Ultima cu vacanța copiilor la bulgari

Copiii au crescut, uite că destul cât să mă pot simți bine cu ei in vacanțe, vorba aia, îi mai iau și altă dată.

Tot cu dezbateri, cu certuri cu marcat teritorii și impus autoritate, dar aia e,  copiii îmi seamănă, nu cedează un inch de front fără bătălie cu morți și pagube materiale.

Pe de altă parte încep să-și poarte singuri de grijă, copilul ăl mic nu era să se înece decât de vreo 2 ori, deci presupun că-n 3-4 ani pot fi lăsați fără supraveghere 15 minute , hai 30 la o piscină, iar la mare, voi putea să stau și la 30 de metri de ele, dacă  le leg plăcile de picioare, sau ceva.

Altfel, acolo la Long Beach and Spa vin preponderent familii, cum am spus deja.  Zona se construiește, au apărut cârciumi pe plaja, dar făcute aerisit, cu respect pentru oameni, ai și loc de șezlonguri și baldachine, ai și loc să te plimbi cu picioarele, să pui un prosop, un cort sau să faci un castel de nisip.

Fără badigarzi care vin și te iau de haripă să pleci de acolo, în principiu, pentru că nu e nevoie, că lumea e civilizată și asta e cheia.

Pula mea, în ultimii ani și la  bulgari vacanțele s-au stricat și aș vrea să zic că bulgarii-s de vină dar nu-i neapărat așa.

Din ce am văzut și-n Albena și în ce scrie lumea de alte stațiuni e vorba de goana după ieftin și mult. Aș vrea să spun că-i treabă de săraci dar nu-i. Nu-i, bă, așa, că am văzut și oameni  cu mașini scumpe ( mai scumpe ca a mea, ori cum, cu ceasuri nu știu de care la mână, lanțuri de aur și haine scumpe care se umplu de căcat certându-se cu chelnerii pentru un pahar de băutură proastă în plus după ora 10 seara, care se plâng cănu au ”diversitate” la masa AI în timp ce umplu farfurii cu tone de mâncare, până le cade în lături, pe care nici nu le mănâncă, le lasă așa să băltească pe masă. Care, pula mea, se poartă ca românii – să facem pagubă, că am plătit, ce pula mea.

Sunt conștient că mai devreme sau mai tarziu jegoșii ăia vor ajunge și aici, dar până una alta mi se pare extraordinar că pot să merg undeva unde-s oameni în general educați. Nu am văzut cam pe nimeni, nici pe unii dintre cei morbid de grași să mănânce ca porcii. La barurile AI, unde au mizerii moca și cevachestii mai ok ( whisky, vodci, coniace, sucuri imbuteliate, dar pe bani ) nu am văzut coadă la mocangeală și la risipă.

Am fost de mai multe ori să le iau suc d-ăla ca TEC-ul la copii, că dacă vor să bea chimicale d-ălea ce să le faci, în vacanță toți băgăm toxicoase și trebuie să începi cumva ca să poți ajunge la droage în viața de adult. Și am mai fost de vreo două ori de mi-am luat cola zero, o data un whisky care nu mi-a plăcut și-altă dată un coniac care a fost cinstit. Și paternul era cam același.

***

Aici e mai wild, deși wild nu înseamna neapărat bine, că pe lângă pădurile, bălțile și stufărișul din jur sunt și țânțari și drumuri futute și alei care așteaptă încă să fie construite, dar prefer așa decât cu jegul de pe stradă decapat și transpus în oameni.  Probabil că am să mai revin cu copiii, tot aici.  Ăștia-s deja full Iulie-Septembrie și și în iunie e cerere de-acum.

Dacă  e ceva care-mi măsoară idioțenia e că eu știam că complexul ăsta are piscină termală dar credeam că e doar piscina aia de afară, acoperibilă, cu apă ușor încălzită. Și nu. Au la subsol ceva complex SPA și din ălea cu masaje și împachetări, a plătit soția vreo 40 de leva – cam 20 EUR – pentru ceva nămoloase, dar și cu saună uscată, umedă, cameră de sare și piscină cu  apă caldă ca ciorba.

L-am descoperit, adică soția, abia cu două zile înainte de check-out. Al doilea an. Nu e rău. Pentru un retardat.

Ce e important e că peste tot e cam curățenie. Nu sunt obsedat de cel mai mic firicel de jeg, dar apreciez dacă arată decent.

 

Un fel de ”duș”
izvor de gheață
salină

Ăstea-s bune mai ales când plouă.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
5 years ago

poti sa “rupi” intre poze? e nasol cand ii intra capul lui ala in esapamentul din poza de deasupra

Maxutz
Maxutz
5 years ago

Arata interesant … mai exact, la care hotel ai fost?