupa pornirea so este mai silentios decat ventilatoarele rack-ului care au propriul termostat (http://www.mondoplast.ro/Unitate-ventilare-pt-rack-cu-termostat-si-2-ventilatoare-Braun-Group-SA3002-pg_ft-5318). Sa il stapanesti sanatos si sa te bucuri de el.

Catalinx
Catalinx
5 years ago

@Fery: Ai dreptate , pișatul ăla de controler are histerezis cam mic. Delta de 2 grade. 20-30 minute.
Am s-o dreg, sper, urcând temperatura prag undeva mai sus, pentru când plec .

Fery
Fery
5 years ago

Daca ai chef de hecareala, vezi ca majoritatea climelor au undeva pe indoor unit o intrare de termostat, 2 pini NC sau NO – depinde, unde poti duce un termostat de ala penal cu bimetal, de centrala termica. Asa o lasi pe clima sa isi faca circuitul normal si se opreste cum vrea ea la putin timp dupa comanda. Idem la start, ca daca o pornesti prea repede dupa o oprire, are niste curenti la pornire de iti rupe panoul de sigurante (porneste compresorul cu presiune in el si nu-i place). Astea cu invertor fac soft-start la motor si cresc… Read more »

trackback
5 years ago

[…] Bun. Deci am vrut sa-mi fac un monstru in casa, iar acum il am. […]