Exerciții de mobilitate

Probleme de familie, de masă critică și rezolvările lor.

Eu m-am învățat așa – hai, băi, unde mergem? Stai să pune-mi, soție, te rog, hainele in valiză, laptopul în rucsac mi-l arunc singur, verific să am periuța de dinți și celelalte ustensile de menaj personal, cardurile, telefonul și pașaportul și cam asta este.

Și credeam eu că la fel o să fie și când ne mutăm, că am mai fost eu plecat și cu copiii și nu e mare brânză, viezure, mânz.

Dar nu. Când vrei să te muți cu confort cu tot nu mai merge să călătorești in modul “scout” . Neaa. Că ai bagaje. Ai alte ălea.

Pentru început,nu știam eu de ce se oprește lumea la doi copii. De ce nu fac trei, în afară de faptul că te sperii deja de la primul și ți se face lehamite. Dar de la 4 persoane în sus logistica se complică.

Pentru că noi suntem #romulanivero mergem cu tot cu bunica din dotare, că ce facem noi aici, dacă voiam să trăim mai prost decât în România ne-am fi mutat din 2014-2015.

Și taxiurile au, normal, locuri pentru 4. Cu mașina mea e mai simplu, am 7 locuri, dar merge și cu 5. Am cumpărat cu 7 că suntem în două familii de antișoferi, care mai de care cu permisul mai expirat și mai cu lehamite să și-l reînnoiască, de îi rogi să le lași rabla întru folosință cu totul plătit și cu motorină în ea și ei nu știu pe unde să se ascundă.

Plm, am lăsat-o atunci unui prieten care mai are două, gen . Dragoste cu Forța nu se poate, dacă nu ești Darth Vader.

Dar divaghez. Ca să ajung la aeroport și de la aeroport tre’ să fac booking de mașină cu 7 locuri, Van din ăla gen Mercedes Vito, VW Transporter, astea.

Alți bani, altă distracție , dar nu banii sunt problema, cu toate că costă triplu, ci faptul că nu mai chem eu mașină din aplicație când vreau să ies din casă. Nuuu, nene. Rezervare in avans, alea.

E că și când te muți de pe o barcă cu motor de viteză pe un cargo ship.

Din UK de la aeroport tot așa. Rezervare in avans. Sigur, trenul rulează, dar costă mai mult pentru cinci persoane decât un taxi. Nu, nu glumesc.

Nu am de ales. Trebuie să îmi iau o rablă. Am zis că nu, că mai stau, că nu îmi trebuie acum, că până în iunie cel puțin eu lucrez de acasă că pula mea.

Sâmbătă merg la piață să îmi cumpăr rablă și aici și end of story. Problema rămâne, desigur .

Când ești mai mulți trebuie planning.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Sip
Sip
5 years ago

Sa-mi zici si mie cum faci sa ai o masina inmatriculata in RO si una in UK. Asta mai ales ca am inteles ca ti-ai facut rezidenta. Ai predat buletinul cum cere legea?

Alex
Alex
5 years ago

Ce mașina alegi în uk?
Cât costă?

kd-
kd-
5 years ago

Poti s-o iei in leasing d`ala… operational parca ii spunea? Si cand te saturi de ea gen s-o dai inapoi, no questions asked? Platesti folosirea masinii X ani si cand ajunge la termen (x), mai e o valoare de plata, mare de obicei, dar nu mai mare decat pretul de piata al masinii, iar atunci te decizi daca vrei alta tot asa sau o tii pe aia.

Stropic
Stropic
5 years ago

Dar cat de des plecati toti 5? Adica, lucrati de acasa, copiii la scoala banuiesc ca nu ii duci cu masina si daca da, ii duce o persoana, cumparaturile la fel etc.

Sau e masina pentru excursii prin toata tara? Roadtrips? Daca e asa, pff…#invidie. :))

Marius
Marius
5 years ago

Se poate face rezidenta deja? Nu e nevoie sa astepti pana dupa Brexit??

Catalinx
Catalinx
5 years ago

@Alex- nu stiu ce aleg, nici cat costa dar sub 5000 :). Preferabil 2500, ca-s zgarcit cat sa dau pe o masina?
@kd- Nu prea. Lipsa venituri in UK. Se poate cu avans mare, nu merita efortul la momentul asta.
@Stropic: In weekenduri? Cand plecam in RO ( 1/2 luni). Costa trenul cat nu face.
@Marius: Momentan sunt rezident ca cetatean UE. Nu e nimic de facut. M-am inregistrat la consiliu, aplicat de NIN , atat. Dupa brexit, om vedea.

Stropic
Stropic
5 years ago

: pai stai, nu aveti scoala, etc?

sa inteleg ca vrei sa mergi cu masina pana in romania si inapoi? poate o idee era sa mergi direct cu masina din romania in uk atunci? sau e ilegal pentru ca volan?

Catalinx
Catalinx
5 years ago

:)) Nu intentionez si nu e ilegal, dar nu mi-e comod nicicum. Cu masina la aeroport, atat.

Marius
Marius
5 years ago

multumesc mult. Credeam ca au dat deja voie de-aia intreb.

Buruc
Buruc
5 years ago

Sunt in uk de cativa ani (la anul fac 5) si mi am pastrat masina din ro. Platesc impozit la ea anual si rca, rovinieta cand vin in tara etc in uk mi am mai luat una cu care circul in uk si la care platesc road tax, asigurare. N am auzit de predare buletin si ar fi chiar ultimul lucru la care as renunta, sunt si raman cetatean roman. Posibil sa fiu si jn ilegalitate ca pasaportul e emis normal in localitatea de domiciliu m am dus personal sa l ridic. E pe 10 ani. Pt leasing in uk… Read more »

Manowar
5 years ago

Si ce iei?

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Platesc impozit la ea anual si rca, rovinieta cand vin in tara etc Da, probabil nu e ceva cu motor de 3 litri ? Buletinul trebuie sa il predai daca declari ca te-ai mutat complet din RO , nu mai ai o adresa la care sa fii contactat, sau treaba pe acolo. Daca facturezi din Romania e imposibil practic sa predai buletinul :))). Nici eu nu o sa-l predau si am sa sustin tot timpul catre autoritatile relevante ca domiciliul meu e in Romania. Am dreptul la asta. Bine, daca nu se schimba taxarea in RO , ca asa schimb… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

XJ

Alex
Alex
5 years ago

Ce preturi nesimțit de mici aveți voi în uk.
Mai că ar merita sa iei două. Bănuiesc că ai deja locuri de parcare suficiente în fata casei

Oricum trebuie sa alegi bine și sa îți dea măcar sase luni garanție, ca altfel bănui ca e cam greu sa scapi de ea

Eu as alege un benzinar simplu, aspirat și neapărat cu 7 locuri. Și sa fie ceva japonez.

Fery
Fery
5 years ago

da ma, benzinar simplu aspirat cutie manuala fara AC si cu geamuri manuale, sa nu aiba ce sa se strice la ea, nu? Eventual logan. Care e filmul cu benzinar simplu aspirat? Eu nu pot intelege asta, dar eu sunt mai retardel asa, recunosc.
Uite, eu as lua XJ 5.0 V8, ca e cu compresor si e mai eficient. Atata ca e 25k de lire echipat asa cum vreau eu sa fie o masina si nu ma enerveaza banii astia chiar acuma, da poate anu asta mai incolo nu se stie.

Fery
Fery
5 years ago

Ze shit. Dar e rosu pe dinauntru, nu pot cu tapiterie rosie, ma simt ca un mafiot italian gelat la care ii intra 2 puli in cur crescute din scaunele alea rosii. Roadrage

Manowar
5 years ago

Ba, nu stiu, de familie m-ar tenta mai mult asa ceva. Eu nu pot lua, ca in familia asta doar mie imi place cum arata. Da’ mie mi se pare ca arata foarte bine.

Manowar
5 years ago

Nevoie nu ai.

Poate fi util? Da.

E spatios? Da. Gen te poti muta cu el, poti dormi in el (mai mult copiii, I guess).

E ceva mai sigur pentru familie? Da.

Dar plm, vad ca femeile s-au cam inteles si-au hotarat ca aia e o masina urata. Plm.