Rinocerbi si căprioare

Am prins un weekend de primăvară în UK – șmecherie. Mi-a zis agenta vineri, la un pahar de vorbă, turnat în urechi prin telefon, că vremea e fantastică în Londra și lumea pleacă mai devreme de la serviciu. Mie mi se parea o banală zi de primăvară din România, dar cică o să ajung să apreciez mai mult zilele astea. Aha, treaba aia cu “take nothing for granted”.

Și a zis soția să mergem la o grădină zorzologică pe lângă Dunstable /Luton. Am in prieten care locuiește în zonă și i-am dat un ping să îmi zică dacă e mișto. Ehm, n-a fost, dar acum vede aici că e mișto și s-o duce și el , dacă tot îi este lângă casă.

Și am ajuns.

Parcări

Au parcare gratis destulă la poartă și stewarzi.

Pe urmă am văzut că era parcare și înăuntru, la botul calului, pe bani. Că dacă știam tot afară aș fi parcat, că au costat beletele la 5 persoane 120 și ceva de lire. Incluzând 10% ceva donație pentru fondul animalelor protejate din care aș fi putut să mă retrag și economiseam 12 lire, dar plm, when in Rome. Vedeți mai jos la de ce nu.

Si ce-am făcut și ce-am văzut ?

M-am plimbat, am scris articolul ăsta și am făcut poze la copii fericiți.

La 600 de acri, e ca un Herăstrău ceva mai mare și mai mișto, dar fără podul ăla de cale ferată unde mor fraiereștenii regulat.

În rest eu am venit aici să văd girafă și 🐘, că nu văzusem până acum; piatră în gură aș fi luat, dar am mai luat eu în 2017 în Barcelona și au ascuns ăia girafa.

Dar nu văzusem nici rinoceri. Mai mișto ăștia.

E interesantă excursia pentru copii, au destule de făcut și destule de văzut.

Știu că există un curent care condamnă ținerea animalelor captive în grădini zoologice și sincer mi se rupe pula în lacrimi și suspine de curentul cu pricina.

În România le-aș da dreptate într-un picior, că mai peste tot animalele par ținute cam în scârbă în spații mici și în mai multe orașe gradina zoo are un aspect de pet shop supradimensionat , inclusiv aia din Băneasa, care nu are parcare (practic ) și animalele stau in țarcuri / cuști amplasate de-o parte și de alta a unor alei betonate.

In Sibiu, de exemplu, era o grădină zoo un pic mai socotită.

Cea mai mișto de până la asta o văzusem în Barcelona. Acum e asta.

Spatii largi și verzi pe unde poți face ce vrei, fetele au intrat iute în trainingul pentru Cooper’s Hill Cheese Rolling , cu alți copii localnici.

L-am văzut pe Timon și e ceva cu suricatele in UK; citesc tot felul de cărțulii la școală despre ele, sunt maniaci ăștia cu ăștia, cu vidrele și cu încă o specie, nu mai știu dacă nevăstuici sau nutrii; cert e că și mie îmi plac Timonii .

Aveau și ceva lire într-un spațiu.

Mie mi-au plăcut, de fapt, două chestii. O demonstrație de dresaj de zbor de păsări ținută de niste gagici de la organizația aia că luau donații. Nu prea am reușit eu să filmez ce trebuie cu telefonul da’ vedeți mai jos ceva din ce a ieșit.

Mi-a trecut una pe la cap dar desi credeam că filmez era pe pauză.

Și a doua a fost sera de fluturi. Eu credeam că o să intru acolo și o să fie o explozie de culori peste tot, plin de zburătoare, dar era cam ca în bancul cu fluturi; fluturi pula.

Trebuiau căutați, erau relativ puțini dar frumușei. Copiilor ,iar, le-a cam plăcut.

Multicolori, unii mari, iar cei care erau staționați nu fugeau, stăteau la poze.

Ne-am plimbat cu trenul pe cărbune, mocăniță, sau ceva, de am văzut elefanții, turme de capre și canguri.

18 lire și ăla, deci cam un milion, ce mai !

Mai multe poze random mai jos și girafa la final.

Sunt și câteva cârciumi unde să beibo cafea să lingi o înghețată și să mănânci ceva nu neapărat fantastic, dar poți să o arzi pe la terasa cat se trag copiii pe cu prin jur. Și era să uit, chiar la intrare am găsit pinguinii din Madagascar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
5 years ago

Frumos!!

Ronnie
Ronnie
5 years ago

am vazut-o si eu pe aia din Barcelona, dar atunci aveau un rinocer cu cinci picioare 🙂 dar mai mult mi-a placut cea din Budapesta. ok, nu are mocanita in interior, desi orasul are una mai la margine, dar am intrat in camera lenesilor si i-am mangaiat; am trecut prin cusca vulturilor asa ca in parc – noroc ca erau hraniti, iar la zona de insecte mimetice ziceam ca nu vad nici una dar cand a deschis un ingrijitor usa sa ii stropeasca – gen ploaie tropicala – au inceput toate frunzele si ramurile sa fojgaie ca nu stiam de… Read more »

Manowar
5 years ago

Scump, dom’le, scump. La Baneasa era mai ieftin!!!

iMars.ro
iMars.ro
5 years ago

Cum să nu vezi o girafă până acum?! Și dacă mergi cu ochii închiși, tot te împiedici de girafa din Piața Victoriei.

