Five Fifty

Dacă aș fi o agenție de turism, ca Eturia de pildă, aș ști că nu e ok să stabilești transferuri către aeroport la ora 05:50 . Nu pentru că aeroportul e la maxim o oră distanță (mai degrabă 30 min) și ce pula calului să faci până la îmbarcare, care e pe la 09:10. Nu, aia e ok, timp de rezervă etc.

Dar toată lumea știe că prin insule și în general în afara UK lumea vorbește engleza de baltă când anunță timpul și n-o să auzi vreunul spunând elegant “10 minutes to 6” sau “10 to 6”. Nu. Toți spun “five fifty”, zici că e restu’ la țigări. Și evident că la capătul celălalt al firului se înțelege “five fifteen” că “quarter past 5” e de domeniul fantasticului.

Așa se face că îmi sună telefonul în camera hotelului la 5 și 10 când tocmai mă pregăteam să iau fesul în picioare, că “hai, domnu’ Catalinx, sunteți gata? Că e aici transferul pentru 5 și-un sfert!”

-5 și câtîî?

-Și 15.

-Și mă-ta, futu-vă în muie de analfabeți.

Dacă eram doar eu și doamna îi învățam rapid cum se citește ceasul și nu ieșeam pe ușă până la și 48, da’ familia cealaltă care făceau transferul cu noi fusese deja prostită și așteptau cuminți în mașină.

Din partea mea puteau să plece și luam un taxi pentru care trimiteam factura la agenția de turism, da’ probabil că nu plecau și îmi era un pic rușine. Așa că stau ca fraierul in aeroport de la 6, nici check-inul nu e deschis.

Prin urmare, sfat prietenesc: Dacă aveți de programat timpi de întâlnire evitați confuziile, stabilind ore imposibil de încurcat (gen X:45, sau 51, în loc de X:50, sau Y:10-12, Y:16-20 in loc de Y:15) ca nu știți ce maimuțoi transmite timpul și cum se înțelege.

E bine că nu sunt decât 18 ore până ajung in București FMM.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments