Ce las în urmă. Cireșele de aur. Și anul ăsta sunt sărac.

Iar plec de-acasă nostalgic, după doar o săptămână, cu ochii umezi, ca o pizdă dezorientată, trimisă de tac-său să se mărite. Pe mine nu mă trimite nimeni, mă mân singur.

Ajuns acum o săptămână seara în fața cireșului de mai și văzându-l chel, fără urmă de fruct 🍒, stăteam cu mâinile în șold și mă gândeam :

Futu-te-n cur pe mă-ta, Prâsleo, e tipsia goală anul ăsta; îl tai, futu-i crengile lui sterpe de pom.

Dar m-a calmat tata că e ok, s-au făcut ceva cireșe, dar pe unele le-au mâncat cocoșarii ( păzea zmeul, Praleo ) iar din celelalte mai are mama puse bine un castron. Bune și alea decât nimic.

Avea. Le-am lins.

Dar căpșunile nu sunt toate mai mari , dar mai bune decât alea de la Sainsburry.

Erau, le-am halit și pe ălea cu copiii.

Vișine, ca-n bancu’ ăla, din părți, că e prea devreme și nici prin pom nu par prea multe, când s-or coace și alea.

Am tot așteptat să se coacă cireșele de iunie și am tot mâncat din ălea care de-abia pârguiau , mai mult de necaz și de oftică decât de bune.

Lunile astea, aprilie, mai și iunie sunt cele mai frumoase din țară și eu pierd cel mai mult din ele.

Venit cu mucii târâș din UK și apoi din Suedia, mă plimb pe stradă în tricou de la 8 dimineața la 8 seara. Nu e încă vremea de țânțari , nici nu-i prea cald să ieși din casă deși copiii stau jumătate de zi in casă că cică le e cald. Fi-le-ar UK-ul ar dracu’ cu vremea lui.

Auzi, cald la 25 de grade. E numai bine.

Și flori și iarbă .

Casa asta e mult mai mică decât cea din Reading . Dar asta e …eh, a lui tata, dar e ca și cum m-am născut acolo . Mi-am petrecut verile acolo . Și-am să mă întorc. Cândva. Nu simt că îmi trebuie vacanțe altundeva. Nu îmi trebuie palate, hoteluri și alte figuri, dacă am asta. O vreme.

Râdea lumea când zicea Dragnea ( înainte să îl aresteze ) că Europa e invidioasă că el face satele românești mai frumoase ca pe cele din vestul Europei . Încă nu suntem acolo, dar când mă uit la mine in curte și pe stradă, mai că îmi vine să îl bat pe umeri: ” Bravo, bă Dragneo, ai făcut treabă bună, ține-o tot așa, că n-au ăștia in UE ce am eu acasă “.

Ma uit din nou înspre apus in timp ce o iau din loc doar să constat că vine vara și nu mă găsește acasă.

Găsesc din ce în ce mai puțin un motiv pentru ceea ce fac, iar asta nu-i a bună. Că planul e pe mai mult timp și e greu să urmezi un plan de care incepi să te îndoiești.

Viața paralelă de acasă înflorește și se trece fără mine, în timp ce eu mă trec creând un viitor căruia nu îi aparțin, iar viitorul meu se risipește, în umbra celui al copiilor.

Copiii cresc, ca pomul Paulownia din fundul grădinii. De ăsta am grijă automat cu o baterie de 9 volți, un controller și niște țevi, de copii am grijă semi-automat , cu niște tufe de bani și timp consumat.

Gândindu-mă că data viitoare când ajung aici se vor fi dus dracului și vișine și coacăze și aronia și poate mai prind două trei zmeure pe trecute și niște mure, nu-s mulțumit nicicum.

Simt că trăiesc viața remote. E chiar ce mi-am dorit, iar asta e amuzant.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
4 years ago

Felicitari domnului tata lui Orbu’. Cand ma uit la grandina si curtea mea (inundate de iarba si balarii) si cand vad ce-i pe la tine, ma apuca rusinea, ca n-am avut timp de coasa si dupa ploile din ultima vreme o crescut iarba de nu mai vad nici pisica nici caine prin ea. Pe langa balarii, anul asta m-au napadit paduchii gri (care-s verzi in realitate, denumirea ii de gri) ai prunului (pe tot ce-i smburos -prun, piersici, nectarini, caisi) si ceva fungi pe la peri. Cel putin jumatate din recolta se duce pe apa sambetei daca nu stropesc cu… Read more »

Redoo
4 years ago

Frumos la tine…In principiu, paulownia infloreste dupa vreo 8-9 ani daca i merge bine.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

9 ani. aide plm.

fullmeta1
fullmeta1
4 years ago

Numai bine, lași copii la facultate și te întorci în țară.

Mad
Mad
4 years ago

Probabil intelepciunea vine mai repede la tine 🙂 De obicei cam dupa 45+ realizezi chestiile astea si incepi sa privesti cu alti ochi totul.

