Bănci în UK. Muiștii europei



Ăsta e lung! Când te gândești că băncile romulane sunt idioate, hoațe, citește asta, înainte să te decizi că te duci tu în UK și-ți faci cont acolo și le tragi la muie la romulanii ăia jegoși.







Dacă vă aduceți aminte, cum îmi aduc și eu, că mă tăvăleam nesatisfăcut relativ la calitatea serviciilor oferite de băncile românești ( exemple random: BRD1, ING1, ING2, ING3, ING & BRD, Idea Bank, BCR, Telekom Bank 1, Telekom Bank 2, CEC – sunt bank tester, nu alta) acum e momentul sa va spun de marile banci oferitoare de servicii ( de sex oral si gratuit si pe bani ) din Anglia. Stiu ca e vorba de UK, dar eu sunt romulan vero si vorbesc cu Angli[e]a, nu UK/GB.



Mai intâi de toate, am fost – ca un romulan vero – acum vreo 3 saptămâni deja, la unii Metro, doar cu pașaportul și două kile de vrăjeală pe mine, de i-am fraierit ca să mă fraierească că-mi deschid cont și fără două documente care dovedesc adresa, adică faptul că locuiești în , cum am zis, Anglia.



Eu eram călare pe graba mare să închiriez, să dau numere de cont de UK la chestii, iar un tip drăguț de la ei a zis că îmi deschide el un dosar și că în 48 de ore va verifica cineva și că probabil îmi va aproba cererea, că doar le-am pus pula pe masă și le-am arătat contracte & shit, care să ateste clar că eu nu-s ca majoritatea clienților lor sărăcani.



Acum e de spus că e una din băncile care au program sâmbăta și probabil singura care e deschisă și duminica. Asta e chiar respectabil, nimic de zis.



Dar tot la fel de spus e ca nu au revenit cu niciun telefon in 48 de ore. Nu-i bai, le-am făcut eu atunci pressing la oficiu de la acel moment pe fiecare zi timp de vreo 4 zile, timp în care nu s-a găsit nimeni să-mi dea un răspuns. O ardeau cu ”pending” pula mea.



Abia la sfârșitul pământului s-a găsit o obeză morbidă să-mi zică franc să le sug pula că nu o să-mi deschidă nimeni niciun cont până nu le duc 2 proofs of address, că nici nu se uită ăia de la centrală pe aplicația mea, ceea ce și bănuiam de vreo două zile, să fiu sincer.



Și i-am zis, ok femeie, dar de ce îmi spuneți asta ACUM, după 1 săptămână? Nu de alta dar găsisem în pula mea o bancă, Santander, care îmi deschidea ceva basic account și ca cetățean european , cu acte de European, dar am zis, că daca i-am prostit pe ăștia, hai cu ei. Și cred ca și HSBC.



Păi că să vedeți, că s-a făcut o greșeală, că nici nu trebuia să îmi accepte aplicația și că pula calului mi-ho-ho. Bă, știi care e treaba? Conform UE, cât încă mai sunt în UE, ăștia cam trebuie să-mi deschidă un cont bancar daca dovedesc că trebuie să primesc bani din UK, cu adresă sau nu. Nu că asta aș fi reușit s-o pun până acum în aplicare în Danemarca, Suedia, sau Germania. Da, așa principial, sunt cetățean european și am drepturi.



Motiv pentru care i-am zis să-mi dea în scris că îmi resping aplicația, nu că aș fi dat doi bani pe datul lor în scris, sau pe contul la ei, dar voiam să îi iau așa ușor pe la colțuri, să fac niște studii de inginerie socială și să pierd și mai mult timp cu ei, normal. Acolo i s-a rupt filmul. Că nu se poate să-mi dea în scris asta. Și dă-i și explică-i cu to’ felu’ de șmecherii, unele legale, altele inventate dar nedemontabile, că nu poți să-mi primești aplicația și să nu-mi dai un răspuns. Dacă nu? Ok, vreau să depun plângere scrisă. Când a fost de plângere, a chemat pe șefu-so. Ăla la fel, că nu se poate , ba a încercat să mă și fraierească, că-mi dă el scris cu pixul pe o hârtie ( indian golan, ăsta) refuzul. Când m-am plictisit de el, i-am spus același lucru. Da bine, ia dă să fac eu o plângere scrisă cu număr de înregistrare și vedem pe urmă. Vreau să scrieți pe ea A,B,C,D. După care merg la ombudsman. S-a dus la managerul lui și a venit cu foaia scrisă nu de ”decline” , ”because this is a very strong word” , ci de ”cannot open an account without” pula mea. 1 oră.


