Cu Google și răul mai mic

Sau de ce continuă să funcționeze  foarte bine businessurile astora care ne dau chestii gratuite în schimbul datelor și timpului, futut cu reclame, timp de încărcare. Eu sunt un pic sătul de google, dar nu e ca și când aș avea un motor de căutare mai bun. La fel și de Chrome, deja Edge al ălora de la Microshit se mișcă mai repede, dar nu-i ca și cum site-urile nu se văd de tot căcatul pe IE.

Primesc un jeg de mesaj pe email, care puțea de la două poște a spam/phishing, da’ zic să mă uit pe el să nu mor prost. Mai bine virusat.

Intru si ma asigur ca e  vrăjeală, ca să știu clar pe ce dau click.

ray.blakely@cwgsy.net

Dau, click și, așa cum mă aștept, Chrome îmi zice “fraiere, hoprea, că nu e bine un’ te duci”

Voiam să văd totuși conținutul , motiv pentru care, deschid o cutie  de linux, pun linkul in Firefox, pe care îl doare în pulă de scheme din astea și mă duce fix acolo.

Și asta mă interesa – nu phishingul de căcat facut de un oarecare, ci să văd care browser pricepe problema.  După ce am văzut ce face, am încercat linkul cu Firefox pe Windows și cu Internet Explorer. Te duce la tăiere fără avertisment. Doar jegul de Chrome pare s-o fi ghicit pe asta.

**În schimb atât IE cât și Fraierfox iți scot ochii și îți ascund pagina pe unde pot  dacă https-ul pe care dai click nu are certificat valid.  În schimb ăsta nu ridică nicio sprânceană.

IE fiind ăia ai lu’ Microsoft, pe care îi impersonează mailul și pagina de furat date.

Ce vreau să spun e ca, plm, Goagăl e rău, ne fură datele și ni le vinde (doar ălora care au contracte cu ei, desigur) , ne bagă reclame pe gât dar cu restul, dacă ești un pic mai naiv sau pafarist pe temă, ești direct victimă, pielea pulii în fața tuturor nimenilor de pe internet. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
5 years ago

…scrie mare in bara abaydar.com, gen serios?

Webby
5 years ago

…scrie mare in bara abaydar.com, gen serios?

@Manowar, nu ai idee cati din astia de utilizeaza diverse sisteme cu acces la internet (laptop, pc, etc.) nu se uita neam la adresele din bara aia. Nu lua deprinderile tale, ale mele, ale lui Catalin de bune, ca noi nu suntem reprezentativi. Aia care dau click fara sa se uite unde, isi baga credentialele aiurea si asa mai eparte sunt marea masa. Repet, nu ai idee cati sunt.