Căști. Episodul 4. Marley

Ca nu ma mai auzeau colegii in castile de 40 de lei a trebuit sa imi cumpar din nou altele. Futu-i pastele ma-sii de treaba. Nu ca a trebuit sa cumpar altele. Ci ca nici astea nu-mi sunt bune ( mie) – i le-am dat deja sotiei si ca au costat cat un picior. Si asta nu e tot. Astea sunt castile. 50 de lire pe site-ul lor dar eu le-am luat la 69 dintr-un magazin fizic din Reading, ca sa vedem cum se simt cum se pula in pizda. Ce.prost.sunt. In fine.

La subiect.

0. Sunt pentru ultimele modeluri de laptopuri si pentru telefon. O singura mufa 3.5 pentru playback/ microfon.

1.Se simt foarte bine pe cap. Nu ma dor clapaugele nici dupa 3-4 ore de stat cu ele pe scafarlie. Nu ca am nevoie sa le tin atata timp, dar le-am uitat acolo, asa de nederanjante sunt. Daca ai capul ca al meu, na.

2.Daca le tii in urechi pe fir cu jack de 3.5 in timp ce vrei sa le incarci pe USB merg, adica functioneaza, dar se aud ca un cur. Bzzzz… O izolare precara a interferentelor pe 50 de Hz care pleaca de la priza, prin cablul USB ieftin si ajunge in circuitul de incarcare a castilor. Plm, nici 69 de lire nu mai sunt bani adevarati.

3.Pe bluetooth se aud foarte bine. Nu fantastic, dar peste OK, cam peste orice am cumparat eu pana acum si tre’ sa recunosc ca nu ma mai deranjeaza 69 de lire fututi la cum s-aude. Daca ar fi utile.

4.Legate la laptop se aud slab spre foarte nasol.

Adica se aud OKish daca conectezi firul cu o anume parte in jackul calculatorului si cealalta in casti si naspa daca le pui invers. “ish” pentru ca daca misti catusi de putin din cap mufele alea sunt din cel mai de cacat material ever si nu te mai intelegi om cu persoana.

5. Deci ar trebui sa le folosesc pe bluetooth. Si mi-ar placea sa fac asta. Dar sa-mi bag pula in mortii mamei lui de windows gaozar si a lui “Skype for Business”, ambele programe microsoft, ca ruteaza sunetul cum nu te astepti si e incredibil de dificil sa faci si playback si mic prin castile bluetooth si in orice sedinta stau numai sa pitrocesc canalele de sunet si m-au luat aia la ochi, gen “coaie, angajeaza-ti un inginer sunetist, ca pare complicat la tine acolo.” Asa ca muie, cel mai bun sunet de sedinte e cu speakerul integrat in Thinkpad. Se aude beton., atata ca se aud si aia tare la mine in birou. Pana imi iau alte casti pe fir de calitate, asta este.

Si daca le fac asa , microfonul castilor e undeva “intr-o ureche” si se aude cam slab, cum te-ai astepta ( mai e un microfon pe firul de jack, dar am stabilit ca ala e de cacat).

Iar ca sa fac sunetul sa intre prin castile bluetooth si microfonul sa fie cel de la laptop se poate dupa alte pitroceli, nu e nici asta stabil ( la urmatoarea conferinta e alt setup – garantat ) dar dintr-un motiv care-mi scapa e ceva coliziune intre playback si mic, n-am idee cum ca playback-ul e solo in casti, mic-ul solo in laptop nu ar trebui sa se auda, si sistemul meu livreaza echoooooooo. Noise cancelling functioneaza doar cu tot sunetul prin laptop, sau cu tot sunetul prin bluetooth.

Muie cu sclipici, cum ar veni, s-au dus si banii astia, nu pe apa sambetei ca sotiei ii plac castile, ea a zis sa le cumpar si “le impartim” – ca sunt scumpe lol. No, sper sa se bucure de ele, ca mie imi trebuie altele, din nou.

Nu, nu imi trebuie sfaturi multumesc, am sa incerc altele. Mai am ceva bani ramasi de luna asta prin portofel.

De fapt eu voiam sa cumpar altele, dar nu le aveau decat pe alea expuse si n-aveau pret ca le cumparam si pe alea, ca vazusem deja conectorul si firul mai de calitate. Dar nu. Si ma mai futeau si cu ” intra pe site-ul nostru si da-ne feedback bun si 5 stele ca altfel ni se inchide iarasi magazinul”.

Doamne ajuta, oarba dupa ei, etc.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alin
Alin
5 years ago

Bose QC 35.
And you will never go back.

catalinx
catalinx
5 years ago

Desigur, astept ceva blackfriday X5 sau gen .
Dar nu am nevoie de noise cancelling in urechi si nu vreau sa platesc pentru asta.
Le-am testat, though, in aeroport si sunt ok, dar nu ma impresioneaza cat sa platesc cinșpe-șapteșpe milioane pe o pereche de căști.
Nici pe ăstea nu le-aș fi cumpărat, dar le voia soția.

ld
ld
5 years ago

cand lucrez de acasa folosesc asa ceva:
https://www.emag.ro/casti-gaming-hyperx-cloud-ii-pro-rosu-khx-hscp-rd/pd/DFXV7MBBM/?cmpid=82488&gclid=CjwKCAjwvuzkBRAhEiwA9E3FUkqEHkiFeA-_Rg3JwB-ohx144A7i2bnmQBt-wYz4DpQVb9YP7QpEKxoCLG8QAvD_BwE
daca le folosesc prea mult se incalzesc urechile, deci nu le-as recomanda daca ai nevoie sa stai in calluri toata ziua.
QC25 se aud f naspa cateodata in call -uri, ca si cum ai vorbi de la 5m de microfon. Sunt curios daca pe QC35 se mai intampla la fel.

Silviu
Silviu
5 years ago

Eu folosesc Casti gaming cu microfon Trust GXT 330 XL, Negru de la emag si sunt destul de ok, poate daca se auzeau putin mai tare erau ok. De microfon nu s-a plans nimeni pana acum si l-am folosit destul de des. Vine cu 2 jack-uri de conectare. La 120 ron sunt destul de ok.
Cablul de conectare e cam scurt, ~1,5 m, le-am conectat pe iesiri audio ale carcasei.
Se aseaza bine pe cap si nu “strang sa transpire urechile cum am patit cu alte casti

Silviu
Silviu
5 years ago

“strang”

iMars.ro
iMars.ro
5 years ago

Sa iti dau sa probezi asa ceva https://altex.ro/casti-panasonic-rp-hf500me-k-microfon-on-ear-cu-fir-negru/cpd/CASRP-HF500ME-K/ .
Nu se aud la fel de bine ca A4tech, dar nici nu-ti strivesc urechile dupa 8 ore de purtare.

migu
migu
5 years ago

poate ajuta asta, n-am testat dar zicea un piscotar https://github.com/audiorouterdev/audio-router

Sip
Sip
5 years ago

Logitech h390 sau eventual h650 ca sa nu mai fi dj sfb. 650 sunt si cerificate ca au buton de answer cand e comp lock, dar mie imi plac mai mult la cum se asaza pe urechi celelalte.