  • Atunci am aflat ca puteam sa mi se deschidă card si fara acte de adresă, doar că trebuia să pledez în una din următoarele categorii: student străin, refugiat , homeless. Deci un homeless poate mai ușor decât un european sa-si deschidă un cont bancar in UK. Dar am și eu mândria mea.



Zic, bine, perfect mă piș pe cea mai bună bancă din UK și am să deschid la alții. Hai pa.



Și mai ieri am început să caut bănci. Și m-am dus în stilul ăla românesc, knock-knock la ușă – ”bună ziua, am venit să-mi deschideți și muie un cont bancar”.



Da, știu că se poate online și că doar pensionarii și idioții mai merg la ghișeu, dar interesul meu e să văd ce oameni au, ce fel de servicii oferă, cât sunt de flexibili și dacă ai cu cine discuta. Iar asta n-o s-o vezi online, că online-ul fix aia face, te scapă de idioțenia angajaților. Dar, la un moment dat, s-ar putea să dai oricum cap în cap cu ei. Așa că mai bine să văd eu cu ochii mei despre ce vorbim aici înainte să am banii la ei.



Și intru la Santander. Acum aveam oricum de toate la mine. De ce Santander? Pentru că mi se face un pic lehamite de niște chestii tipice englezești și cred ca aș vrea să le dau mai degrabă o muie decât banii mei băncilor britanice. Eu am venit aici să le iau bani, nu să le dau. Arăt mai jos ce și cum că nu vorbesc de sentimentalisme ieftine. Sunt destul de scumpe.



-Bună ziua, vreau să deschid un cont bancar!



-Ce acte aveți ?



-De toate, luați d-aici.



Și basculez. Totul pare în regulă mai puțin faptul că-mi zice nenea că tre’ să-mi facă o programare. O CE?



-Da, că nu putem acum pe loc.



-De ce?



-Personalul nostru e ocupat.



Greieri. Eram singurul client din bancă.



-Și pentru când?



-Vineri e cel mai devreme.



Era sâmbătă. Îi spun și lui că vineri a trecut deja, chiar nu au cum așa repede. Aha, săptămâna viitoare să se ducă mă-sa. Spanioli. Nici nu-mi trece prin cap să deschid cont online la unii gen ăștia.



Și hai la Barclays. La ăia aveau două aparate unde puteai aplica singur cu actele în brațe, dar mai aveau și o tanti. Atâta că aparatele nu funcționau și scria pe ele să te adresezi unui om. Ceea ce am și făcut.



-Trebuie să vă programați on-line.



-Și cât durează?



-O zi, două, sau dacă sunt locuri, poate și azi! ( care va să zică, tipa cu tableta în mână nu știa exact)



-Păi stați așa, că imediat!



Și dau să mă programez online, dar dacă tot nu am cu cine discuta, oameni adica, zic să mă uit un pic pe condiții . Și văd condiții de mi se clatină măselele în gură.



Ia, luați de aici:




Traduc: Pentru orice sumă PLĂTITĂ CU CARDUL ( nu retrageri de cash) în ORICE ALTĂ monedă decât LIRE STERLINE, ăștia îți iau comision 2.75% . DOI VIRGULĂ ȘAPTEȘCINCI LA SUTĂ.



NU ȘTIU NICI MĂCAR O SINGURĂ BANCĂ DIN ROMÂNIA CARE SĂ FIE ATÂT DE JEGOASĂ, CĂ IO NU MAI FOLOSEAM CARDURI ȘI CONTURI BANCARE VREODATĂ, CLAR? Aș fi plătit și azi cu mărunțiș.