Manowar
4 years ago

Condoleante. Te-nteleg perfect. Stateam si ma gandeam acum vreo doi ani “ba, eu lucrez de-acasa; as putea la fel de bine sa ma duc acum, sa-mi bag pula in UK dupa cetatenie si sa ma duc linistit s-o ard pe plaja-n Tenerife, ca s-o gasi o galeata de curent pentru un laptop si-acolo si macar pe 3g tot o merge ssh-ul, da-l in pula mea”. …si pe urma stai si te gandesti “mda, da’ parca nu as vrea sa-nvete fi-miu spaniola…” Familisti and shit, pula mea. But then again, cand e vorba de spart cercu’ saraciei, cam trebuie sa faca… Read more »

Mad
Mad
4 years ago

Amuzant ar fi sa ne trezim in vreo 10 ani si sa descoperim c-avem niste copii lgbtqwerty+

Iti garantez ca asa va fii. Al meu nu a prins indoctrinarea din scoala cu asa ceva si tot e cu drepturile minoritatilor. Cand am zis ceva de ei sau de arabi s-a uitat ciudat la mine.

Paul
Paul
4 years ago

E mai înalt copacul tău decât al meu. De anul ăsta îl ud mereu. Sper să te prind din urmă.
Mai multe poze boss.
În UK sunt convins ca nu o sa ai asa casă și grădină prea curând.
Baftă.

Ioana
Ioana
4 years ago

Neata si va pup:) ai 4g am peste tot in Tenerife… Inclusiv pe.plaja…. ai scoli private unde copilul invata engleza si germana exclusiv sau ce doresti tu…. Nu e ca si cand ar invata doar spaniola … Scoala privata 250 euro pe luna. Majoritatea expatilor trimit copii strict la scoli particulare din aceleasi motive… Vino linistit:)

Ioana
Ioana
4 years ago

Acu nu stiu daca sunt off topic dar stiu sigur ca ai legaturi cam absolut oriunde direct de aici. Tarile nordice cel putin de care e plin aici din septembrie pana in mai, si orice tara decenta din europa are legatura aeriana directa. Sunt extrem de aglomerate aeroporturilr astea doua asa micute cum sunt ele au un trafic fantastic

Ioana
Ioana
4 years ago

Singura chestie care o urmaresc cuinteres de ceva vreme… La modu cel mai serios vine f multa lume tentata sa stea…. Va sfatuiesc sincer ca la urmatoarea vacanta sa va stricati o dimineata sa va luati nie sa fiti siguri de ele ca apoi cu ala in buzunar fiind cnp pe viata gen iti faci rezidenta si peste 10 ani… Dar se tot aud zvonuri ca in ceva vreme ( ca or fi 2 ca or fi 3 ani mai multi sau mainputini nu se stie inca) se vor stopa pe termen indefinit din nou acordarile de nie. Eu am… Read more »

Ioana
Ioana
4 years ago

E valabil oriunde in spania…. Nu… Ala se ia in cinci minute de la politie dupa ce achiti 12 euro la banca…. Iti explic eu pe privat cand vrei si daca veniti vreodata ma anunti si vin eu cu voi ca am foat cu multa lume tocmai sa traduc si sa vb:) nu e pb. Acum, tb e asa…. Nie gen e cnpul tau innspania … Fara ala nu poti deschide cont, cumpara casa sau inchiria. Ca sa ajungi la rezidenta aia e urmatoru pas care il piti face oricand doresti dar doar dupa ce ai nie. Nu conteasa ca… Read more »

Ioana
Ioana
4 years ago

P.s.: pt tenerife fiind canare… Te sfatuiesc sa iei nie de aici… Chiar daca e valabil oriunde in spania apoi… Teoreti.c il poti lua si din spania continentala dar practic se uita astia ma frumos la tine apoi ca sa zic asa cand te duci dupa restu de acte:) iti explic eu pe privat vreodata si la ce ma refer mai exact si de ce e totusi mai ok sal iei direct de aici in ideea in care te bate gandu sa stai pe ajci si nu in spania continentala

Ioana
Ioana
4 years ago

Ok… Ciudat uite asta nam luato in calcul exact cu zborurike turistice… Eu stiu ca e plin de nordici si frigurosi aici:) si ca sunt zboruri mereu. Acum ca sunt doar duminica nu mai stiu 🙂 dar daca ai gasi ceva contracte sa te necesite putin sau doar una doua plecari se merita ….

Ioana
Ioana
4 years ago

Treaba aici e ca, costul vietii e unu f scazut comparat cu romania sau uk dar calitatea vietii e mult mult peste. Aici lumea chiar cumpara mancare de la producator, sunt aprozare si piete de tarani pline si lumea cumpara ca e f ok ca bani…. Asa xa din punctele astea de vedere e mult mai ok decat europa