De prin Titanul Nou

Când am cumpărat noi apartamentul din București nu eram chiar la marginea orașului. Mai erau măcar două blocuri in spate până la porumb.

Și niște case de etnici.

La cum se vede treaba, acum locuiesc aproape central. Am fost până în cartierul care s-a construit in spate. Vorba vine “în spate”, că sunt câțiva kilometri .Pe la 23 August, Policolor până la Autostrada A2.

Cele mai multe apartamente și mai la modă de vândut sunt acum alea din ceea ce pe net e trecut ca Titan , dar e la fel de Titan cum e Militari Residence City in Militari. Adică eu sunt undeva la marginea marginii Titanului și mai mănânci o pâine de la mine până acolo. Știu lume care și-au luat apartamente ( doamne, eu nu ii suspectam că sunt idioți ) acum 8-10 ani acolo ( erau singuri in câmp, am zis apartamente) și nu erau chiar sărăcani, știi?

Eram interesat de o casă care se vinde la licitație și ar fi loc de luat ieftin . Dacă nu e concurență ( și la cum arată cartierul ăla, nu cred că e) sub 40k Euro / casă de 100mp pe 2 niveluri și teren de 150mp.

Ho, nu săriți cu banii încă, aveți puțintică răbdare, că nici eu nu m-am entuziasmat, ci am zis, bă, ia hai sa văd eu proprietatea, măcar de afară , că e la vreo 2 km de mine așa și nu am văzut vreodată zona aia. Și e un motiv bun pentru asta. Bănuiam că acolo unde e cartier in construcție nu arată chiar ca în povești, că am mai fost eu în cartierul Latrin de la Drumul Taberei, mai încolo spre Bragadiru lângă Ghidigeni, la prelungirea Prelungirii Ghencea.

Și am trecut prin preajma Militari Residence City și pe la Popești Leordeni.

Dar aici mi se pare și mai dubios.

Deja de la intrare am zis : Aoleo…

Una din străzile cele mai prezente în ofertele imobiliare este Drumul Gura Făgetului , lângă Gura Siriului, care începe din Strada Brățării, care e probabil viitorul “Bulevard al Brățării” probabil.

Pe aici incepe , asta e o privire către dreapta, Gura Făgetului fiind o stradă care în viitor va fi zonă bună – Titan Central.

Și o vedere către stânga.

Nu am găsit casa cu pricina, dacă nu cumva una din astea înșiruite/ terasate, pe care le-am văzut mai demult la vânzare sub numele de case englezești. Hahahaha. Nu-i rea gluma.

Locuri de parcare – mnu prea, dar se parchează pe trotuar. Măcar au trotuare.

Cineva și-a construit o hasiendă departe de lume, să fie el singur.

Asta a fost demult. Acum se construiesc blocuri in jur. Superbă priveliștea.

Măcar se construiesc blocuri de calitate.

Si o grămadă de gropi și excavatoare, dar nu puteam să le fac poze tuturor că tre’ să și conduc cu o mână măcar.

Si mă gândeam, bă, ok, dar unde pula mea duc ăștia tot pământul ăsta?

Evident, nu prea departe. Pe bucata goală de strada brățării, care vine din cartierul nou la Auchan s-a înălțat un deluleț, cam ca o haldă de steril așa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
capsunaru
capsunaru
5 years ago

Bai , asta e reclama mascata la hyundai ?

Mike
Mike
5 years ago

Afacerile imobiliare sunt sport national in Romania , nu cred ca oameni normali cumpara acolo ca sa se mute in curand ( poate peste un an – doi ), multi cumpara acum ca sa faca specula mai tarziu.

Mike
Mike
5 years ago

Erau toti ajenti !

Mike
Mike
5 years ago

Nu-mi imaginez ca un om normal cu familie , copii sa vrea sa locuiasca acolo , in camp unde te poti deplasa doar cu jeep-ul. Daca da, inseamna ca eu sunt anormalul !

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Hai sa iti explic, ca am trecut prin decizia asta. Si nu zic ca e bine intr-un fel sau altul, dar sa intelegi logica. Lucrezi in Bucuresti ai minim 1 copil si locuiesti in chirie. Si vrei sa schimbi situatia asta ca nu-i foarte comod cu copii prin chirii, asta ti-o spun la prima mana, ca tocmai ma duc iar in chirie cu copii si nu-mi place neam , dar nici 300k lire nu am de facut ceva pe tema. Se poate si cu 100, dar stai sa termin, ca ajung in aceeasi situatie cu aia de care vorbim. Daca… Read more »

Mike
Mike
5 years ago

Inteleg, principala constrangere sunt banii si totusi asta nu justifica sa stai cu familia in camp, noroaie, santier unde iarna nu se dezapezeste nimic, poate se intrerupe si curentul, iar vara e praf mai ceva decat in baragan. Vrei ceva nou, la bani putini si traiesti cu iluzia ca primaria va aranja zona intr-un timp scurt. Nu sunt de accord cu idea sa te amagesti singur ca nu ai alte variante sau ca asta ar fi cea mai buna. Personal nu m-as duce in camp acolo sa stau nici macar singur.

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Fara nicio iluzie. Iti iei Jeep, plase de tantari, aer conditionat, plantezi cateva panselute daca ai unde, gard inalt si aia e. Supravietuiesti o vreme. Pe urma vinzi altui sarac si te upgradezi. Cand am cumparat eu apartamentul ( acum 7 ani) un prieten s-a mutat inspre Bragadiru, mai naspa ca in exemplul de mai sus ( zona) daca ma intrebi pe mine. Vanduse mama lui apartamentul din Drumul Taberei si cu aproximativ aceeasi suma de bani ~65k EUR si-au luat casa acolo. Intr-un complex insiruit. Mai era una libera tot la banii astia si sincer, o cam voiam eu… Read more »

Mike
Mike
5 years ago

Daca zona unde cumperi se dezvolta accelerat, prinzi un inceput de crestere economica e ok, ai sanse. Dar daca vine vre-o recesiune totul intra in stand by , nu mai investeste nimeni in zona respectiva si ramai blocat in camp cu anii.

gabi
gabi
5 years ago

Faina zona.
Dadeam ture cu bicicleta vara trecuta pe acolo si chiar ma intrebam cum arata dupa ploaie/zapada.

Mad
Mad
5 years ago

Eu sunt la a 4 generatie de bucuresteni. Am crescut la Timpuri Noi . Ce vreau sa spun e faptul ca nu mi se pare o zona buna tot ce e in aproprierea gropii Glina. Cand s-a facut Cora Pantelimon am vizitat cartierul de case de peste drum(bunicii unei prietene stateau acolo). Mi-ai placut.Parca ma reintorsesem in copilarie pe strada mea. Nu stiu cum e lumea, apa pe acolo dar am vazut ca se vand loturi de casa si case din astea batranesti. O alta zona care-mi aduce aminte de copilarie este pe langa parcul Carol. Dar nu stiu daca-i… Read more »

gabi
gabi
5 years ago

mai chiar nu erau :), am pedalat pe toate “strazile” cu “gura” pana la bratarii.
singura haita era inchisa intr-o curte, la un service sau ceva, in spatele noului ikea.

nu m-am dus sa le bag batul prin gard ca poate era gaurit :))

Livache
Livache
5 years ago

in Vâlcea pare a fi mai bine ca in Bucuresti (vezi ultima fraza)
http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=41996

0040
0040
5 years ago

Misto zona din poze. Pare Drumul Fermei 2 din Popesti. :)) Fix asa arata si pe acolo cand am fost la vizionare. DAR era cu 10-15k mai ieftin pentru aceeasi suprafata, decat in oras. Ce nu mi-a placut la blocurile din Popesti e ca nu prea aveau temelie. Gen…0.5m in pamant pentru bloc de 4+ etaje…. I don’t know……….. “Bănuiam că acolo unde e cartier in construcție nu arată chiar ca în povești, că am mai fost eu în cartierul Latrin de la Drumul Taberei, mai încolo spre Bragadiru lângă Ghidigeni, la prelungirea Prelungirii Ghencea.” >> Cartierul Latrin e chiar… Read more »

Mad
Mad
5 years ago

Mie cel mai mult mi=a placut ultimul anunt pe care l-am postat. 730mp, camere mari, deschidere mare, asfalt,put.
Eu m-am lecuit de vila cu etaj si mansarda . Avand in vedere si luand in considerare 🙂 ca nu intineresc, mi-ar place un parter inalt cu split level.
Cu tiganii te intelegi daca-i tratezi de la egal. La fel si cu dubiosii. O problema ar fii drogatii