Futu-vă evanghelia si cristoșii mamii voastre, la muncă, bă!



Concluzionez că ăștia sunt niște hoți și mă uit înapoi la Santander, că o săptămână nu e așa de mult de așteptat.



Aceeași chestie ca la Barclays + transferul bancar în afara UK, cum ar fi în Europa, e ȘI MAI SCUMP decât la ING și alte bănci din România.





Multă muuuie și vouăăăă.



Hai în pula mea să mă uit la ăia cu calu’, Lloyds. La ăia plătești pentru mentenanța contului, dar măcar sunt mai premium așa, ca pentru mine. N-or avea comisioane ca de jepcari.




2.99% – ca boierii.



Ok, hai la scotieni, RBS.




La suedezi (Handelsbanken)?




Toți sunt o apă și-un pământ, așa că m-am dus la HSBC, banca la care cred că-s toți est-europenii abonați. Da, și la ăia e la fel, dar zic că plm, m-or rezolva mai repede.




Și chiar m-ar fi rezolvat, că m-au programat în 45 de minute, dar am anulat eu programarea din motivele de mai jos. Pentru ce contează, ăștia au ceva personal și sunt operativi, adică nu numai schimb prostesc de politețuri, vedeam lumea ca era procesată relativ repede și nu plecau posomorâți sau înjurând.



Dar cum stateam eu acolo am văzut poza asta cu studiul independent privind calitatea băncilor din România, era să zic. Din UK, că în România am impresia că eu fac singurul ”studiu” independent pe pielea mea.




Iar ăștia sunt, în funcție de secțiune, pe locurile 9-13, după cum puteți vedea. Și în ciuda a ce vedeam eu la ei în birou, mă întrebam ce pula mea sunt incompetenții ăia de la Metro pe primele locuri?



Și am deschis și foaia lor de condiții.





În Europa, la ăștia ( DOAR la ei, din ce am găsit eu), tranzacțiile cu cardul sunt fără comision. În afara Europei tot cu muia sunt și ei, aia e. Dar contează destul de mult. Sigur, au partea aia cu 10 euro penalizare daca încerci să plătești cu cardul și dă cu ”insuficient funds”, adică nu ai bani pe el. Asta e NAȘPA, foarte nașpa față de România, că ce pula mea facem aici, de aia am 1000 de carduri. Pe unele am bani , pe altele nu, îmi iei penalizare doar pentru că verifici? În fine. Am să fiu atent, îmi zic, și am plecat de la HSBC și mi-am făcut a doua zi cont la ăștia pe care îi urăsc.



Nu numai asta, dar ăștia mi-au spus că mă anunță când să merg la bancă, că era aglomerat. Mi-au dat SMS și am ajuns acolo în 8 minute și am mai stat juma de oră să aștept. La ce pula mea, nu știu.



Da-n fine, ținând cont de restul băncilor, presupun că puteau să-mi ceară să le sug și pula. Măcar mi-au dat card embosat, pe loc, iar modul cum te poartă, da, e mai curtenitor decât în România.



I-am întrebat dacă condițiile vor rămâne la fel după ce Anglia va ieși din UE și-au zis că nu știu. Speră ei, bla-bla, dar nu știu. Aia e.



Bă da știi ce? La finalul zilei eu am ajuns să apreciez mai mult banii și serviciile efective decât politețurile gratuite și nesusținute de fapte utile.



Nu prea contează prea tare că la plecare m-a condus domnul până la ușă, mi-a strâns mâna, alea. Serios. Nu dau doi bani pe manierism. Mie, la bancă, arată-mi banii, nu vrăjeli. Prefer să ne certăm, fără jigniri, da’ să fie productiv.


Notă: Dacă ești britanic vero, trăiești doar în Anglia ( și celelalte 3 state) și cumperi doar chestii locale de pe net te doare la pulă de aceste aspecte cu privire la cumpărăturile în altă monedă. E o politică care ajută să-și țină populimea banii în lire și să cumpere local. Și, bineînțeles, să-mi sugă mie pula cu politica lor cu tot, că băncile din România te jepcăresc mai puțin pe tema asta.



Ce concluzii trageți din treaba asta, vă privește. Eu, dacă ceapa asta se tot dezbracă de straturi unul mai lacrimogen ca altul nu știu dac-o să fac prea mulți purici pe aici și sper ca să învețe copiii limba asta repede. Până una alta cred că revolutul și alte sisteme de banking internaționale vor fi prietenii mei, iar în caz că mă nevrozez, închid la loc și-mi bag pula în morții lor, cowboy până la sfărșitul universului. Că nu o să am credit check și istoric și pula mea? Sper să n-am nevoie, mi-am demonstrat că se poate și altfel.






0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
65 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
5 years ago

La postul alalalt am zis de 6 luni. Am zis gresit

Manowar
5 years ago

Nu inteleg ce ai cautat la restul.

Unde te-am trimis? La metro. Unde te-ai dus? Peste tot.

Sarma, baaaaa!!!

Lucian
Lucian
5 years ago

Dar angajatorul tau nu accepta contul Revolut? Are IBAN de UK…

Manowar
5 years ago

@Manowar: Pai, am fost prima data la ei. Dar m-au nevrozat Cu ce te-au “nevrozat”? Ca aia sunt super OK la toate capitolele, inclusiv interactiunea umana. Ca eu m-am dus la aia acum coispe ani, le-am zis sa-mi deschida cont (aveam contul la Lloyds atunci), mi-au dat o cafea si cat am baut eu cafeaua si am fumat doua tigari afara, in fata bancii, mi-au “tiparit” si cardu’. Si de-atunci am avut doar doua “probleme” cu ei. Prima e ca nu poti transfera mai mult de 21k pe zi (ceea ce nu-i chiar o mare problema, da’ m-a bagat in… Read more »

Manowar
5 years ago

Ah, si ca sa ne-ntelegem la o treaba: nu-s astia muistii Europei. Nici macar pe-aproape. Doar ca tu incerci sa faci o chestie tampita. Echivalentul a ce incerci tu aici e sa te duci sa-ncerci sa-ti faci cont la banca in Romulania fara buletin/pasaport. Ia incearca treaba aia si vezi cum merge.

Regulile astora sunt anti spalare de bani si antitero, da’ si anti-migrants, multumita lu’ tanti care-i acum PM.

Ca o coincidenta, au fost introduse fix inainte de-a veni romulanii aici. CA O COINCIDENTA =))

Manowar
5 years ago

LOOOL, fucking lol. Si ei viseaza ca imi deschid eu conturi de business la ei. Se aplica la contul personal, nu la ala de business. Si asta ti se pare ceva FAAANTASTIC? In Romania norma e cu 0% comision la plata cu cardul oriunde in lume. Nu mi se pare. Chiar e. Ca e la cursul metro. Da, ai si in Romulania asta (poate), dar ia vezi la cat iti pun lira – gen 7 lei? Ca acolo e smecheria lor. Ca idee, eu cumpar ceva de €10 in Franta, sa zicem. Imi dispar £9 din cont. Cumpara un amic… Read more »

Manowar
5 years ago

By the way – au permis auto, ca proof of address. Dar nici cu ala SINGUR nu poti. Ca vor DOUA.

Yup. Si probabil intr-o buna zi vor cere patru. Orice, numai sa mai dispara din est-europeni. CSF, NCSF.

