Scurt: Beri. Terapia

Din ciclul bericioaicelor neindustriale, fermentate natural, hispteresti și ce mai e, beau azi Terapia. Rubin. Cică Amber ALE.

Beau și programez . Așa se face treaba din ’98. Colegii mei de liceu știe. Mai ales fostul coleg de bancă , trololol.

Plm, nici meșterilor de la casă nu le mai dă tata să bea in timpul programului, da’ aia e. Muncesc in afara programului, deci e voie.

Așa. Berea e nu e bună. Mai bună decât ce au ajuns să fie acuma jegurile alea de pe piață, dar e așa, aduce cam ca o bere comunistă. Fapt: Aveam <6 ani atunci, dar știu gustul berii așa cum erau câteva tipuri; Gambrinus, Azuga, Trei Stejari ( devenita Bâlea în anii ’90), Alutus ( o vomă locală) . Alte vremuri, alte reguli, alt fel de a educa copiii.

Nu mai cumpăr nici de asta. Are gust de mucegai. Păcat că am cumpărat 4 , că disperatul. Le beau eu in 2 luni.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webby
5 years ago

Nu mai cumpăr nici de asta. Are gust de mucegai. Păcat că am cumpărat 4 , că disperatul. Le beau eu in 2 luni. Nu vreau sa lezez in vreun fel imaginea micilor producatori locali, dar am cumparat experimental cate o chestie din asta si am avut tot soiul de incidente gastrice si mai ales fecaloide, in primul rand din cauza faptului ca fermentatia e incompleta si in produs probabil se baga tot soiul de ingrediente dubioase. parca e un concurs intre micii autohtoni, care sa scoata berea cea mai si cea mai proasta. Nu ca granzii, ursusii si altii… Read more »

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Da’ poți să îi lezezi că nu mă deranjează pe mine. Eu sunt ok până acum. În schimb de la ăștia industriali mă doare capul la fiecare bere pasteurizată, sau oricum, la sticla și de la mai mult de jumătate din cele la halbă.
Un fel de antiparacetamol.

Mars
Mars
5 years ago

Boss, te fac o Azuga.

Alex
Alex
5 years ago

Ursus retro… The only one.
Și bere zăganu de la mega image

Webby
5 years ago

bere zăganu de la mega image

. Aia e bere guzganu’, nu zăganu. In viata mea nu am vazut batura mai insipida, nereusita si in general ratata. Dupa ce ca are aere si pret de bere premium, o mai vinde si in sticla de ciob, ca sa te coste si aia.

fullmeta1
fullmeta1
5 years ago

Eu nu ma pricep la bere, o Moretti ptr mine e suficient, insa am prieteni care le-au incercat si pe astea locale, de Hop Hooligans ziceau ca este cat de cat ok, restul “pisat”, dar ei stau mai mult pe IPA-uri (Life&Death, Lagunitas, Brewdog, Sculpin, samd ca le-am invatat si eu), stout-uri, ale-uri.

Redoo
Redoo
5 years ago

St. Stefanus…una dintre cele mai reusite beri baute in ultima vreme. De gasit pe la kaufland.

vasi
vasi
5 years ago

Prostii terapia gold sau platina, aia nefiltrata e viata.

Ps puteam sa jur ca esti programator.

Catalinx
Catalinx
5 years ago

De ce, că nu îmi place berea ? Nu prea îmi dau seama de logică dar in fine.
Sunt programator pentru că vreau ( aș putea fi si altceva )nu pentru că bere.

Am lucrat vreo câteva sute de zile prin Germania. Sunt sătul de nefiltrată, că ăia și Altbier sunt singurele pe care le puteam tolera, când mă tărâm cu colegii in berării sau alte cârciumi unde nu poți să bei un vin bun .

vasi
vasi
Reply to  Catalinx
5 years ago

Din ce articole am mai citit pe la tine pe aici. Esti opinionated si convins ca ai dreptate ca orice programator. Pun pariu ca esti php-ist.
Depinde de gusturi. Prefer berea neagra da tot ce gasesti pe la noi sunt pisaturi asa va pt mine ramane nefiltrata. Iar din ce nefiltrate gasesti pe aici terapia platina e f sus.
Legat de guzganu pt astia de nu sufera ipa e baubil.

vasi
vasi
Reply to  Catalinx
5 years ago

Tot vb de firuri logice (again ca un programator) nu e nici un fir logic. Ti se pare ca am pus pe tapet vreo mare deductie gen Sherlock Holmes? Asa cum am zis era doar o impresie. Legat de php a fost doar o piatra in apa. Era mai simplu sa te las sa zici fara sa te intreb :p (economie de cuvinte si eficienta in comunicare). Cand zic opnionated ma refer la ce se intelege in general pt programatori seniori. Adica cu idei destul de fixe bazate pe experienta si preferinte care de regula sunt imposibil de schimbat prin… Read more »

vasi
vasi
5 years ago

Nope, cea mai buna bere neagra pt mine a fost un noname la un hotel din Germania draft. Mai buna decat orice altceva. Prin comparatie guiness la cutie e pisat. Berea la butoi e mereu mai buna decat la cutie.
Grimbergen gasesti in Auchan si daca ai noroc in unele mega.
Zaganu e un IPA mai baubil. Depinde daca apreciezi gustu.
Si da Sikaru rules by a long margin.
Sporuri

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Băi, Zăganu fu chiar băubilă. Io degustai o jumătate de pahar, doar să văd cum e, că fusei șofer, dar restul audienței părură mulțumiți.

Mai cumpăr din asta, măcar să pot să servesc pe cineva și să nu mă simt vinovat că îi dau bere pentru salahori.