Catalinx
Catalinx
5 years ago

@manowar: Asa zic si eu. Da’ nu vazusem girafa si elefant :/. Avionul pana in Tanzania e mai scump.

ioana
5 years ago

Daca esti fan de asa ceva sau copiii din dotare neaparat trebuie sa le aduci macar o data la Lorro Park sau Jungle PArk in Tenerife….. sincer…. nu degeaba Lorro a fost locul 1 mondial ani de zile la rand…. e ceva de vis si o sa ramai cu super amintiri la propru 🙂 si preturile undeva cam tot pe acolo cat de cat ….. in rest arata mult mai frumos decat ma asteptam …. ce am vazut in poze 🙂

Catalinx
Catalinx
5 years ago

@ioana: Am fost la Lorro Park ( fara copii, prin 2013) si cam asta era planul de-atunci. Doar ca atunci lucram la al doilea copil si am asteptat sa si creasca, ca sa se poata bucura de ce vede 🙂

Fery
Fery
5 years ago

Asta e Safari Park?

ioana
5 years ago

corect, buna abordare:) daca ajungi prin tenerife sa stii ca merita sa vezi si jungle parku daca vii cu ambii copilasi. Sunt f misto ambele doar ca putin diferite abordarile si sincer merita si jungle….. poti lua bilete din orice agentie cu ambele intrari incluse si iesi mult mai ieftin. Niciodata sa nu iei direct din poarta parcului, cel putin in tenerife si asta e valabil inclusiv si pt aqua park sau siam park:) oricum daca ai nevoie de tips and tricks scrie-mi cand o fi si cu drag va ajut:)

Catalinx
Catalinx
5 years ago

@ Fery:Nu e ala. Imi zise un prieten ca Safari Park e mai misto decat asta unde am fost noi.
@ioana:
Stiu ca niciodata nu iei bilet direct din poarta parcului, dar cumva planningul meu lasa de dorit si ajung sa platesc pretul maxim cu fast path si toate cacaturile puse acolo pentru fraieri.

ioana
5 years ago

:))))))) acuma nah :)))) ce sa zic 🙂 e bine ca stii teoria….. vine si practica incet, incet:)
promit ca daca imi scrii vreodata si zici ca veniti in vacanta pe aici iti aduc aminte din timp sa iei bilete de la agentie….. 🙂 pana atunci, cum va place anglia?

Fery
Fery
5 years ago

@Ioana: Tenerife e pe lista pentru anul asta. Vreau vulcan si scuba. Sunt curios de un club OK de scuba, daca ne permite gazda sa-i poluam rinocerbii cu povesti de astea. Also daca sunt ceva variante locale de cazare si/sau de inchiriat masina. Mersi fain.

Fery
Fery
5 years ago

SSI, dar nu e diferit de PADI. Urmeaza drysuit ca nu-mi place ca-s ud (go figure) si mi-e frig repede sub apa, plus ca vreau sa incerc full face mask, sa nu zica lumea ca sunt respirac pe gura

Nicu Bond
Nicu Bond
5 years ago

Îți recomand Black Country Living Museum. Ai permis anual care costa 25 lire și te poți duce de câte ori vrei tu.

Ioana
5 years ago

Pt Fery: da te pot ajuta cu tot ce ai zis, free of charge lol:). Cazare plus masina super ieftin de inchiriat si scuba ala al tau:). Intamplator doi romani mega extraordinari si de super calitate au doua firme, bine, separate:)…. Unul are un service si are apartamente si masini la inchiriat dar pt romani e mult mai ieftin, te pun in contact cand ai nevoie si a doua doamna are firm de scuba cu sotul ei, ea romanca el.olandez. cand ai nevoie daca ne permite catalin facem schimb de emailuri si ma poti contacta cand vrei fara probleme. Si… Read more »

Ioana
5 years ago

Ca sa revin putin pe tema ca nu stiam cat e ceasu si astept ferrybotu sa plec in tenerife si vad ca mai am o ora… Ca idei de preturi…. masina de inchiriat, gen golf 4, megane, c3, tiam dat niste exemple, sunt cam 90 euro pt 10 zile cu 200 depozit care tii iei inapoi cand predai masina. Baiatu asta are apartamente in doua complexe in o localitate la 2 km de los cristianos si vreo 4 de playa las americas de la 50 pe zi apartamentu. In conditiile in care apartamentele au doua dormitoare si sunt amenajate super… Read more »

Ioana
5 years ago

Acum am realizat ca tiam poluat nitel topicul, scuze :). Daca Ferry vrea emailul meu sau oricine altcineva ai liber sa il dai cui consideri. Nu ma deranjeaza. Iti spun sincer ca aici cel putin, nu stiu in alte parti, dar aici merita mult mai mult sa iei un apartament. Daca stii unde sa mananci vei vrea mereu sa incerci testezi alte chestii noi si atunci masa la restaurant nu merita si din ceke mai sigure surse sincer nu recomand mancatu la restarantele hotelurilor. Sotul meu este unu din cei mai buni bucatari sefi nemti depe aici si din surse… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

Multam fain Ioana, ca idee as veni prin mai, nu vreau sa ma bat cu toti turistii parte in parte. Nu-s foarte fan plaje, nu ma pasioneaza sa stau la soare. Mai degraba vreau sa vad chestii. Voi sta cel putin 2 saptamani, mai mult daca am timp. Poate ne pune Catalin in legatura. Mersi.

Livache
Livache
5 years ago

Catalin, uite inca o idee de weekend:
https://monkey-forest.com/about-the-monkey-forest/