De restu’ nici n-are sens sa discutam. Am trait in Romulania. Comision de administrare, comision de pula mea, taxa de sloboz si-n rest totu’ e gratuit, cunosc 🙂

Fery
Fery
5 years ago

Chill guys, @Mano: s-au mai schimbat chestii de cand ti-ai facut tu ultima data cont nou la vreo banca. Le-am luat si eu la rand de vreo luna-doua. Concluzii: Metro face cu 2 proof of address. Dar grupul RBS (Lloyds, Halifax, Barclays etc) si Nationwide fac cu una singura. La Halifax mi-am facut doar cu permisul de UK. LOL, Handelsbanken, aia nu vorbesc cu persoane fizice my man, sub 2 mil pe an turnaround isi cer scuze politicos, am vorbit eu cu ei. Ce e intr-adevar diferit de tigania e ca nimic nu e walk-in, cel mai repede iti faci… Read more »

Mike
Mike
5 years ago

Chestia asta cu online-ul e ok un fel de cost cutting , dar comisioanele alea sunt mizerabile, mai ales la debit carduri. O fi mai bine la credit card ? Platesti cardul dar nu te mai fute la comisioane si la cursuri valutare.

Manowar
5 years ago

Ce au aia special? Ca i-am vazut si eu pe strada. Si au fix 2.99% comision la plata cu cardul in alte valute decat lire, plus cost de maintenanta la cont, plus

Dupa ce ai primul cont, iti poti deschide mult mai usor cont la alta banca 🙂

Manowar
5 years ago

Bine de stiut. Asta suna ca “login with facebook/google”

Nu, atunci e un fel de “iti dam noi bani, numai vino la noi”. Serios. Ca atunci a facut deja altcineva munca (verificari, plm) si ei au doar profitul.

Exemplu

Haios, nu?

Mad
Mad
5 years ago

Eu nu am inteles care e faza cu scoala copiilor. Este acolo un sistem mai bun sau vrei sa vorbesca bine engleza?

Am vazut de curand documentarul “where to invade next” si Anglia nu era luata in considerare la nici o categorie. Ala zicea de Finlanda ca are cel mai bun invatamant , mai era vorba si de Franta la fel cum sunt hraniti copii.

Fery
Fery
5 years ago

Franta? ahahahahha, am ras. I rest my case.

Mad
Mad
5 years ago

Da, Franta. Aratau ce manca la pranz scolarii . Nu vorbeau de calitatea invatamntului. Aratau ca sunt bine-corect hraniti. Desteptaciunea vine si de la mancare. Banc vechi : Un oltean si un ardelean pe tren. Scoate ardeleanu slanina cu cepa si manaca. Olteanu inghitea in sec. El avea un peste la el si atat. De foame , intr-un tarziu scoate si olteanul pestele si inceraca sa manace cat mai mult de pe oasele alea. La sfarsit impatureste grijuliu oasele si le baga in buzunar. Ardeleanul il intreba de ce nu le arunca. Olteanul zice : stii ca oasele au fosfor… Read more »

Mad
Mad
5 years ago

Documentarele tipului asta sunt rock 🙂 Stiu ce ai zis cu partea economica . Credeam ca imi scapa mie ceva la chestia cu invatamantul. Kinderul meu cand era mai mic decat ele( cam ca cea mica a ta) a invatat engleza asa de bine ( de pe nise casete vhs cu traducera lui irina nistor) ca am avut mari probleme la scoala la romana. Facea constructia gramaticala in engleza. Translata tot in cap in engleza si pe urma scria mot-a-mot in romana. Pe mine ma amuza sa vorbim in engleza prin Buc cand nu era la scoala, Nici nu ma… Read more »

capsunaru
capsunaru
5 years ago

Michael Moore ?? Pai, haidem in Cuba, ca au medicina super… 🙂

Stropic
Stropic
5 years ago

“altceva e in KPI-urile mele”.

ai facut kpi-uri uk-ului??! :))) loool. care sunt, daca ai timp sa le povestesti?

ma amuza ca 99% din oameni sunt cu aoleu, cum o sa ma integrez, oare m-or accepta aia, cum o sa ma descurc, bla, bla, si tu setezi de la inceput kpi. ask not what you can do for uk, but what uk can do for you. :))

@Mad: scolile sunt cum sunt, dar sa vezi documentarul despre inchisorile finlandeze <3

Buruc
Buruc
5 years ago

:)) n ai ce face, toti am trecut prin muia de bun venit in anglea. Dar trece repede. Pe mine la inceput m a dat afara din Barclays un negru, portarul :))) eu tot parlamentam ca uite aici contract… si m am dus cu o foaie pe care era trecut salariu asa de bun venit pe la vreo 60k. M a dat afara, reveniti mai tarziu cand aveti proof of address. Pai stau pe airbnb 2 luni, vai cum n aveti locuinta, utilitati etc … Pana la urma mi am facut la cont la hsbc cu o scrisoare de la… Read more »

Catalinx
Catalinx
5 years ago

@Stopic: In discutie era vorba de scoala. Simplu: 1) Invatat limba engelza cu un pic de accent corect. Accentul de la scolile si profesorii din Romania e mai prost decat al meu. Cu MULT. 2) Oportunitati pentru sporturi/ activitati recreative si practice incat scoala sa nu fie o sperietoare 3) Cu ajutor de la noi mentinut nivelul din Romania la stiintele exacte. 4) Dezvoltat skilluri sociale pentru interactiunea cu factori de decizie care pot oferi i bursa, o ora in plus de la profesor ca “ce copil superb avem aici”, o aia. Fie ca ramanem sau nu, conteaza in economia… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Poti sa arunci un ochi si aici http://www.diasporaro.com/

Sectiunea ‘Info UK’

Buruc
Buruc
5 years ago

Doar o vorba sa ti mai spun ? https://youtu.be/xcxg2yqXNPg Nu le lua personal, sistemul favorizeaza populatia locala nu ai ce sa faci. Totusi noi suntem latini, creativi… ne am nascut in comunism si stim ce e aia dubla gandire doar ca nu ii ziceam ‘politically correct’. Nu e chestie de est european, toti strainii sunt tratati cu suspiciune – e drept, romanii cu ceva mai multa neincredere. Oricum ai facut un mare pas major, ai inchiriat o casa ? restul vin destul de repede. Frustrarea de a fi dat afara din banca de portarul care sorta clientii plm:)) priceless! Faza… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

lol, astia-s aia cu 50 de lire programarea la interviu de NINO? dentistiromani in uk bahahaha.

Buruc
Buruc
5 years ago

La Lloyds am business account, cam de asta am avut nevoie (scuze pt textul amplu, am navigat prin mai multe meniuri). Cand am deschis nu acceptau nimic de EU dar vad ca s a mai schimbat. Limited Company A business that is legally separate from the people who run it and has separate finances from the founder’s personal ones. ID and verificationExpandable section We may need to carry out identification and verification checks on any person who owns or controls more than a certain percentage of business shares or voting rights (usually 25%), as well as anyone else who will… Read more »

Mike
Mike
5 years ago

Nu sunt asa de speriat cardurile de credit. Eu de ex il folosesc ca e avantajos ca facilitati care nu le am la cel de debit cu grija ca la sfarsitul fiecarei luni sa-l alimentez din contul current ( ca oricum n-am nevoie de credit ) sa fie la zero sa nu-mi ia dobanda la credit.

Buruc
Buruc
5 years ago

La Lloyds nu am decat cont in £ – business account. Primele 18 luni nu platesti absolut nimic. Dupa, 6.5£/luna taxa de administrare. N am fost in agentie decat atunci cand am deschis contul – de cateva ori chiar :)) cu probleme proof of address. Am astept cam2-3 sapt pana l au deschis/deblocat – verificari de ale lor etc In rest administrarea o fac doar prin online banking. Am si debit card dar il folosesc doar sa ma loghez (desi merge si fara). La transferuri/plati externe gen facturi catre ro platesc 15£ Fix nu conteaza suma si aleg ca transferul… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

A si a mai fost o chestie ciudata #rasucurcilor Imi deschisesem cont personal la hsbc dar n am putut sa mi deschid business account tot la ei ca nu acceptau bank statementul lor :))) m am dus cu programare, acte in brate, am parlamentat acolo cu un manager, degeaba. Nu stiu ce reguli de spalare de bani ii impiedica. #puzzled Mi au cerut bank statement de la alta banca sau alt proof of address – evident nu aveam la mom ala. Asa am aterizat la lloyds.

Buruc
Buruc
5 years ago

Nu sunt in locul tau, dar doamne fereste de schimbat foreign currency in £ prin banci englezesti. Eu mi as pastra set up actual cu sek, dkk si ce mai ai pe firma romaneasca sau cum invarti banii acum. Vrei sa faci contracting in uk f bine. Deschide ltd, factureaza aici lire pe lire venituri cheltuieli. La sf anului fiscal(care pt tine probabil va fi 2020) o sa ai o foaie pt hmrc gen self assessment unde te intreaba contabilul ce venituri ai overseas (deci divedends nu firme) acolo discuti cu el tb sa fie in stare sa te ajute.… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Degeaba il Inchideai ca la toate bancile e fel. Si in plus ce naiba sa inchid ca de abia il deschisesem si pe ala :))) cu alergatura si fente Ltd am deschis o eu, e f simplu. Iti vine certificatul de inregistrare acasa: https://www.ghid.uk/munca-social/4-infiintarea-unei-companii-private-ltd-in-uk Sunt cativa pasi ai mukte explicatii pe net am luat la nimereala primu link. Poti sa te bagi tu la inceput 100 shared. Sau 50/50 sotia. Schimbi dupa aia n si treaba. Nu te complica de la inceput pe tva limita e 84k asteapta sa vezi incasarile. In plus, toate schimbarile ultrriore le fac contabilii ca… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Am incercat sa ti trimit linkul si cateva exlicatii vad ca n a mers

https://www.ghid.uk/munca-social/4-infiintarea-unei-companii-private-ltd-in-uk

Fa online te coata 15£ si iti vine certificatul acasa.

Mad
Mad
5 years ago

Din cate am citit (fugitiv) cele 2 variante trebuie facute simulari. Acordul privind evitarea dublei impozitari oare o suferi modificari daca Uk nu mai e in UE?
Cealalta varianta pare buna de luat in calcul numai daca stai peste 7 ani dar trebuie simulat cum e mai bine( cu transele de venit si sume neimpozabile sau cu plata sumei de 30k).
Interesanta situatia 🙂

Buruc
Buruc
5 years ago

Nu e vb de domiciliu ci de rezidenta fiscala. Dupa 6 luni sau 180 de zile traite in alta tara din ue devii rezident fiscal. Adica nu mai esti in romania platitor de taxe ci in uk. Daca vii pleci regulat din uk cred ca poti sa ti pastrezi rezidenta fiscala pe ro (gen ai stat in uk mai putin de 6 luni). Caz in care poti sa zici ca ai venit in uk sa faci afaceri si sa iti cam deduci chiria, biletul de avion si alte cheltuieli (pt ca locuinta ta permanenta e in romania). Suna bine, dar… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Explicatiile din linkuri inteleg ca se aplica British expat-ilor gen cetatean britanic care traieste overseas, cum tb sa si declare veniturile. Pana la cetatenie, noi suntem Romanian expat cu rezidenta fiscala in Uk cel mult… de abia dupa 5 ani devii rezident permanent daca nu schimba astia regulile. Posibil sa nu se aplice aceleasi exact aceleasi reguli dar numai un avocat/contabil te poate lamuri exact ce se aplica in cazul nostru din ce scrie acolo. Te ai scos cu nevasta… in cazul asta chiar ca as ramane rezident fiscal pe romania venit la biznis in uk, decontezi tot si platesti… Read more »

Mad
Mad
5 years ago

Tax if you’re non-domiciled You don’t pay UK tax on your foreign income or gains if both: they’re less than £2,000 in the tax year you don’t bring them into the UK, for example you transfer them to a UK bank account daca fac eu bine traducerea inseamna simultan If your income is £2,000 or more You must report foreign income or gains of £2,000 or more, or any money that you bring to the UK, in a Self Assessment tax return. You can either: pay UK tax on them – you may be able to claim it back claim… Read more »

Mad
Mad
5 years ago

deci simulare daca merita 30k sau merita deducerile care se aplica doar daca e o perioada mai mare de ltd

stiu ca sunt acorduri si pt non UE dar in situatia Angliei trebuie verificat ce se intampla acum pt ca
= daca la celelalte tari acordurile sunt batute in cuie de ceva timp in cazul Uk de-abia s-au negociat termenii de leave deci nu stiu cum arata legea acum

Marius
Marius
5 years ago

Barclays-nu lucram cu romani direct asa 🙂
Lloyds-actele tale sunt false-tot direct asa 🙂
Metro-am auzit prea tarziu de ei 🙂
HSBC-o gagica englezoaica mi-a zis (si arata monitoru) ca nu se poate e imposibil pentru mine la momentul ala. Dar pentru ca am avut un pic de noroc si i-am placut totusi m-a ajutat ea pe sustache asa:) Ce imi pare rau–maritata cu ceva asiatic si 2 copii 🙂
Stai sa vezi la doctori :)))
Si oriunde o sa interactionezi cu idioti :))

WELCOME in Our Fucking Kingdom Of Evolution

Marius
Marius
5 years ago

NU sunt super legal inscris la primarie taxe si tot tacamu. Doar ca nu au dorit ei pur si simplu. Se refereau ca e fals NIN nu ca toate actele.

Marius
Marius
5 years ago

E complicat cu idiotii aici. Sunt multe natii si sunt jegosi. Daca esti pe beneficii esti zeu, stiu unii carora le-a facut fara acte . Cu plangeri la politie…alta nebunie crede-ma. Asteptat 4 ore translator ca in final sa vb tot eu cu ei in engleza 🙂 E plin de prosti in tara asta o sa vezi tu 🙂 Oricum sa te feresti la doctor de indieni si cam peste tot de ei defapt. Sunt idioti rau mint mult si cam atat e de capu’ lor. Cu polacii la fel, la prima intalnire o sa fie aiurea oriunde dai de… Read more »

Marius
Marius
5 years ago

Indienii de rand sunt foarte ok dar aia ajunsi in functii se uita la tine de sus. Gen tiganii nostri si crede-ma nu sunt rasist deloc. Sunt incompetenti si se poarta aiurea cu strainii. Gen mai rasisti ca englezi cand e vorba de tot ce e strain aici.

capsunaru
capsunaru
5 years ago

“Indienii de rand sunt foarte ok dar aia ajunsi in functii se uita la tine de sus. Gen tiganii nostri si crede-ma nu sunt rasist deloc. Sunt incompetenti si se poarta aiurea cu strainii. Gen mai rasisti ca englezi cand e vorba de tot ce e strain aici.”

merge inlocuit “indienii”, cu “romanii”… Ca la horoscop,se potriveste pentru toata lumea 🙂

Marius
Marius
5 years ago

Ma refeream strict la aia in functii gen doctor la banca la librarie etc. Tot ce am intalnit din natia indian s-au purtat urat. Nu e vorba de ura e vorba de experienta mea personala. Nu pot inlocui indian cu roman pentru ca de romani stiam de acasa nu s-a schimbat nimic aici nici nu o sa se …vreodata… daca o sa ai sansa sa vezi cum vorbesc cu SIR cu toti iar cand aud ca esti roman mai au putin sa te scuipe in ochi. Ideea e ca sunt spalati pe creier multi si spalarea incepe de la cadrele… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Ca romanii sunt indienii europei in materie de IT… e una, adica: muncim mult pe bani putini (chiar cand ni se pare ca nu muncim tot facem mai mult decat aia ai lor), nu prea dam flit cand ni se cer chestii in plus, mai lasam de la noi ca sa mearga treaba/prj/release/‘echipa’. Mini sclavi emancipati etc Dar in rest nu prea cred ca suporta comparatie nici natia si nici tarile. Or fi romanii nesimtiti dar nu e politica de stat sa ne cacam pe strada printre trecatori. Iar violurile in grup sunt chiar chestii izolate. Si multe alte chestii… Read more »